Diferansiyel Denklemler, Laplace Yardım Acil??
-
khonyalim bunu yazdıpiradomim bunu yazdı
aha geçmiş zaten :) şimdi boşa indiriyodum az daha:D
yarın sınavda banko çıkacak bi mukavemet sorusu var çözemedim hala uğraşıyorum eğer anlarsan onu vereyim hocam :D
hacı onu bende bu dönem alıyorum ,ve bende kalıcam ya ondan :)
diferansiyel geçen dönemdi:)
-
piradomim bunu yazdıkhonyalim bunu yazdıpiradomim bunu yazdı
yarın sınavda banko çıkacak bi mukavemet sorusu var çözemedim hala uğraşıyorum eğer anlarsan onu vereyim hocam :D
hehe :D mukavemet varya tam bi bela ders şerefsizim termodinamik verdim ısı transferi verdim ne bileyim makine dinamiği akışkanlar dinamiği vardim gel gelelim 4. sınıf oldum şu mukavemetten anlamıyorum yaaw
-
khonyalim bunu yazdıpiradomim bunu yazdıkhonyalim bunu yazdıpiradomim bunu yazdı
hehe :D mukavemet varya tam bi bela ders şerefsizim termodinamik verdim ısı transferi verdim ne bileyim makine dinamiği akışkanlar dinamiği vardim gel gelelim 4. sınıf oldum şu mukavemetten anlamıyorum yaaw
oralara girmeyelim :)
TERMO1 KALDI- termo 2 kalıcak , mukavemet - kalıcak, akışkanlar kalmak üzere :)
neyse sana kolay gelsin hocam
-
khonyalim bunu yazdı
hocam senden Allah razı olsun sabah yazamadım cevap direk soruyu yazdım kaçtım okula çok büyük sevaba girdin =)
hemen gidip gunaha girmem lazim, notrlemeliyim. O kadar sevap yukunu tasiyamam ben :|
-
mizahi bunu yazdıkhonyalim bunu yazdı
hocam senden Allah razı olsun sabah yazamadım cevap direk soruyu yazdım kaçtım okula çok büyük sevaba girdin =)
hemen gidip gunaha girmem lazim, notrlemeliyim. O kadar sevap yukunu tasiyamam ben :|
Murid ilk soruya bakç laplace dönüşümünden sonra differansiyel denklem çıkmaza giriyor, saatlerce uğraştım dünç ya soruyu yanlış anladım ondan çıkaramadım yada bi yerlerde hata yaptım.Kafayı yedim, bi bak ve tartışalım.
-
Esconda bunu yazdımizahi bunu yazdıkhonyalim bunu yazdı
Murid ilk soruya bakç laplace dönüşümünden sonra differansiyel denklem çıkmaza giriyor, saatlerce uğraştım dünç ya soruyu yanlış anladım ondan çıkaramadım yada bi yerlerde hata yaptım.Kafayı yedim, bi bak ve tartışalım.
Evet ilk soruda r(t) nin laplaceni alirken, t^2 nin laplace i 2/s^3 oldugu icin, Y(s) nin ters laplace ini alirken 3 uncu dereceden kok paydaya gelir. Onu da partial fraction expansion almak demek, 2 defa esitligin turevini almak demektir. Bir hayli amelelik... O yuzden t^2 yi gorunce direk 3. Soruya atladim ben. Bol turevli bir soru 1.soru. Ama yapilmaz degil. Hic olmadi matlab ta yapilir. Ya da wolframalpha.
Ayni sikintidan bahsediyon sen de heralde.