Din Felsefesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------
    be_cool bunu yazdı:

inanan birseykaybedermi buhayatta yooo inanamyan oda

ama gelgelelim öldük ve hasa Allah diye birsey yok diyelim birsey kaybedermiyiz yine haıyır degilmi

ama farzedelim hersey gercek ve Allah var ee ozaman inanmayan ayvayı yerrr

2 1 galibiz yani her durumda :D:D ben ataistlere direk bunu derim :D

belki iyi düşünme açısından doğrudur  ama ateist de ozaman sana ömrünü sonuna kadar boşuna yatıp kalktım diyebilir boşuna sabahın köründe uykumdan vazgeçip sabah namazı kıldım veya boşu boşun milyonlarca hayvanı birden telef ettik diyebilir yani din hiçbir zaman insan üzerinde en rahat olan birşey olmamıştır çünkü öle olsa  anlamı kalmaz sonuçta dinin amacı bazı şeylerden ödün vermektir çünkü dinin temeli iradedir. sen bu dünyadaki bazı rahatlıklardan ödün vererek diğer yaşamda rahatlığa kavuşcaksın...

yani her zaman %50 %50 bunun için allah insan akıl vermişki doğru yolu bulsun...

zaten ateistse der abi der hem ataist ıbadetmi yaparda desin inanmıs olan demez  niye kestik hayvanları egildik kalktık demez bence :)  onun icin alkol kızlar uyusturucu zevktir belki digeri icinde ibadet yani dinini uygulayan insan yada inannan insan hic bir zaman rahatsızlık duymaz hatta zevk bile alır ha bunun dısında dedigingibi rahatsızlık duymaya basladıysa iste ozaman kopukluklar baslamıstır. hersey ölenekadar.

her kuladede 2 1 üstünüz abi :)

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı:
    celoron bunu yazdı:

hocam çok güzel anlatıyorsun ama şöle bişey var.

benim sana anlatmak istediğim şey farklı

bizim dinimiz islam elhamdülillah birerde müslümaniz.

misyonerin biri geliyor diyorki allah kaç bilader

bir diyorsun

ee o zaman ispatla diyor.

belki on tane allah var diyor ben sana nasıl inanım diyor kafanı karıştırıyor. seni dinden soğunduruyor

şimdi sen gel ispatla bu adama 

bilmiyorsan ispatlıyamassın

bu kuranda yazıyor ihlas suresinde allah birdir diye.

benim sana demek istediğim buydu.

felsefe budur. adamlar felsefe yapıp insanları dininden caydırmaya çalışıyor.

din felsefeye kaldıysa ohooo

hangi hoca cuma namazında hutbede vs başka sohbetlerinde felsefeli imalarla sohbet etmiştir.

din ne siyaset, ne politika vs vs. değildir din başlı başına dindir .

felsefe yapmayalım dinden çıkarız vallahi(!) ya hocam saçmalamayın Allah aşkına öyle bi anlatmışsınki sanki felsefe dini bertaraf etmek için geliştirilmiş bi bilim cahil cahil dediğiniz adama bunu sormana gerek yokki dinden çıkacak diye, adamın bunu araştırması sorgulaması zaten gerekiyo yoksa yat kalk aç kalla mı inanç olucak en temel şeyler zaten senin bu dediğin iman etmek en başında adam neye iman ettiğini bilmiyosa yüzeysellikten öteye gitmezki ispata gelince de rehberi olan kitaptan öteye gitmez felsefe şeytan icadı zaten a.q bilim de öyle embriyo falan kopyalıyolar yaratıcılığa soyunuyolar (!)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

Dinin uygulamaları üzerinde düşünüp, anlam vermeye çalışmanın gerekli olduğu kanaatindeyim.

O yüzden ilk mesajında ki "din hakkında düşünmeye gerek yok" yorumuna katılmayacağım.

Aslında bir dinin hükümleri üzerinde düşünürek din felsefesi yapmış oluruz gibi geldi bana.

Ancak felsefenin diğer alanlarına kıyasla dogma düşüncelerin ve belirli bir düşünce sınırının olması zorunludur. Yoksa din diyemeyiz.

Cevabı belli olan soru hakkında neden düşünüyoruz ki ?

Kur-anda var cevabı açıp bakmak yerine neden işi yokuşa sürüyoruz ayrıca kesin olarak doğru yoktur diyende felsefe

Konumu silenlere inat kürdüm
Toplam Hit: 2280 Toplam Mesaj: 14