Dinamik QR Code (Ücretsiz)
-
hacım gogul yazınca gogul olacak tahribat yazınca tahribat olacak zaten dinamik olmasının amacı o değil mi :D
-
Bonibon bunu yazdı
hacım gogul yazınca gogul olacak tahribat yazınca tahribat olacak zaten dinamik olmasının amacı o değil mi :D
anlatamadım sanırım.
qr kodun gideceği hedefi değiştirdiğimde resmin aynı kalmasını istiyorum.
normalde qr code oluşturuculardan 1 kez oluşturduktan sonra içeriği değiştiremiyorsun, değiştirsen bile yeni bir grafik veriyor.
ben ise sürekli gideceği hedefi değiştirebileceğim sabit bir grafik olsun istiyorum.
-
sen qr kodun mantığını yanlış anlamışsın hacım şekil değişmeden veri nasıl değişsin zaten veri şekil olarak saklanıyor orada ?
-
Bonibon bunu yazdı
sen qr kodun mantığını yanlış anlamışsın hacım şekil değişmeden veri nasıl değişsin zaten veri şekil olarak saklanıyor orada ?
hocam ilk mesajda verdiğim sitede dinamik qr code oluşturma var.
oluşturduğun qr code için sana kısa bi url adresi veriyor, sonrasında da senin asıl görüntülenmesini istediğin url yi onun altına saklıyor.
yani qr code u her okuttuğunda hep sitenin verdiği kısa url çıkıyor, fakat yönlendirdiği adresi değiştirebiliyorsun.
o yüzden grafik sabit ama adres sürekli değişebiliyor.
-
öyle yaparsan qr kodun adresi sabit yaparsın sonra o sabit link senin istediğin başka bir linke yönleniyor olur. sen de o sabit linkin yönleneceği linki değiştirirsin istediğinde başka türlü olmaz sanırım o iş.
-
Bonibon bunu yazdı
öyle yaparsan qr kodun adresi sabit yaparsın sonra o sabit link senin istediğin başka bir linke yönleniyor olur. sen de o sabit linkin yönleneceği linki değiştirirsin istediğinde başka türlü olmaz sanırım o iş.
işte bu şekilde yapan bir qr code sistemi arıyorum.
ücretsiz bi site bulamadım.
ya da kendim yapmak istesem bunu ne şekilde yapabilirim?
bi domain ve host alıp, alt domainlerden birine sabit bir grafik atsam, onu da istediğim adrese yönlendirsem olur gibi, ancak bu qr code u site üzerinde nasıl oluşturmasını sağlayabilirim?
-
hacım var mı bilmiyorum hali hazırda ama sonradan hedef linki değiştirebileceğin bir url kısaltıcı servisi bulman lazım
sonra da benim verdiğim linkten kod oluşturup kaydedersin resmi senin iş öyle bedavaya gelir burada marifet kodda değil url kısaltıcı serviste
Bonibon tarafından 21/Nis/17 01:54 tarihinde düzenlenmiştir -
LynXMaSTeR bunu yazdıBonibon bunu yazdı
işte bu şekilde yapan bir qr code sistemi arıyorum.
ücretsiz bi site bulamadım.
ya da kendim yapmak istesem bunu ne şekilde yapabilirim?
bi domain ve host alıp, alt domainlerden birine sabit bir grafik atsam, onu da istediğim adrese yönlendirsem olur gibi, ancak bu qr code u site üzerinde nasıl oluşturmasını sağlayabilirim?
Hocam herhangi bir link kısaltma servisinden link oluştur. Daha sonra o linkin gittiği yeri değiştir lazım oldukça. Arkadaşın verdiği google chart şeyine de oluşturduğun kısa linki ver işte. O kadar karışık birşey değil :)
-
-
işte tüm bunları nasıl yapabilirim, Bilal'e anlatır gibi anlatabilir misiniz bana :)
web işleriyle uğraşmayalı uzun zaman oldu, unuttuk çoğu şeyi