Din

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Toma2Gm
    Toma2Gm's avatar
    Erkek

Gecement bunu yazdı:
    -----------------------------

Z-CHAN bunu yazdı:

O seni affeder de, seni onu affedecek misin?

Saçmalamada sınır yok.

Sonuç = anlatım bozukluğu (:

sen edebiyatcı mısın?=)

OSS ye hazırlanıyon galiba

Profile Tıkla Anlarsın?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

.
    tek bir soru ; sen ALLAH mısın da bizim yanacağımıza sen karar veriyorsun?

birde şöyle bi dialog içine sok kendini. bir insana kafir demek kafirliğin en ön sıralarında gitmek demektir. bak senin tabi olduğun dini senden iyi biliyorum.

akıllı konuş hoca. din işi kafirlikle budistlikle şakayada gelmez ciddiyetede binmez.

töbe estafirula , ben demiyorum kimseye yanacan bişi olcan falan falan diye - sen - diyorsun , senin kitapların peygamberlerin rahibin papazın imamın ... diyor , hatta cehennemin detaylarını bile anlatıyorsun aynı şekilde cennet tabir edilen "rüşvet" in de detaylarını siz inananlar (krem peynire inanıyor olsan bile)  herkesten iyi biliyorsunuz maşala , haftasonuda ceheneme günü birlik gidip gelmişiniz de ...

geçen ampülün biri çıkmış kertenkele öldürmek 3 günah , timsah öldürmek 5 günah diyordu. ee nasılsa ölçüsü bitek kendi elinde var , yaz mk nasısa inanmışlar bikere . evet çok ciddi bişey hakkaten her halinde belli ne kadar "geyik" olduğu

herşeyin bir şeyi vardır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Toma2Gm
    Toma2Gm's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Z-CHAN bunu yazdı:

O seni affeder de, seni onu affedecek misin?

Kâfir :|

bilemezsin kafir olduğunu tabiki... 1 laf sölemekle..

Profile Tıkla Anlarsın?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    valla buradaki bazılarına laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Eğer olur ki ölünce cennete giderim o zaman diycem ki bana şu tahribatta ki ateistleri gösterin onlara bi çift lafım var. lafımıda o zaman öğrenirsiniz 

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

siz haklısınız :D

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:
    valla buradaki bazılarına laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Eğer olur ki ölünce cennete giderim o zaman diycem ki bana şu tahribatta ki ateistleri gösterin onlara bi çift lafım var. lafımıda o zaman öğrenirsiniz 

buyur hocam ben ateistim ..

http://yigitdemirag.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:

arkadasım hala aynı teraneden gidiyosunuz yaa. Konusulanı anlamayan asıl sizsiniz ya. E tanrı madem akıl vermis de bi tozlarını temizleyip kullansan diyorum. xzxz bence gayet mantıklı birsey soyledi, her dinin kendi tanrısı var ve her din inanalarına cennet( veya aynı tasvirde biyer) oneriyor. Emin ol yahudiler de , hristiyanlar da , budistler de kendi yaptıklarıın en dogru oldugunu, kendi ahlak ve arınma yontemlerinin en uygunu oldugunu dusunuyor. E buradan cıkacak sonucla hic kimse digerlerini veya diger yontemleri dusunmeden bulduguna( dogduguna) inanıyor. Daha da genisletirsek hic kimse dusunme ihtiyacı hissetmiyor, dusunmeyince de bi cihad la, bi haclı seferiyle milyonları pesine takıp parmak ucunda kullanılıyorlar, nasıl olsa ote tarafta vaatler varya, yasanmamıs guzel bi hayat, zevk-u sefalar bizi bekliyor.. Diyorum ki hocam ben sana, oldukten sonra hicligin icinde seni bulup diyicem ki bunların hepsi bi afyondu, inandınız ve pesi sıra gittiniz de noldu?

