Disk Kopyalama Biraz Çetrefilli
-
durum 1 de 122gb alan var içerindeki bölümlerde sistemler kurulu ya da veriler var

2şey soracağım
soru1
şimdi ben durum 1 den durum 2 deki kısmı seçip yedek alsam boş bir (fazlaca boyutu olan hddye, ihtiyaç fazlasını formatsız bırakacak ihtiyacı olan alanı kullanacak) hdd ye yazdırmak istesem burada otomatikman benim bölümlerimi oluşturup içerisine var olan verileri yazdıran bir program var mı?
soru2
elimde durum 2 deki gibi sistem kurulu bir hdd var ben bunu aynen aynı boyut(boyut büyükte olabilir) aynı formattaki bir hdd ye içerikler, formatlar bozulmadan kopyalayabilen bölümleri otomatik bölüp o formatlarda biçimlendiren sonra yedekleyen bir program var mı?
-
partition magic programları ile yapabilirsin ama daha once kullanmadıysan ve yeterli ingilizcen yoksa bulasma.. ben yinede link vereyim..
-
Tam anlamamış olabilirim bu ara 2 cümle okumaya bile tahammülüm yok :D Acronis ile seçtiğin bölümlerin yedeğini alır sın farklı bir disk e aldığın imajı yazarsın aynısı gibi olur. Kurcuklayım deneyim vs diyosan direkt olarak diski clone larsın üstünde denersin istediğini sen bilirsin clonezilla da iyidir. Acronis kullanımı en kolay olanıdır bence.
Farklı bir senaryo anlatılmış örnek video :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=468&v=nn7WkzFFMWU&feature=emb_title
-
cybermole bunu yazdı
partition magic programları ile yapabilirsin ama daha once kullanmadıysan ve yeterli ingilizcen yoksa bulasma.. ben yinede link vereyim..
çok ingilizcem yok ama işimi görecek kadar programları kullanabiliyorum ya da videolardan yardım alıyorım takıldığım yerde
ilteris bunu yazdıTam anlamamış olabilirim bu ara 2 cümle okumaya bile tahammülüm yok :D Acronis ile seçtiğin bölümlerin yedeğini alır sın farklı bir disk e aldığın imajı yazarsın aynısı gibi olur. Kurcuklayım deneyim vs diyosan direkt olarak diski clone larsın üstünde denersin istediğini sen bilirsin clonezilla da iyidir. Acronis kullanımı en kolay olanıdır bence.
acronis i kullandım kullanıyorum. misal elimde 250 gb var, 100 gb de windows10 var ben sadece win10 un olduğu yeri alıyorum tabi bunu alırken windowsun kendisi ayırdığı 500mb varya onu da alıyorum. daha sonra kopyalayacağım bilgisayarda windows usbsi ile kurulum ekranına gelip istediğim boyuta, sallıyorum 80gb ı kurulum alanı seçip ileri diyorum ve o 500mb alanı ayırıyor o anda sonra kurulumdan çıkıyorum. acronis ile 100gb yi 80gb ye 500mb yi de yeni 500mb ye kopyalayarak sorunsuz kopyalama yapıyorum
-
Konu güncel arkadaşlar, önerisi olanları buraya alabilirim
-
eyuperol bunu yazdı
Durum 1'de 122gb alan var, içerideki bölümlerde Sistemler kurulu ya da Veriler var

2şey soracağım.
soru1;
şimdi ben Durum 1'den Durum 2'deki kısmı seçip yedek alsam, boş bir (fazlaca boyutu olan hddye, ihtiyaç fazlasını formatsız bırakacak ihtiyacı olan alanı kullanacak) hdd ye yazdırmak istesem, burada otomatikman benim bölümlerimi oluşturup, içerisine varolan verileri yazdıran bir program var mı?
soru2;
Elimde durum 2'deki gibi sistem kurulu bir hdd var ,ben bunu aynen aynı boyut(boyut büyükte olabilir) aynı formattaki bir hdd'ye; içerikler, formatlar bozulmadan kopyalayabilen, bölümleri otomatik bölüp o formatlarda biçimlendiren, sonra yedekleyen bir program var mı?
eyuperol bunu yazdıcybermole bunu yazdıpartition magic programları ile yapabilirsin ama daha once kullanmadıysan ve yeterli ingilizcen yoksa bulasma.. ben yinede link vereyim..
