Dijital Fotoğraf Makinası Seçimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

öncelilklle akakce.com dan fiyat karşılaştıorması yap

ama genelde benim favorim hizlial.com

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Önce biraz bilgi.

Fotoğrafcılar ikiye ayrılır. Anı resimleyenler ve kurgusal çekenler. Anı resimleyenler güzel bir manzara, süper bir hatun ya da okul gezisinde hatıra fotoğrafı çekmek isteyen, resim detaylarından çok "iyi çıkmışmıyım lan" detayı ile ilgilenen ve bu nedenle makinenin en çok auto konumunu kullanan kişilerdir. Kurgusal çekenler ise -kendimden biliyorum- resim çekme konusunda saplantılıdır. Bir makineye 2000 lira verip taksitlerini öderken kürfeden veya 16GB var ama makine 32Gb ı destekliyor, niye satmıyorlar 32GB sdhc kart a.q. diyen tipler buna en iyi örnektir. Böceğin 0,5cm yakınına kadar yaklaşıp resim çeken ya da kuşun 50 cm uzağından hayvan gibi 24x optik zum ile kuş çekmeye çalışan ama kuş yerine daha çok kuşun bu zoom değeri ile bitlerini çeken insanlardır. Profesyonellerde bu sınıfa dahildir.

Anladığım kadarı ile sen anı yakalamak isteyen birisin. Nikon veya Canondan şaşma derim ama zaten makineden fazla şey beklemiyorsan diğer modellerde olur. Hepsiburada.com da bir samsung makinesi var. HD görüntü de çekebiliyor. Fiyatıda makul sayılır, bunada bakabilirsin.

Bence makinede araman gereken şeyler şunlar olmalı.

-Kendine has blok pil yerine kalem pil ile veya şarjlı kalem piller ile çalışan modellere öncelik vermelisin. Kendi özel bataryası olanlarda batarya olur olmaz yerde bittiğinde yanında şarj aleti ve çoğunlukla bulamayacağın elektrik prizi olmalı. Kalem piller ise her bakkalda var.

-10 MB çok bile sana. En fazla basacağın ebat A4 kağıtı boyuto olacağına göre 6MB bile fazla.Kullanmayacağın özelliğe para verme.

-Yanında çantası, pili ve en az 2GB bayutonda hafıza kartı yoksa maliyete bunlarıda ekle. Birçok modelde bunlar yok.

-Kırmızı göz düzeltmesi sağlam olsun. Düzelttiğini iddia den birçok makine bunu başaramıyor.

-Makine hızlı olsun. Düğmesine bastıktan 4 sn sonra çekim yapmaya hazır olan, iki çekim arasında 3-5 sn. bekleyen makinlelerden de uzak dur. Anı yakalıyorsan saniyeler önemlidir.

-Dijital zoom kandırmacadır. Dikkate alma. Hiç olmasa veya 1000x olsada farketmez.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jizz_jix
    jizz_jix's avatar
    Erkek

mescarine bunu yazdı:
    -----------------------------

Dostum geçenlerde gittigidiyordan aldım memnunum hani...

http://urun.gittigidiyor.com/KODAK-EASYSHARE-Z1485-14MP-DIJITAL-FOTOGRAF-MAKI_W0QQidZZ23231787

Hacı Kaç Para Verdin Bu Alete :)

TURKCELL
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:

çok süper bilgi.

ben anı yakalayanlardanım :D  öle manzara resimleri filan çekcem. kendi eş dost akraba vs resimleri filan.

hp yi alıcam büyük bi ihtimal. fiyatı diğer sitelerde 230 dan başlıyor bi tek hepsiburadada indirimli.

geceleri sokak lambalarını çekme fantazisi var bende :F umarım gece çekimi güzeldir :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

jizz_jix bunu yazdı:

mescarine bunu yazdı:

Dostum geçenlerde gittigidiyordan aldım memnunum hani...

http://urun.gittigidiyor.com/KODAK-EASYSHARE-Z1485-14MP-DIJITAL-FOTOGRAF-MAKI_W0QQidZZ23231787

Hacı Kaç Para Verdin Bu Alete :)

215 e almıştım kargo dahil

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hp yi aldım geçen gün geçti elime. süper alet :D küçük bişey. hb dadaki resimleri hayvan gibi. ama küçük güzel bi alet.

bilerekten sallıyarak çekiyorum hiç sarmamış gibi çekiyo :D

daha öle tam fotoğraf çekimi gerçekleştiremedim ama denemelerde kaliteli olduğunu anladım

içinden durasel pil ve bileklik ipide çıktı ayrıca memnun kaldım :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşım profesyonel olarak fotoyla ilgileniyorum ve tek tavsiyem sony A serisi bi alet al sürekli kullan ve kendini geliştir dijital makinenin mucidi sonydir carl zeiss mercek kullanır (nasa ya mercek üretir) vs.. saymakla tükenmez.

9200 feetde alınan ilk nefes...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Makine icat etmek her zaman en iyisini yapabileceğin anlamına gelse edison marka lambalar en süperi olurdu. Sony video da iyiydir ama canonun yerini hiç kimse tutamaz. Bende SX1 var ve yarı profesyoneller için en iyisi. Nikonda iyidir. EOS serisi varken gerisini tanımam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Herşeye sırf muhalefet olayım diye girmeyelim, bu sırf benim değil izzet keribarında seçimi ccd den pozlamadan mercekten ne kadar aqnlıyoruz ne kadar çekim deneyimimiz var öle havaya leali konuşmak kolay beğenmiyorsan eleştiri değil öneri sunarsın.

9200 feetde alınan ilk nefes...
Toplam Hit: 2631 Toplam Mesaj: 20