folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dizüstü Bilgisayardan Crt Televizyona Görüntü Aktarma.

Dizüstü Bilgisayardan Crt Televizyona Görüntü Aktarma.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar. dizüstüde s-video ve vga çıkışları var. geçenlerde svideo dan composit görüntüye çeviren kblo almıştım. ama tv den görüntü alamadım. avometre ile şöyle bi uçlarını gezdim. daha sonra masaüstü bilgisayarımdaki ekrankartı kutusundan çıkan 7 pinli svideo kablosunu deniyim dedim. 2 renk çıkış var. pisayadan aldığım kablo ile bu kablonun uç bağlantıları birbirini tutmuyosu. bende iki kabloyuda dağıttım. netten baktım, 7pinli svideo nun composit görüntü ucu 6 numaralı uçmuş vs. ona göre düzenlemeyi yaptım. yine olmadı. şimdi işin özeti, ne yaptımsa tv den görüntü alamadım.

ben şuan svideodan veya vga dan görüntüyü çıkarıp, scart veya rgb den tvye aktarmak istiyorum. 2 gündür geziyorum nette, işe yarar bilgi bulamadım. daha önce bu gibi denemeler yapmış arkadaşlar varmı? hata nerde onu çözmeye çalışıyorum.

NOT: arkadaşlar hazır kablolar satılıyo demeyin. almasını bende biliyorum. amaç balık yemek değil, balık tutmasını öğrenmek.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mesele sadece kablo yapmakta degil hocam protokol farkı olabilir önce bunu araştır sonra kabloları lehimlemeyi dene bu arada toprak kablosunu bağlamayı unutma

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

TVnin girişinde problem olmasın...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    Tupluden goruntu alman cok zor alsan bile tatmin olmazsin

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

valla zaten sadece film izlemek için kullanıcam. filmler genelde bluray rip olduğundan okadar tatmin etmiceğini düşünmüyorum. tv nin girişinde sorun diyen arkadaş, tv de zaten svideo çıkışı yok. ben laptobun svideosundan çıkıp, scart ve rgb girişlerinden denedim. sonuç alamadım.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Scarta giren kutu şeklinde video dönüştürücüler var. onla mı deniyorsun .. bir tarafı scart bir tarafı svideo , video audio ?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hayır hocam. elimde bulunan ve çalışmayan svideo kablosunu açtım. composit ucundan composit çıkış bağladım. buradan sadece video çıkışı almaya çalıştım. yemedi. video alsam yeter. tvnin sesini kullanmasamda olur. ses sistemine bağlarım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

abi bilgisayardaki görüntüyü yıllar once ekrankartımdaki vga çıkısı ve scart kablo ıle halledıyordum onur iş hanını bılıyorsun çankayada fem dersenasin karşısında oradan alabilrsin.

Umarım doğru anlamışımdır.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Burak x e pm arsana yanılmıyorsam odasında pcden tupluye bı sekilde aktarım yapıyordu kendisi kuzenim gittiğimde gorduydum sanırsam

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hipokondriyak bunu yazdı:
    -----------------------------

abi bilgisayardaki görüntüyü yıllar once ekrankartımdaki vga çıkısı ve scart kablo ıle halledıyordum onur iş hanını bılıyorsun çankayada fem dersenasin karşısında oradan alabilrsin.

@noneyim

hippo biliyorum. necipten aldımdı çalışmadı. onura da bir bakayım.

pm atıyorum hemen noneyim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

crimeangel bunu yazdı:

hipokondriyak bunu yazdı:

@noneyim

hippo biliyorum. necipten aldımdı çalışmadı. onura da bir bakayım.

pm atıyorum hemen noneyim.

abi necip ne bulsa kakalıyor çalışanlar ıtam hödük :D 

ekran kartında problem olabiir mi  abi birde şöyle birşey söz konusu erkan kartını driver i  yuklu olabılır bu yeterli olmuyor ornegın atı kartları ındırırken eskı modeller ıcın soyluyorumbenım  eskiden normal  plasmaya bağladıgımda bılgısayar ekran kartı ati radeon 9559 idi onda normal driver  ındırme seceneklerının yanında boyutu daha yuksek olan vardı onu dındırıp ondada 2. ekran ayarlarını yaptıgım zaman goruntu alabılıyordum.

aynı sekılde normal 37 ekran tv dede calıstırdım vga to scart 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 3115 Toplam Mesaj: 15