çok ingilizcem yok ama işimi görecek kadar programları kullanabiliyorum ya da videolardan yardım alıyorım takıldığım yerde
ilteris bunu yazdıTam anlamamış olabilirim bu ara 2 cümle okumaya bile tahammülüm yok :D Acronis ile seçtiğin bölümlerin yedeğini alır sın farklı bir disk e aldığın imajı yazarsın aynısı gibi olur. Kurcuklayım deneyim vs diyosan direkt olarak diski clone larsın üstünde denersin istediğini sen bilirsin clonezilla da iyidir. Acronis kullanımı en kolay olanıdır bence.
acronis'i kullandım kullanıyorum. misal elimde 250 gb var, 100 gb'da windows10 var, ben sadece win10 un olduğu yeri alıyorum tabi, bunu alırken windowsun kendisi ayırdığı 500mb varya onu da alıyorum.
daha sonra kopyalayacağım bilgisayarda windows usb'si ile kurulum ekranına gelip, istediğim boyuta(, sallıyorum 80gb ı) kurulum alanı seçip ileri diyorum, ve o 500mb alanı ayırıyor. o andan sonra kurulumdan çıkıyorum.
acronis ile 100gb yi 80gb ye , 500mb yi de yeni 500mb ye kopyalayarak sorunsuz kopyalama yapıyorum.
Ne dediğini anlamaya çalışıyorum ama olmadı gibi.
-@-
diğer konudan da anladığım kadarıyla;
1. işletim sistemleri içerisinde aynı bölüm'e(partition'a) ve dolayısıyla aynı Format'a(dosya işleme şekline), uyumlu MultiBoot özelliklerine bakman gerekiyor, gibi. (sanki bunu Windows için ve Pardus için, içinden düzenleyebileceğini ayrı ayrı okudum diye hatırlıyorum.)
veya
2. Farklı bölüm'lere(partition'lara) yüklenmiş işletim sistemlerine yukarıdan bakabilen, bağımsız MultiBoot loader'e ihtiyacın varmış, gibi görünüyor.
veya
3. Farklı bölümlere ve Format türlerine hâkim olabilen, ve dosya kopyalama, bölümleme, bölüm'e master özelliği (yada active özelliği) verebilen bir Admin yetkili bootable açılış (hem win hem de pardus) USB'lerine ihtiyacın var ki, bunlarla; Akıllı Tahtanın disk'lerini dolayısıyla bölümlerini yönetebilesin.
Biraz dolaylı bir şekilde yapılabileceğini düşünüyorum. Ama bi hayli zaman alır, gibi geliyor.
Partition Magic gibi bir program daha vardı, Paragon Partition Manager diye birşey idi sanırım.
Norton(?) Ghost Manager diye ayrı bir programla, dâhâ önce, Disk'in bir Bölümünün İmaj'ını alıp, başka bir Disk'in bölüm'lerine zarar vermeden son Bölüm olarak ekleyebildiğimi hatırlıyor gibiyim. (ne dedim ben ^^`)
RitmFarbRacourci tarafından 11/Mar/20 04:37 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıeyuperol bunu yazdı
Durum 1'de 122gb alan var, içerideki bölümlerde Sistemler kurulu ya da Veriler var

2şey soracağım.
soru1;
şimdi ben Durum 1'den Durum 2'deki kısmı seçip yedek alsam, boş bir (fazlaca boyutu olan hddye, ihtiyaç fazlasını formatsız bırakacak ihtiyacı olan alanı kullanacak) hdd ye yazdırmak istesem, burada otomatikman benim bölümlerimi oluşturup, içerisine varolan verileri yazdıran bir program var mı?
soru2;
Elimde durum 2'deki gibi sistem kurulu bir hdd var ,ben bunu aynen aynı boyut(boyut büyükte olabilir) aynı formattaki bir hdd'ye; içerikler, formatlar bozulmadan kopyalayabilen, bölümleri otomatik bölüp o formatlarda biçimlendiren, sonra yedekleyen bir program var mı?
eyuperol bunu yazdıcybermole bunu yazdıpartition magic programları ile yapabilirsin ama daha once kullanmadıysan ve yeterli ingilizcen yoksa bulasma.. ben yinede link vereyim..
acronis'i kullandım kullanıyorum. misal elimde 250 gb var, 100 gb'da windows10 var, ben sadece win10 un olduğu yeri alıyorum tabi, bunu alırken windowsun kendisi ayırdığı 500mb varya onu da alıyorum.
daha sonra kopyalayacağım bilgisayarda windows usb'si ile kurulum ekranına gelip, istediğim boyuta(, sallıyorum 80gb ı) kurulum alanı seçip ileri diyorum, ve o 500mb alanı ayırıyor. o andan sonra kurulumdan çıkıyorum.
acronis ile 100gb yi 80gb ye , 500mb yi de yeni 500mb ye kopyalayarak sorunsuz kopyalama yapıyorum.
Ne dediğini anlamaya çalışıyorum ama olmadı gibi.
