Digital Uydudan Anlayanlar
-
2 adet receiver la 1 çanak var elimde çanakla uğraşmadan iki recevier arasında bağlantı kurup 2 farklı yerde nasıl izlerim bilen var mı?oluyosa ne tür kabloya ihtiyacım var?
-
Merhaba Müridim tek elembili çanakla 2 recevier çalıştıramassın çünkü 1. recevier'den tv izlediğinde 2.recevier'den sinyal düşük gözükür kanallar çekmez. senin yapman gereken 1 adet çanağa 2 adet elembi topu bağlaman lazım ozaman olur kabloları rahat çekersin
-
eyw lnb nin 2lisi yok mu peki bilgin var mı? bende aslında bi çanak daha var sence onu taktırmak mı daha mantıklı yoksa yeni 2li lnb almak mı?
-
valla ben tek çanak ile 2 recevier kullanıyorum 2 adet elembim var rahat bozulmadı 1 sene geçti müridim. elembinin 2lisi varmı bilmiyorum ama benimkiler ayrı ayrı boruya 2 sinide uyduyu görücek şekilde monte ettim
-
sen kendin mi yaptın peki zaten ayarlı şu an biride 2. lnb yi neresine takabilirim ki acep :)
-
Post kasıyor gibi olmasın ama
Şimdi 1. elmb nin yanına monte ediceksin , dedim ya yan yana çanaktan çıkan boruya 2 elmbinin oturacağı şekilde kaynakla kısa boru ama dikkat et eğri olmasın sonra 2 elelmbiyide monte edilcek şekilde yan yana koy bukadar . Sen yapamassan Çağır bi uyducu o yapar . kolay iş
-
ilk olarak yapman gereken elinde bulunan tek canağı düzgün bi şekilde Türksat 42 derece uydusuna ayarlayıp monte etmektir.sonrada bu canağın ucuna iki yerde izlemek istediğin için ikili lnb takman gerekmekte .coklu lnb ler 2-4-6-8 diye gitmektedir .kullanma amacına göre bunlardan istediğini alabilirsin.sonrasındada canaktan iki uydu cihazınada birbirinden bağımsız iki kablo cekmen lazım .cektiğin bu kabloların canak tarafında bulunan iki tanesini takmış olduğun ikili lnb ye tak .diğer uçlarıda uydu cihazlarına .işlem bu kadar .bunu başka bi şekilde yapman MÜMKÜN DEĞİLDİR .umarım işine yarar.
-
splitter sor uyduculara...
diseQ gbi bi ayarı da vardı yanlış hatırlamıyorsam, uzun zaman önce çalışmıştım uyducuda
hey gidi günleer :p
edit: disecQ de olabilir tam hatırlamıyorum...
-
eyw aktas ama kaynak işi zor bide nedense uyducular hep gıcık oluyo :)olceyy müridin yazdığına göre varmış 2li lnb on numara olur hiç uğraşmadan hallolur ozman sağolun beyler.
-
erbogan bunu yazdı:
-----------------------------splitter sor uyduculara...
diseQ gbi bi ayarı da vardı yanlış hatırlamıyorsam, uzun zaman önce çalışmıştım uyducuda
-----------------------------nolstalji oldu valla xD
siplinter koyduğun zaman iki yerdede aynı anda görüntüyü alamazsın .tek taraf izler diğeri izleyemez .izleyen tarafta bazı kanallar acar diğeri acmaz .bu şekilde verim alabileceğin bi sistem olmaz yani.diseQ ise iki canak olduğun zaman sinyalleri yani iki canaktan gelen iki kabloyu birleştirip tek kablo olarak cihaza indirmeni sağlayan parcadır .zaten arkadaş tek canak kullancağı için diseQ ihtiyaç yok -
olceyy bunu yazdı:
-----------------------------
erbogan bunu yazdı:
-----------------------------splitter sor uyduculara...
-----------------------------nolstalji oldu valla xD
siplinter koyduğun zaman iki yerdede aynı anda görüntüyü alamazsın .tek taraf izler diğeri izleyemez .izleyen tarafta bazı kanallar acar diğeri acmaz .bu şekilde verim alabileceğin bi sistem olmaz yani.diseQ ise iki canak olduğun zaman sinyalleri yani iki canaktan gelen iki kabloyu birleştirip tek kablo olarak cihaza indirmeni sağlayan parcadır .zaten arkadaş tek canak kullancağı için diseQ ihtiyaç yok
-----------------------------doğrudur :) usta sensin :)
tam hatırlamıyorum zaten, gavurlara takıyoduk biz de dublex triplex ev olunca her kata bi TV bi uydu ama bi çanakla hallediyoduk...