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Ateistler din hakkında yorum yaptıklarında şu etrafa çıkıp hönkürerek bir şeyler alatmaya çalışan insaları anlamıyorum.Yazdıkları şeyler bir karşı savunmadan çok,basma kalıplar,korku ögeleri vs.Ne dersen de ne yazarsan yaz,kimsenin görüşünü değiştiremiyceğini bilir aklı başında bir adam.Hönkürmek yada saçma sapan muhabbet çevirerek ancak hır gür çıkartır,ortamın tadını kaçırırsınız.İnanıyorsan,ne dinin ne peygamberin nede Tanrının senin sikindirik savunmalarına ihtiyacı olmadığını bilirsin.Peki ne bu ısrar ? Vicdanınızı mı rahatlatıyorsunuz ?.

Farzı misal bırakın adam allaha küfretsin,bırakın dine sövsün.O bunu yapınca inançlarınızdan bir şeyler mi kaybediyorsunuz.Adaleti sağlıyacak olanın Tanrı olduğunu yazan dinde birine sırf inanmıyor diye laf yetiştirmekle Tanrıcılık oynamanın din ile bağdaşan yeri neresi.Kaldı ki din,kendi görüş ve fikirlerini benimseyen insanlarca hayvan gibi salya saçarak savulnamasını istiyecek kadar o ilmi ve yoğun felsefeden uzak mı ?Bu gün putperestlikle aşağlanan budizm bile kendi felsefesini diğer dinlerin savunucularınca daha seviyeli savunuyor.Karşınızada ki adam bir şeylere küfrediyorsa ona onun ayarında cevap vermek "bizim dinimize küfrediyor sesimizi çıkarmıyalım mı" diye meşru kılındıkça sizler daha fazla müslüman olmuyosunuz.Bırakın,küfretsin bırakın sövsün.Toplumda inanan kesim,kendi inançlarını ne kadar seviyeli savunursa karşısında ki adamda üslüp değiştirmek zorundadır.Yoksa kendi kendisini elemine eder.Yani birilerini kafirlik,şerefsizlik ile suçlayıp öbür trafta görüşürüz melainde korkutmaya yönelik savunmalarla ancak kendi kendinize çalme takarsınız.Ayrıca dünya üzerinde kimse bir başkasını öbür tarafta görüşürz diyerek korkutacak kalibrede adam değildir.Bunu ne insan nede din kaldırır.

Gidin,dine değil,din ile insanların anasına ağlatanlara kızın.Dininiz onu emrediyor.Kendisine karşı gelenin cezasını Tanrı verecek diyor.Dini salya sümük savunacak adam değilsiniz siz diyo.Ben dindarım diye gerinerek geizp ona buna laf yetiştirmekle,ateistliğini heryerde dile getiren adamla aynısın diyor.Ne inanan ne ateist bunu sık sık dile getirmez.İhtiyacı yoktur.Gerçek inanan bunu gizli yapandır ondan gerisi şekil olsun hesabı gezen bir adamdır.Kimse bize dini öğretmeye kalkmasın,kimse bize hesap sormasın.Verilicek hsabımız varsa onu sana değil Tanrıya veririz.Çünkü sen Tanrı değil götü boklu sıradan bir insansın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

edit büdüt. bu seçimlerde akp kaybeder :F

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

cvp: Önce Allahı bil sonra onun rızasını bil. sonra peygamberine geç. okudukça oku.sen istedikçe Allah sendeki bütün kuşkularını giderecektir.derdini sıkıntını mümkün olduğunca ona aç ... işte bende buna hem şahid hem kefil olurum. kardeşim.

diğer yazılar için:

kendinizi mahv-u perişan etsinler diye debelenip durdukça bu böyle gidecek. gider.önüne ervahı  getirsen yine şüpheye düşer.. zaman gelir kendinden şüphe eder. ayrılığa düşer müslüman olmak ister...illede  iblis ...tekrar başa gelir. yaa  nerde kalmıştım . yalnız geldin yalnız gidersin belki bir kenefsin. yada ona düşecek  bir zevad...sizlere belki Ezilik yakışır..bilmem ki onda  da şüpheye düşer?

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
Toplam Hit: 8182 Toplam Mesaj: 52