Diş Eti Rahatsızlığı Acil Yardım !!!
-
öncelikler müridler yanlış yere konu açtıysam özür dilerim tam olarak nereye açacagımı bilemdim bu konuyu neyse bi arkadaşım dişinden dolayı agrı çekiyo daha doğrusu diş eti iltihap kapmış bugün pazar oldugu içi doktor kapalıymış acile gitmiş agrı kesici yapmışlar ama fayda etmemiş ve kendi agzından rahtsızlıgı şöle ''agzımı acamıyorum ıltıhap dolu ıcı cok kotu beyaz boyle kabarmıs hep dıslerımı hıssetmıyorum ama cok acıyolar acıyı hıssedıyorum ama boyle ne yemeye yada ıcmeye calıssam dıslerımden beynıme elektrık gıdıyo sankı carpılıyorum boyle kafama sıkmmıslar sankı kursunu offf.. sonracıma sıgara bıle ıcemıyorum acıdan duman bıle acıtıyo canımı'' dedi ne yapmalı yardımcı olursanız sevinirim.
-
doktora gitmeli.
-
rakı alsa ağzına?
-
rakıda fayda etmemiş hocam :S doktorda kapalıymış en azından yarın sabaha kadar acısını dindirse yeter ??
-
zorda olsa birşeyler yemeli daha sonrada 2 apranax içsin aç karnada içebilir ama midesinin delinmesini göze alıyorsa içsin o şekilde.
Bunun dışında doktor şart nöbetçi filan bulsun bi dişçi.
Edit: apranaxları aynı anda içmesin sakın 1tane içsin fayda etmesze gece yatmadan bitane daha içer.Ama dediğim gibi bişeyler yemeli 1-2 dilim ekmek bile yeterli.
-
hocam ağzını zorlasın açsın eğer o beyaz kabartılar bademciklerinden yayıldıysa ablamın başına geldi bu o beyaz şeyler asit gibi bişiydi wücut kendi üretiodu ablamın bademciklerini alıcaklardı kız 1 ay adaçayı içti baya içiodu we 1 ay sonra sapasağlam oldu eğer benim dediğimdense adaçayı çok ii gelio
-
Bol tuzlu suyla gargara yapacaaan .
-
hocam ağrısını kesmek istiyorsa benim bildiğim ve kullandığım bir ilaç var uyuşturucu etki gösteriyor, etkili ve bütün eczanelerde bulunabilecek bir ilaç : "Dişinol" bilen duyan mutlaka vardır ;) bu arada arkadaşına geçmiş olsun.
ufak bi not eklemem gerekiyo: iltihap durumunda kullanılıp kullnılmadığını bilmiyorum, satın alınan yerde eczacıya danışılırsa tam süper olacak :) -
Dişinol'den uzak dursun acıdan kendini atar camdan dişinol zaten zararlı dişetlerine.
-
kanaması varsa ağrı kesicilerin hangisini içmesi konusunda dikkat etmesi lazım bir çoğu kanın pıhtılaşmasını önlüyor diye biliyorum 20lik diş meselesi anladığım kadarıyla arkadaşların başına gelmişti hastahaneye gitsin hocam doktor kapalıysa
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
hocam ağzını zorlasın açsın eğer o beyaz kabartılar bademciklerinden yayıldıysa ablamın başına geldi bu o beyaz şeyler asit gibi bişiydi wücut kendi üretiodu ablamın bademciklerini alıcaklardı kız 1 ay adaçayı içti baya içiodu we 1 ay sonra sapasağlam oldu eğer benim dediğimdense adaçayı çok ii gelio
-----------------------------hocam ağzını zorlasın açsın eğer o beyaz kabartılar bademciklerinden yayıldıysa
:D:D Çoq beyendim bu cümleyi