-@-
diğer konudan da anladığım kadarıyla;
1. işletim sistemleri içerisinde aynı bölüm'e(partition'a) ve dolayısıyla aynı Format'a(dosya işleme şekline), uyumlu MultiBoot özelliklerine bakman gerekiyor, gibi. (sanki bunu Windows için ve Pardus için, içinden düzenleyebileceğini ayrı ayrı okudum diye hatırlıyorum.)
veya
2. Farklı bölüm'lere(partition'lara) yüklenmiş işletim sistemlerine yukarıdan bakabilen, bağımsız MultiBoot loader'e ihtiyacın varmış, gibi görünüyor.
veya
3. Farklı bölümlere ve Format türlerine hâkim olabilen, ve dosya kopyalama, bölümleme, bölüm'e master özelliği (yada active özelliği) verebilen bir Admin yetkili bootable açılış (hem win hem de pardus) USB'lerine ihtiyacın var ki, bunlarla; Akıllı Tahtanın disk'lerini dolayısıyla bölümlerini yönetebilesin.
Biraz dolaylı bir şekilde yapılabileceğini düşünüyorum. Ama bi hayli zaman alır, gibi geliyor.
Partition Magic gibi bir program daha vardı, Paragon Partition Manager diye birşey idi sanırım.
Norton(?) Ghost Manager diye ayrı bir programla, dâhâ önce, Disk'in bir Bölümünün İmaj'ını alıp, başka bir Disk'in bölüm'lerine zarar vermeden son Bölüm olarak ekleyebildiğimi hatırlıyor gibiyim. (ne dedim ben ^^`)
Evet biraz karışık :)
kısaca şu benim 200gb diskim var
hani ben bir diskin ilk 50gb alanına windows kurdum o ilk okurulum sırasında kendine has kurtarma alanı vs oluşturdu bu belirlediğim alan içinden (yani küçüklü büyüklü 3-4 parça oldu 50gb)
ikinci 50gb alana da pardus kurdum o da kurulumda swap adında birde başka ad ile toplam 3 alan oluşturdu.
kalan 100gb yi yedek olarak kullanıyorum diyelim
şimdi ben hangi program ile windows ve pardusun kurulu olduğu (toplamda 7 farklı ve de sistem gereği formatları da farklı) alanı olduğu gibi kopyalayıp başka bir 200gb veya 500gb bir hdd ye kopyalayıp çalıştırabilirim sorunsuz şekilde
benim amacım belirlediğim bu 7 alanı seçeceğim ve yedekleyecek sonra yeni bilgisayarda geri yükle diyeceğim o kendisi bu 7 alanı oluşdurup ilgili formatlarda biçimlendirip içerisine ger yüklemeyi yapacak.
umarım anlatabilmişimdir.
-
eyuperol bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı
...
Evet biraz karışık :)
kısaca şu benim 200gb diskim var
hani ben bir diskin ilk 50gb alanına windows kurdum, o ilk okurulum sırasında kendine has kurtarma alanı vs oluşturdu bu belirlediğim alan içinden (yani küçüklü büyüklü 3-4 parça oldu 50gb).
ikinci 50gb alana da pardus kurdum, o da kurulumda swap adında birde başka ad ile toplam 3 alan oluşturdu.
kalan 100gb yi yedek olarak kullanıyorum diyelim
şimdi ben hangi program(?) ile windows ve pardusun kurulu olduğu (toplamda 7 farklı ve de sistem gereği formatları da farklı) alanı olduğu gibi kopyalayıp başka bir 200gb veya 500gb bir hdd ye kopyalayıp çalıştırabilirim(?) sorunsuz şekilde
benim amacım belirlediğim bu 7 alanı seçeceğim ve yedekleyecek, sonra yeni bilgisayarda geri yükle diyeceğim, o kendisi bu 7 alanı oluşdurup ilgili formatlarda biçimlendirip içerisine geri yüklemeyi yapacak.
umarım anlatabilmişimdir. (^^` bu son mesajın ve sondan 1 önceki paragraf biraz dâhâ anlamlı oldu.)
Tamam işte, senin programların; disk yönetim programları ki bunlar da: Partition magic, Paragon Partition manager, Acronis , Ghost manager.
Ki bu saydıklarımın bazıları Bootable disk(yada USB) yapabiliyor.
Ama işlem uzun sürüyor.
paragon için yazıyorum;İşletim Sistemi üzerinden yapamıyorsun. Program sana Boot'able bir yapı oluşturuyor ve kendisinin küçük bir benzerini, yanısıra araçlarını ekliyor. Ve sen bununla Hangi cihazın disk'ini (partition tablosunu, bölümlerini, ve tabiatıyla format'larını) istersen imaj(image, görüntülerini) olarak alabiliyorsun.
Sonra aynı boot'able yapıyla, bu imaj'ını aldığın dosyayı, aynı şekilde başka bir disk'e aktarabiliyorsun(yada açabiliyorsun).
Özelde, CyberMole'un dediği gibi; ingilizce ve bazı kavramlara hâkim olman gerekiyor gibi ( kavram listesine tam hâkim değilim{yardım dosyalarında yazıyor büyük çoğunluğu}; İmage, export,import, extract,copy,move, transfer, partition, set,format, load, save, boot'able, disk, master, slave, active ... gibi gibi ).
RitmFarbRacourci tarafından 11/Mar/20 12:31 tarihinde düzenlenmiştir