Din & Felsefe
-
xdabbex bunu yazdı:
-----------------------------
Ahali bizim acaip bi felsefeci war adam din le felsefenin alakası yok diyor dini bana kanıtla diyor tanrıyı bana kanıtla diyor şimdi başladı doğru bilgi yoktur falanda filanda her ders polemiq yapıors :D yardm edin nası laf soksam ne desem
-----------------------------
otur azıcık bir şeyler oku, biraz da düşün sonra laf sok sokabiliyorsan...adamla sidik değil akıl yarıştır bence...
-
din sorgulanmaz
felsefe sorgular
muhtemelen felsefeciniz herhangi bir dini hedef almıyordur. "yaratan kavramı" nı aklıyla eleştiriyordur ki anladığım kadarıyla buraya cevap yazanların çoğu bunun ne skim olduğunu anlamaz..
-
Dostum bence en guzel cvp sole olur de ki hocam bana şerefinizi gosterirmisiniz eee yok ! demekki siz şerefsizsiniz pekı hocam bana namusunuzu gosterirmisiniz ee yok demekki siz namussuzsunuz gibisinden ornekleri cogaltabilirsin..
-
hacım aslında sizin felsefeci o durumu savunmuodur..siz muhtemelen bu aylarda bilgi felsefesinde septikleri işliyorsunuz..Septikler şüphecilerdir..Gorgias mesela en güzel filozoflarındandır..bu adam sizi derse çekmek için bu adamların düşüncelerinden bahsetmiş savunuo gibi görünmüştür.. 1-2 haftaya kalmaz rasyonalistlere geçersiniz..onlar doğru bilgi vardır vs der.Sokrates Platon Aristoteles felan bu seferdee adam bunların düşüncelerini savunur size sizin kafanızda karışır..Bu arada Dinle Felsefe apayrıdır..Din Dogmatiktir.Eleştirilemez,sorgulanamaz..Felsefe ise bilgi aramaktır..Hep eleştirmektir..Doğruya varılsa bile hep yolda olmaktır.Adama Tanrının var olduğunu adamın bilgisiyle kanıtla..nasılmı diceksin? Aristoteles'in fikirleri din düşüncesine çok yakındır..Aristoteles amcamızı araştır..Maddeform ve mutlak güçten bahseder...Adama bunları yapıstırırsın septiklerin konusunda adam göt olur..ben yapmıstım bunları ama dersaneden atılacaktım felsefe yüzünden..Hoca deistti vs derste hep kendi düşüncelerini fikirlerini dile getirirdi..ben cıkar göt ederdim biraz..sonra baya tartısmalar felan ettik işte..sorunlar olduydu..sen dediğim gibi Aristoteles'i arastır oku biraz Allah'ın varlığını nasıl kanıtlıcam dersen tbtde Allah yaz bisürü şey cıkar..
Toplam Hit: 3183 Toplam Mesaj: 25