folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dil Öğrenirken Nelere Dikkat Etmek Gerek..?

Dil Öğrenirken Nelere Dikkat Etmek Gerek..?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

çince zordur hocam be :| benım tavsiyem önce gramer sonra pratik.Gramerin iyi olması pratikte işini kolaylaştırır derim ben.arkadaşların dedıgı gıbı dızı fılm ve çinli insanlarla konuşman işe yarayabilir mümkünse :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

üzerimdeki toefl belasından dolayı senin konunla oldukça ilgiliyim.

yapılacakları sıralarsak:

1- bir kere grammeri adam gibi oturtacaksın, grammer olmadan diğerleri olmuyor.

2- yazacaksın; ancak yazdıklarını hocalara falan kontrol ettirmen lazım, hocalar hatalarını düzeltirse çok daha hızlı gelişirsin.(hatadan maksadım dandirik grammer hataları değil kalıplar ve kullanış biçimleridir)

3- okuyacaksın. basitten başlayıp hikaye kitapları oku.

konuşmaya gelecek olursak; eğer adam gibi yazabiliyorsan konuşabilirsinde. ancak karşındakini anlaman için(anlamaktan kastım adamın söylediği kelimeleri doğru anlayabilmek) dizi, film falan izle.  hatta ilk başlarda ingilizce altyazıyla izle, sonra altyazısıza geçersin.

hadi kolay gelsin.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Tesekkur ederim..

Gramer oturuyor yavas yavas.. Yani ben oyle hissediyorum en azindan..:)

Bildiklerimi yaziyorum surekli..Ornekler cogaltip hocalara soruyorum..

Dinleme ve anlama konusunda hatta konusma konusunda baya zorluk yasayacagim sanirim..Cunku konusulanlarin arasindan suan kelime kelime anliyorum..Cumleyi tamamen cok zor anliyorum..Sanirim zamanla olacak birsey bu..

...
Toplam Hit: 1806 Toplam Mesaj: 14