folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Dil Ögrenmek İcin Telkin Metodu.

Dil Ögrenmek İcin Telkin Metodu.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bence en iyi öğrenme metodu okumak. Sürekli ingilizce makaleler oku. İlgilendiğin konularda olabilir. Anlamını bilmeden mi okuyacağım? dersen de, çok kullanışlı bir eklenti mevcut; TransOver (Google Chrome) anlamını bilmediğin kelimelerin üzerine tıklaman yeterli...

İngilizce makaleler okumaya devam ettikçe değişimi göreceksin. Okuduğun kalıpları çabucak öğreneceksin :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    bızzat ben bu 10 gun kadar denedım.benım yaptıgım kendı sesımle kaydetdıgım kelımelerı kulaklıkla yatarak dınlemekdı dısardan bısey satın almadım.

SONUC: dınledıgım kelımelerın yaklasık 40 tanesı aklımda kaldı ( toplamda 75 kelımeydı).
    Bır haftanın sonunda gecem gunduzum bır oldu.Hep ruyada gıbı hıssetmeye basladım,kulaklarımda sureklı bır ugultu vardı ve sureklı dusuncelıydım oyle kı beynımın hıc dusunmeyı bırakmaması yuzunden stress ve bas agrısı ortaya cıktı.
    10.yanı son gununde kalktıgımda hafıf paranoyaklasmaya ve bıseylerden korkmaya basladıgımı farkettım ( trafıkden,cok ısıklı ortamlardan vs).Sokakda yururken kulaklarımdakı ugultu benı sureklı rahatsız edıyordu agresıflıkden bırılerını yaralamak kavga cıkarmak ıstıyordum.

En sonunda baslarım bole ıse dedım ve bıraktım.Bana sorarsanız en ıyı yol gazete kıtap okumak ve sevgılıyle konusmak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

O cevabi yazan bendim, anlattigim sekil benim ingilizceyi ogrenme metodumdu.

Ama kalkipta, ingilizceyi %100 o sekilde ogrendim diyemem. Benim yaptigim, gunduz calisirken aldigim notlari gece yatmadan kasete kaydediyordum daha sonra uyurken kendi sesimi geri dinliyordum.

Belki tuhaf gelebilir ama belli bir sure sonra biriyle konusurken kelimeleri aklinizda tercume etmeden anliyorsunuz.

u235 hocam galiba sen isin suyunu cikarmissin. Benim yaptigim, eski 60 lik kasetlerin tek yuzunu dolduruyordum yani yaklasik 30dk falan suruyordu. Yani sabah uyanana kadar kulak kulagimda hicbir zaman uyumadim.

Hocam olaya birde soyle bak. Ufacik bebek 4 yasina geldiginde neredeyse kendi dilini aksaksiz konusabiliyor. Nasil oluyor bu? Bebeklik doneminde kendisi uyurken etrafinda konusulan butun kelimeleri sunger gibi beynine kayit ediyor.

Misal, sen 4 yasindayken kimse gelipte sana sesli unsuzler boyledir, fiil cekimi soyledir, ozne buyur diye ogretmemistir. Bunlarin hepsini kendi kendine ogrenmissindir... Uyurken.

sniperscope tarafından 17/Ara/12 18:16 tarihinde düzenlenmiştir

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

hatun öneriyorum.

Öyle Bi ihtimalin vArsa tabi :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

olabilir aslında neden olmasın.. yıllar önce , üni 1 deykendi sanırım, meşhur dizi lost izlerkene koltuğumda bi 10-15 dk uyuyakalmışım. hani ingilizce biliyodukta öyle çatır çatır konuşan bi ingilizcemiz yoktu 1.sınıfta, klasik bi iç geçmesinden uyanış vardır ya gözler çat die açılır "uyumşm amk" denir ya kendine o misal kalktım lan dedim dizi izliyodum ne güzel dur geri alayım diye, 10-15 dk geri aldım izlemeye başladım bi baktım adamların tüm dediklerini zaten biliyorum replikleri, normalde altyazısız dizi zileyemiyodum o kadar ingilizcem yoktu o zamanlar ama uyuklarken nası güzel dinlediysem o 10-15 dk lık tüm repklikleri anlamışım :D

ekleme : lan bide telkin deyince farklı şeler geliyo akla :d "hadi oğlum ingilizce köpeeğeen ossun.. yaparsın aslansın" gibi :D

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuwelAsK
    HuwelAsK's avatar
    Erkek

Dini yönünü kastettiğimi sanmayın ama hafıza konusunda bir iki şey söyleyebilirim.

Arapça okumayı öğrenmek anadiliniz ne olursa olsun mükemmel kullanmanızı sağlar.

Kur'an-ı Kerim'i 3-4 yılda,günde yarım sayfa okuyarak bitirdim.Bitirdikten sonra herhangi bir cümlesini okuyan kişinin doğru mu yanlış mı okuduğunu anlayabiliyordum.

Mesela ders alan öğrencilere bir süre ders verdiğimde;öğrenci okurdu,ben "yanlış" dediğim zaman düzeltirdi.Bakmadan düzeltemezdim,doğrusu şudur diyemezdim ama bu okuduğu cümlede yanlış varsa istisnasız farkedebiliyordum.

Kuran'ı ezbere bilmiyordum ve pek fazla da tekrarını okumuş değildim.Belki her dil için bu böyledir bilemem ama Arapça'da beni hep düşündüren böyle bir olay farkettim.

Wordpressten tiksiniyorum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

var hocam eğitimde gizil öğrenme diye bir olay var . farkında olmadan öğreniyorsun.

Toplam Hit: 2938 Toplam Mesaj: 18