Dizilerdeki Deli, Çatlak, Salak ... Tiplemeleri
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------
Tv'de herhangi bi salak tiplemesini izleyip kendini kötü hisseden zaten normal biri değildir. Eksikliği kendinde bulunca sinirlenir...
-----------------------------ben kendimi kötü hissetmiyorum. ruhen ve bedenen sağlıklıyım. daha yeni sağlık raporu aldım :)))
ama bir gerçek varki, sadece salak, geri zekalı, deli vs tipler değil; Türk aile düzenine kökten aykırı, erotik denecek kadar ileri derecede cinsellik içeren, anne babaya karşı saygıdan yoksun, şiddet içerikli vs. türlü türlü pisliklerle dolu konular ve oyuncular var.
ben şiddet, cinsellik, şebeklik içeren diziler olmasın demiyorum ama bunlar aile dizisi diye sunuluyor. Bence Türk kültürü yozlaştırılıyor.
-
İnsanlar gülüyor böyle tiplere.. Ayrıca Aptallık kavramı ağır kaçmış.. Benim Annem Bir Melek dizisinde bir nalan karakteri vardı mesela ona salak diyebilirsin.
Hiç birşeyden anlamıyordu vs.. Salak O'dur bence..
-
Hack_Fat_Hakkinen bunu yazdı:
EntelKoylu bunu yazdı:
EntelKoylu bunu yazdı:
Tiyatro yada Sinema sektoründe olmadıgınız için bilmiyorsunuz bu yuzden size herhangi bişey demiyecem fakat seyircinin sürekli aksiyona maruz kalıp film bitiminde neydii bu şimdi demesinden ziyade film sektoru öle sizin aptal dediginiz karekterleri kulanıp seyircinin rahatlaması neyin ne oldugunu anlaması için konuyor.
-----------------------------Hocam konulu dizi-filmlerde bu dediğin geçerli olabilir. Anlamayı kolaylaştımak açısından. Ama arkadaşın örnek verdiği dizilerde kafa yorulacak senaryolar yok ki zaten.
Senaryo nasıl yazılır gidip bence bi oku:) okadar çok dizinin tutulma sebebi budur.
-----------------------------Didaktiklikten kaçınma: Film ders vermeye başladığında itici olur. Yargınızı doğrudan izleyiciye bildirmektense, izleyicinin bu yargıya ulaşacağı bir öykü yapısı kurun
:)
hehehe senaryo nedirmi dedim sana :) adamlar sahne sanatlarını boşuna komuşlar ozaman senin dedigin gibi iki satırla olayı bitirmeleri lazımmış:D -
EntelKoylu bunu yazdı:
EntelKoylu bunu yazdı:
EntelKoylu bunu yazdı:
Tiyatro yada Sinema sektoründe olmadıgınız için bilmiyorsunuz bu yuzden size herhangi bişey demiyecem fakat seyircinin sürekli aksiyona maruz kalıp film bitiminde neydii bu şimdi demesinden ziyade film sektoru öle sizin aptal dediginiz karekterleri kulanıp seyircinin rahatlaması neyin ne oldugunu anlaması için konuyor.
-----------------------------Hocam konulu dizi-filmlerde bu dediğin geçerli olabilir. Anlamayı kolaylaştımak açısından. Ama arkadaşın örnek verdiği dizilerde kafa yorulacak senaryolar yok ki zaten.
Senaryo nasıl yazılır gidip bence bi oku:) okadar çok dizinin tutulma sebebi budur.
-----------------------------Didaktiklikten kaçınma: Film ders vermeye başladığında itici olur. Yargınızı doğrudan izleyiciye bildirmektense, izleyicinin bu yargıya ulaşacağı bir öykü yapısı kurun
:)
hehehe senaryo nedirmi dedim sana :) adamlar sahne sanatlarını boşuna komuşlar ozaman senin dedigin gibi iki satırla olayı bitirmeleri lazımmış:D
-----------------------------Bu zaten "senaryo nedir?" in cevabı değil. Yazarken dikkat edilecek hususlardan biri. "Senaryo nasıl yazılır gidip bi oku bence!" dedin ya onun içini gidip bi okudum. Neden özellikle bunu yazdığımı anlamamışsın ayrıca :)