folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dişlere Tel Taktıran Var Mı?



Dişlere Tel Taktıran Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    merhabalar..bugün dişçiye gittim diş etlerimdeki morarma için.sigara ve diş çarpıklığı dedi.tel taktırman lazım dedi.daha önce gitmiştim tel taktırmaya.dişlerimi temizlediler ve dolgu yaptılar.o dolgu beni öldürdü.kadın doktor kıpırdama diye kızıyordu 3 dişime dolgu yaptı ikisi iyiydi ama birisinde fazla derine indi sanırım resmen ağlıycaktım.şimdi gitsem tel taktırmaya dolgu faslı bitti ama tel nasıl arkadaşlar bilgisi olan yazsın lütfen aşırı derecede korkuyorum yani adam muayene için eline o sivri şeyi aldı koltuktan fırladım dedim dolgulara dokunma acıyor.

    tel taktıran varsa aramızda benimle paylaşsın lütfen ne kadar acılı oluyor?muhtemelen birkaç dişimide çekecekler en arkalardan ama benim arka dişler dolgulu dolgulu diş çekilirken acır mı? yardımcı olursanız sevinirim.


    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek
    uyuşturucu denen bişi var dime?

    İmzalar Kaldırılsın!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Doktorunuz diş teli takmanız gerektiğini söylediğinde pek mutlu olmamışsınızdır herhalde.Ağzınızda tellerle gezmek çok eğlenceli olmayacak tabii.Ama bütün bunların bir amacı var o da ileride daha rahat gülümseyebilmenizi sağlamak.Telleri çıkardığınız zaman artık resimlerde daha rahat gülümseyebileceksiniz!Eğer diş telinin ne olduğunu bilmiyorsanız yada konuyla ilgili sorularınız varsa sizin için hazırladığımız yazıda bunlara cevap bulacaksınız.

    Eğer anne babanız dişlerinizi inceleyip düzgün olmadıklarını düşünüyorlarsa üzülmeyin.Çevrenizdeki arkadaşlarınıza bakarsanız onların da dişlerinin çok biçimli olmadığını görürsünüz.Çünkü gelişme çağında dişler değişime uğrar ve bu dönemde çok da düzgün dişlere sahip olamayabilirsiniz.Bunun için diş doktoruna gidip muayene olmalısınız.Doktor ne tür bir dişi teli kullanmanız gerektiğine karar verecektir.

    Anne ve babalarınızın çocukluk dönemlerinde kullandıkları diş telleri şimdiki tellerden çok farklıydı.Artık diş telleri neredeyse görünmeyecek kadar saydam yada diş renginde yapılıyor.Hatta bazı diş telleri dişlerin arkasına takılabiliyor.Böylece kimse tellerinizi göremiyor!Ayrıca günümüzdeki diş telleri geçmişe oranla daha küçük boyutta ve dişlerinizi daha kısa sürede düzeltecek etkinlikte yapılıyor.Ağzınızdaki tellerin sizi rahatsız edeceğini düşünmeyin çünkü bazı çocuklar tellerin üzerinde yer alan lastik bandı çılgın renklerde seçerek işi eğlenceye dönüştürüyorlar.Hatta cadılar bayramı için doktorunuzdan siyah ve turuncu renklerde bant isteyebilirsiniz.

    Diş teli,düzgün olmayan dişlerin üzerine belli bir süre baskı uygulayarak düzelmesini sağlar.Diş telinin üzerindeki tel,dişlerinizin hareket etmesini,lastik bant ise dişlerinizin düzgün bir sıraya girmesini sağlar.

    Bazen doktorunuz bazı dişlerinizin özel bir bakıma ihtiyacı olduğuna karar verebilir.Bu durumda dişlerinize bağlı bir boyunluk takmanız gerekebilir.Eğer bunu takmak zorundaysanız panik yapmayın çünkü bu boyunluğu sadece geceleri yada evdeyken kullanmanız yeterli olacaktır.

    Herkesin diş teli kullanma süresi farklı olur.Ama genellikle çoğu kişi 2 yıl boyunca kullanır.Bu süre size sonsuza kadarmış gibi görünse de tek amaç dişlerinizin doğru yerine oturmasıdır.

    Diş teli yemeklere karşı mıknatıs gibidir.Bu yüzden diş teli kullandığınız süre içinde daha dikkatli davranmalısınız.Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalarken tellerin arasına giren yemek artıklarını mutlaka temizlemelisiniz.Doktorunuz size tellerinizin temizliği için iğne şeklinde bir plastik verecektir.Telleri kullandığınız süre içinde size zorluk çıkaracak bazı yemeklere karşı dikkatli olmalısınız.Patlamış mısır,yapışkan şekerler ve sakız bunlardan bazıları.Bunlara uymak işin en zor kısmı.Ama pozitif bakın: sinemada mısır yemek yerine daha önce denemediğiniz farklı şeyler tatma şansınızı kullanın!Ayrıca çürük oluşumunu önlemek için çok şekerli gıdalardan uzak durmaya dikkat edin.

