Diyotlarla İlgili Aşırı Basit Bir Soru
-
Diyotları yeni öğreniyorum.
Diyor ki,
Tepeden 10V ver. Aşağıdaki üreteçten 4V gelsin.
Anot 10 Katot 4 olduğu için ileri öngerilimli diyor olur ideal olduğundan kısa devre gibi davranır. Bu yüzden çıkış voltajı 4V diyor.
SORUN1: üreteçten gelen 4V u anladım da yukardan gelen 10 V nasıl oluyorda anota 10 olarak geldiği iddia ediliyor.
SORUN': ÇIKIŞ VOLTAJI NE DEMEK GİRİŞ BELLİ DE ÇIKIŞ NERESİ. TOPRAĞA AKTARILA ENERJİ Mİ ?
Belki direnç çok büyük enerjinin 7V unu direnç yiyemez mi yani ?
Hiç bir şey anlamadım.
-
Bie bu sene hiç anlamadığım bir olay var.
Mesela oradan bir kablo uzatmış Vo demiş. ALLAH AŞKINA,
lisede elektrikte devreye voltaj bağlardık. dirençin voltajını ölçerdik. Üniversiteye geldim bu voltaj denen saçmalık böyle yazılıyor.
Bu kablo neyin voltajını ölçüyor ne manaya gerliyor bu ?
Kimse sorsam ya sorumu anlamıyor yada bilmiyor bıktım 5 aydır aynı dert.
-
O Vo bişeyi ölçmez be abi o iki şey arasındadı ya aşağısı ya yukarısıdır biyanlışlık var
-
ZoRKaYa bunu yazdı
O Vo bişeyi ölçmez be abi o iki şey arasındadı ya aşağısı ya yukarısıdır biyanlışlık var
kitapda 3 örnek var üçündede R direnci ile diyot arasında :)
Samimi söylüyorum o lanet V gösterimi o kablo ne biri izah etsin.
Ben bu elektrikteki notasyonu sanırım hiç bilmiyorum .
-
Vd dir o zaman abi ya o diyotun voltajıdır
-
hata bile varsa Vd bile olsa o nereyi ölçüyor anlamıyorum.
Neyle ne arasını ölçüyor ( toprak diyot ) mu (giriş direnç) mi ?
zeybekustasi tarafından 15/Mar/14 15:29 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdı
lisede elektrikte devreye voltaj bağlardık. dirençin voltajını ölçerdik. Üniversiteye geldim bu voltaj denen saçmalık böyle yazılıyor.
Vo o nokta ile toprak arasındakı gerilim işte hocam diyot üzerine 0.7v alır gerilim kaynagıda 4v sonuc olarak Vo 'in baglandıgı nokta ile toprak arası 4.7 volt olur
-
Schrodinger bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Vo o nokta ile toprak arasındakı gerilim işte hocam diyot üzerine 0.7v alır gerilim kaynagıda 4v sonuc olarak Vo 'in baglandıgı nokta ile toprak arası 4.7 volt olur
10V ile direnç arasındaki Voljajda buna eşit midir ? Yani öyle olmalı.
-
Vo meali; Vout tur esasında ve çıkış voltajı demektir kardeş, ben Vo yu istediğim yere yazar oradan da çıkış alırım, sorunun cevabına gelince de 4 V katottan bataryadan çeker yukarıda da direnç üzerinden 10 volt bağlandığı için direnç burada gerilim bölücü rolünü üstlenir ve 0,7 V diyodun çalışması için gerilimi sağlar ve geri kalanını da ölçü aleti üzerinden şaseye yollar..
-
zeybekustasi bunu yazdıSchrodinger bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
10V ile direnç arasındaki Voljajda buna eşit midir ? Yani öyle olmalı.
yok hocam öyle degil 10v ile direç arasındakı gerilim direnç degerine göre direnç üzerine düşen gerilimi verir
-
---ALPER--- bunu yazdı
Vo meali; Vout tur esasında ve çıkış voltajı demektir kardeş, ben Vo yu istediğim yere yazar oradan da çıkış alırım, sorunun cevabına gelince de 4 V katottan bataryadan çeker yukarıda da direnç üzerinden 10 volt bağlandığı için direnç burada gerilim bölücü rolünü üstlenir ve 0,7 V diyodun çalışması için gerilimi sağlar ve geri kalanını da ölçü aleti üzerinden şaseye yollar..
vay anasını ben hep "ve sıfır" diyordum bak cuk oturdu "ve out" demekmiş.
yanlız şurayı anlamadım,
10 volt bağlı direnç gerilimi bölüyorsa diyelim 7v sini böldü diyota 3v geldi bu sefer diyot çalışmamalı diye düşünüyorum.