Dikey Geçişte Hangi Bölüm?
-
Merhaba mürid(e)ler, dgs ye girdim puanlar 220 civarlarında hali hazırda ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum (2015). Şimdi askerliği uzatmak için aöfden yardırmayı düşünüyorum. Yönetim bilişim sistemleri var nasıl bölüm sizce? ya da bununla beraber hangilerini önerirsiniz? Listeme alayım mutlaka birine gidecem alakalı ya da alakasız ama gitmişken güzel bir şeye gideyim diyorum.
Teşekkürler.
-
Diger bolumler ne?
Yonetim bilisim sistemi = işletme+bilgisayar demek
-
Hocam bölümünle alakalı olarak en yakın yönetim bilişim oluyor herhalde yaz gitsin.
-
futurist bunu yazdı
Diger bolumler ne?
Diğerlerini bilmiyorum daha bakamadım :) Dandik kıytırık bölümlerdir muhtemelen. Hani içlerinde aha bu en iyisi diyebileceğiniz varsa değerlendireyim :)
-
ilteris bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Diger bolumler ne?
Diğerlerini bilmiyorum daha bakamadım :) Dandik kıytırık bölümlerdir muhtemelen. Hani içlerinde aha bu en iyisi diyebileceğiniz varsa değerlendireyim :)
Diğerlerine bakmadığına göre bunu istiyorsun.
şahsen benim araştırmama göre güzel bir bölüm derim
ama bana göre..
sana göre iyi mi senin gelecek planlarına göre değişir ?
-
futurist bunu yazdıilteris bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Diger bolumler ne?
Diğerlerine bakmadığına göre bunu istiyorsun.
şahsen benim araştırmama göre güzel bir bölüm derim
ama bana göre..
sana göre iyi mi senin gelecek planlarına göre değişir ?
neden güzel mesela nesini beğendin? Benim ilgimi çeken yanı Bilişim sözcüğü idi içerik olarak bilgim yok.
-
Meslek lisesi mezunu iseniz teknoloji fakültelerinde dgs ile alım yapan bilgisayar-yazılım mühendisliklerini tercih edin. Aslında dgs ile gideceğiniz için bir ayrım olmayacaktır ama bilemedim şimdi. Yönetim bilişim sistemleri mezunları bankalarda çalışıyorlar diyorlardı çoğunlukla. 5-6 sene evvel popüler bir bölümdü şimdiye onu da öldürmüşlerdir. Bir arkadaşım vardı İstanbul Beykent üniversitesinde YBS okuyordu hatta burda da üye :D. @q0x pm at dönüş yapar sana hocam.
-
KotomineKirei bunu yazdı
Meslek lisesi mezunu iseniz teknoloji fakültelerinde dgs ile alım yapan bilgisayar-yazılım mühendisliklerini tercih edin. Aslında dgs ile gideceğiniz için bir ayrım olmayacaktır ama bilemedim şimdi. Yönetim bilişim sistemleri mezunları bankalarda çalışıyorlar diyorlardı çoğunlukla. 5-6 sene evvel popüler bir bölümdü şimdiye onu da öldürmüşlerdir. Bir arkadaşım vardı İstanbul Beykent üniversitesinde YBS okuyordu hatta burda da üye :D. @q0x pm at dönüş yapar sana hocam.
aynen meslek lisesi mezunuyum hocam. Bu dediğiniz öalım yapan fakülteler sadece meslek lisesi şartı mı koşuyor? yani düz liseden mezun olup bilgisayar prog. okuyanla meslek lisesi okuyanı ayırıyorlar mı?
-
ilteris bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdı
aynen meslek lisesi mezunuyum hocam. Bu dediğiniz öalım yapan fakülteler sadece meslek lisesi şartı mı koşuyor? yani düz liseden mezun olup bilgisayar prog. okuyanla meslek lisesi okuyanı ayırıyorlar mı?
benim kafa bir an ygs-lys'ye gitti hocam o yüzden orda öyle bir şey dedim meslek lisesi falan. Genelde teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi biraz farklı denilse de içerik aynı. Sadece diplomada teknoloji fakültesi yazacak mühendislik yerine o kadar. Ygs lys için ayrım vardı ama dgs için ayrım yoktur, meslek mezunu da olsan normal de olsan tek kriter dgs. siz açıktan istiyorsanız anadolu - erzurum- istanbul üniversitelerinden birini yazarsınız. Örgün derseniz de teknolojilerin puanı düşük oluyor genelde, onlara öncelik verin derim.
-
bende 220 civarı bir puan aldım işletme yönetimi bitirdim hangi bölüme geçsem bilemiyorum kafalar karışık
-
zengo bunu yazdı
bende 220 civarı bir puan aldım işletme yönetimi bitirdim hangi bölüme geçsem bilemiyorum kafalar karışık
hocam tercih yaptınmı tecruben var mı daha önceden :) ben ıskalamak istemiyorum ne olursa olsun askerliği ertelemem lazım :) sana biraz danışayım
öneri bölüm tercih açıktan öğretenler açıp öğretenler uzaktan öğretenler öğrenci seçme yerleştirme ösym anadolu üniversitesi açık öğretim