DJ_Alper Den Fukara Yemeği Tarifi
-
hiç bilmeyen bile yapabilir Herşey 4 Yıl önce pizza yapmayı denerken başladı bir türlü humuruna yapamadım ve fukara yemeği doğdu ilkkez bu tarifi burada veriyorum görünüşte basit görüne bilir belittiğim malzemelerle yaparsanız çok güzel olur... Hatta bir ara sorf bunun üstüne lokanta açmayı bile düşündüm neyse malzemler
Sucuk (isteğe göre ne kadar istersen ama şu şartlara uyması lazım baharatlı olacak mutlaka kangal olacak ve mümkünse cumhuriyet, ikbal, oruçoğlu maddi durumunuz yetmiyorsa tanıdık bir kasap dan alınan sucuk sakın maret kullanmayın berbat oluyo beşlerde olabilir)
Kaşar(Kaşarımızın çok kaliteli birşey olmasına gerek yok hatta en ucuzlarından olsa daha iyi kalkıp kilo 2 ytl lik kaşarda almayın :> kaşarımızın yarım yada tam yağlı olmasına dikkat edin eğer erimezse işin espirisi kalmaz 1 kangal sucuğa en az 1 kilo kaşar lazım gerisi size kalmış hesaplayın artık)
Domates(domatesimiz organik olmasına dikkat edin piyasada arı domates diyede tanınır)
çarliston biber( neden çarliston çünkü amacımız koku vermek 1- 2 tane yeter 1 tepsiye)
Sıvı ve katı yağ(marka model önemli değil)
HAzırlanışı:
ilk önce sucuklarımızı ince ince doğruyoruz sonra bir tencerenin içine çok az sağ koyuyoruz zaten sucuğun yağı çıkacak sucukları içine koyuyoruz burda önemli olan SAKIN ÇOK KIZARTMAYIN! hafif rengi değişene kadar çok az kızartıyoruz burda tencereden kastım çorba gibi karıştıra karıştırada yapabilirsiniz yani çok az kızaracağı için sonra onların altını kapatıp bir tepsinin dibine çok az yağ koyuyoruz domatesin suyu sucuğun yağı çıkacağı için fazla koyarsanız mideniz bulanır. çorba olur vallaha tepsinin dibini nemlenecek kadar yağladıkdan sonra tabana tek tek yer kalmayacak şekilde sucukları diziyoruz. sonra domateslerimizi İNCE İNCE doğrayıp onuda onun üstüne yayıyoruz ve kaşarlarımızı biraz kalın serçe parmağınız kadar kalınlığında doğrayıp üstüne yayıyoruz kaşar eriyip dağılayacağı için fazla dip dibe koymanıza gerek yok sırada biberlerimiz var biberlermizi çok küçük parçalar a bölüp(1cm kare şeklinde) kare kare üstüne serpiştirip fırına atıyoruz fırında ortalama 15 dk kalacak olduğunu kaşarın eridikden sonra hafif şişmesinden anlayabilirsiniz. kenar tarafdaki akaşrlar hafif kızarırsa daha süper olur.
Farklı tatlar
zevk e göre kaşarın üstüne mantar doğruyabilir dizebilirsiniz. aynı zamanda sucuğun en alt tarafına patates kızartmasıda yaya bilirsiniz.
Senelerdik Arkadaşlarla Toplandımız zaman yapıyoruz. orda ki marka ve modeller en iyi tat için herkes kendi bütçesine göre uyarlaya bilir. eğer yağsız kaşar alırsanız hafif fırına atmadan önce zeytin yağı gezdirin üstüne
Sizden ricam Yerken beni anmanız Afiyet olsun :)
-
kaşar +sucuk.. fukara yemeğimi olur boyle , zengin yemegi bu :)
simit ayran rulzz
-
gharghamel bunu yazdı:
-----------------------------kaşar +sucuk.. fukara yemeğimi olur boyle , zengin yemegi bu :)
simit ayran rulzz
-----------------------------
Dayı işin espirisi orda zaten :)) 2 arkadaş koyduk adını :DBende diyorum ne unuttum :)
isteyen arkadaşlar bir fırından alacağı lavaş emeği alıp tepsinin dibine yaydıkdan sonra malzemeleri aynı biçim alıp dize bilir lavaşı hafif yağlayın yoksa kurur sonrada dürüp bir güzel yeyin ayranla manyak oluyo :))
Yan etkileri:
yanında kola içenlerde 2 günlük kabızlık sorunu görüntü hızlı yiyenlerde hazımsızlık ayran tercih edin şaka değil ciddiyim
-
Güzel tarif sen öğrenci misin :D Öyle bi izlenim yaratıyor. Ben henüz hayatımda profesyonel yemek yapmadım...
-
yürü be DJ_Alper efsane birşeye benzior yemek valla,kesinlikle deniyicem
müritlerde bildigi böyle yapılması kolay yemekler varsa paylaşsınlarda bizimde midemiz az bayram etsin,malum bir kısmımız ünide evlerde kalıorz ediorz...hem yumurtalı patatestir,yumurtalı mantar dır fln idare ediorz...böyle basit yemekleriniz varsa paylaşın deniyelim ac kalmıyalım...
-
Fukara yemekleri
Makarna
yumurta omlet ::)
-
HackMan bunu yazdı:
Güzel tarif sen öğrenci misin :D Öyle bi izlenim yaratıyor. Ben henüz hayatımda profesyonel yemek yapmadım...
dayı öğrencilik zamanlarımda bulşmadım KYK da kaldım ben de bizim 2. bir ev var kafam bozulunca kankayla oraya gidiyoruz ben yapıyorum o yiyo test ediyo geçen sene bulgur pilavı yaptım acı soslu deneme amaçlı zehirlendi garibim :))))Çok ciddiyim inanın manyak oluyo dua edeceksiniz bana sucuk kızartma zamanlarına dikkat ederseniz hem yanmaz hem iyi pişer çok kızartırsanız fırında yanar hiç pişirmezseniz çiğ kalır şahsen sevgilim yapmaya kalkmış yakmış :)
Yaz gelsin iyice izmirli müridleri çağıracam bizim ilçeye ozaman yaparım yerler boş bir ev var dayalı döşeli duruyo biraz burhan lık yapam size :))
Bu 1 kangal sucuk 1 kilo kaşarla Rahat 3 kişi kusana kadar Doyar
-
üç kişi gideriz kebabımızı yeriz, üstüne baklavamızı yeriz onun üstüne de dondurmamızı yeriz; en fazla 35 YTL Hesabı verir çıkarız,
senin yemek masrafıyla aynıya geliyor. daha birde sen bulaşık çıkarıyorsun :)) fukara yemeği olur sosyete yemeği :)
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------üç kişi gideriz kebabımızı yeriz, üstüne baklavamızı yeriz onun üstüne de dondurmamızı yeriz; en fazla 35 YTL Hesabı verir çıkarız,
senin yemek masrafıyla aynıya geliyor. daha birde sen bulaşık çıkarıyorsun :)) fukara yemeği olur sosyete yemeği :)
Sucuk en kalitelisi kalgalı 7 ye gelir (cumhuriyet ama ahmet ipek de %100 dana onun kilosu 10 ytl cumhuriyetle rekabet e girmişler) neyse kaşar 3,5 ytl 2,5 ytl de kola olsa diğerleride 2,00 ytl en fazla 15,00 e 3 ikşi tıkabasa doyarsınız -
Patentini alsaydın alper :))
-
FireX bunu yazdı:
Patentini alsaydın alper :))
düşünmedim değil valllaha ama patent ücreti benim yıllık reseler parasıyla denk site açartım daha iyi :)