    Unutmayın,diş telini sorun yapmaya gerek yok.Birçok insan bunu belli bir süre için kullanmak zorunda.Hatta bu işi eğlenceye dönüştürmeniz canınızı sıkmaktan daha kolay.Mesela doktor ziyaretinize bir arkadaşınızı götürebilirsiniz.Yada tellerinizi çıkaracağınız güne kadar bir takvim kullanıp günleri sayabilir ve son günde ise güzel dişlerinizi herkese göstermek için bir parti verebilirsiniz.

     


    "Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Heralde  işine yarar :D Kardeşimin dişine  taktılar acayip feci sızlıomuş ve eger  catal felan yanlıslıkla ısırırsan feci ağrıomuş

    Edit : Yerınde  olsam  hiç taktırmasdım :D

     


    "Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    vallaha dolgunun uzerine metal birsey catal bicak kasik degince nedense agri yapiyor :d da senin dolgulu disi neden cekecek hem dolduruyor hem cekiyor yoksa uzun suremi oldu anlamadim

     

    benim dolgulu azi disin arka tarafi kirldigi icin cekti 2 uyusturucu vurdu ama nasil cekis sanki cenemide sokece disi yukari cekiyor cenede cikiyor :D vallaha hic bagirmadim ama guzumden yas geldi oderece yani :D istem disi :D dissiye sole fazladan uyustursun sole 4 tane filan sallasin uyusturucu igne :d


    adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    hocam ben 21 yaşındayım bazı arkadaşlar 20 yaşından sonra tel taktırsanda işe yaramıyor diyordu

    ve benim köpek dişlerim kaymış biraz. yani yamuk tel taktırmak istiyorum düzelttirmesi ne kadar olur ? dişlerinizi sakın çektirmeyin. diş ararsınız sonra ortalıkta. toplam 2 dişim mefta oldu.

    dişlerinizin düzgün olması çok önemli. kasların oturması bi bakıma sizin konuşma yapınızı belirliyor. 


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Bende Diş Kalmadıki Tel taktıriyim. :) Anasını Satiyim hepside Çürüdü bakımsızlıktan. Sıradan geçirecem tamamını çektirecem kurtulam.

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seker
    seker's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Dişi
    ben taktırdım. 2sene boyunca acı olmadı ilk başlarda acemi olduğun için rahatsızlık verir. ama alışırsın. benim dis tellerim küçük olduğu için ağzım büyük görünmüyordu. ama çıktığında dişlerim çok güzeldi acısına rağmen dayan derim. alıştıktan sonra acı falan kalmaz. dolgudan daha iyidir emin ol.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    8 sene önce taktırmıştım :)

    Başlangıç olarak çenenin filmini çekiyolar ve duruma göre yani tedavide izlenecek yola göre diş çekiyolar yada çekmiolar (benden 4 köklü 1 tanede süt dişi çekmişlerdi). Daha sonra yine tedavinin işleyişine göre alt yada üst dişlere yada ikisinede aynı anda tel takılır. Her ay kontrole gidersin o teller vasıtasıyla dişleri gerdirirler 1 hafta yemek yerken zorlanırsın sıvı gıdalar yersin. Bu böyle devam eder. Kişiden kişiye tedavi 1-2-3 sene sürer. Tedavinin son aşamasında da 3-5 ay damaklık verilir onu kullanırsın. Oda çene kemiklerin bikaç sene boyunca yumuşatıldığı için tedavi süresince tekrar katılaşana kadar dişlerin kaymasın die


    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Ben de taktıracaktım tıpta 6 sene sonraya gün verdiler :)))) artık prof.'a özel olarak parayla yaptıracam 6-7 dişime kanal yaptılar ne çektim bir ben bir Allah bilir :) eskiden hiç bakmamışım şimdi düzenli olarak fırçalıyorum taktır bence teli çıkardıktan sonra çok güzel gözüküyor benim şu an çarpık sigara içmediğimden sararma vs yok inşallah inci gibi olacak ;) 1-2 yıl kalır,kontrole gidersin ara sıra bu süre zarfında dişlerine iyi bakacaksın sonra tel taktıracaksan dişlerine iyi bakmalısın yoksa takmazlar tel.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek
    teşekkür ederim hepinize..öss den sonra başlayalım bari hayırlısı artık..

    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
Toplam Hit: 14610 Toplam Mesaj: 22