Dizüstü Bilgisayarda AOE II Oynayamıyorum.
-
Arkadaşlar birkaç laptopta da denedim. Olmuyor olmuyor. Masaüstü bilgisayarlarda oynayabiliyorum ama dizüstü bilgisayarlarda Age Of Empires 2 yi oynayamıyorum.
DirectDraw hatası alıyorum.
Sanal makine oluşturup XP kurdum, gene yemedi. Çalışmıyor!
Dipnot : Makinem Windows 7
Ekran Kartı GeForce 9600M GS
-
directx kurdun mu :| belki ondan olabilir
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
directx kurdun mu :| belki ondan olabilir
-----------------------------tabiki hocam directx kurulu.
-
güncel mi ? oynayamıyorum derken ne hatası alıyorsun birde onu yazarsan...
edit:pm atsan daha ii olur ama 1 gün sonra cvp verebilirim ancak..
-
Hocam bende de win7 var. Windows XP(Service Pack 2) Uyumluluk modunda çalıştırıyorum. Masaüstü oluşturmayı devredışı bıraktım vede. Başka bir oynama yapmadım, hatasız ve görüntü bozulmadan çalışıyor. Eğer bunun gibi değilse ayarların, yapıp bir daha dene. Eğer yine çalışmazsa yine o sekmedeki 640x480 ekran çözünürlüğünde çalıştır'ı seç hocam. Ha vede, dxdiag'dan dx ayarları kapalı ise aktive et. Yine olmuyorum diye ısrar ediyorsa :D ekran kartı driver'ını güncelle. Bende de laptop var, bu sorun ekran kartının çözünürlüğü desteklememesi olabilir. Bende Starcraft'ta yaşamıştım ama uyumluluk modunda sorunsuz oynadım.
-
uyumluluk + administrator modunda calistir bakalim
-
Hocam uyumluluk modunu denedim diye hatırlıyorum.
Hocam hata olarak grafik sistemi yüklenemedi ekran kartınızın directdrawla uyumlu olduğuna emin olun yazıyor.
edit :
dxdiag da
directdraw hızlandırması
direct3d hızlandırması
agp doku hızlandırması,, bu üçü etkin. sanırım bundan bahsediyordun hocam.
-
o zaman şöyle yap şu kodları cmd şeklinde yap çalıştır
taskkill /F /IM Explorer.exe
age2_x1.exe
Start explorer.exe -
Fdumanli bunu yazdı:
-----------------------------Hocam uyumluluk modunu denedim diye hatırlıyorum.
Hocam hata olarak grafik sistemi yüklenemedi ekran kartınızın directdrawla uyumlu olduğuna emin olun yazıyor.
Hocam sanıyorum dxdiag'daki ekran sekmesinden bu şeylere erişilebiliyordu. Hem laptopta win7 kurulu olduğuna göre, bilgisayarın eski değildir. Dolayısıyla driver'ı güncellemen sorunu çözebilir belki. -
Ashitaka bunu yazdı:
Fdumanli bunu yazdı:
Hocam uyumluluk modunu denedim diye hatırlıyorum.
Hocam sanıyorum dxdiag'daki ekran sekmesinden bu şeylere erişilebiliyordu. Hem laptopta win7 kurulu olduğuna göre, bilgisayarın eski değildir. Dolayısıyla driver'ı güncellemen sorunu çözebilir belki.
-----------------------------yok hocam pc yeni. mw2 yi en yüksek ayarlarda takılmadan oynuyorum, age of empires 2 yi oynayamıyorum deliricem ya.
-
hackworm bunu yazdı:
o zaman şöyle yap şu kodları cmd şeklinde yap çalıştır
taskkill /F /IM Explorer.exe
age2_x1.exe
Start explorer.exe
-----------------------------hocam buseferde
couldnt initialize program. aoe 2 not detected yazıyor..