DNS İşe Yaramıyor Bilgisi Olan ?
-
ip bazlı engellenen sitelere dns değişikliğiyle giremessin hoca vpn proxy vb şekilde erişim sağlamaya çalış
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------ip bazlı engellenen sitelere dns değişikliğiyle giremessin hoca vpn proxy vb şekilde erişim sağlamaya çalış
-----------------------------sadece dns kullanıyorum ve sıkıntısız giriyorum
zamanında tbt'de yasaklandığı zamanlar yine giriş yapabiliyordum
ama arkadaşın bilgisayarında hiç bi şekilde giremiyorum
modem arayüzüne baktım ama çok karışık bişi zaten modem sorunlu yarın yeni bi modemle deniycez
duruma göre gelişmeleri yazarım
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------ip bazlı engellenen sitelere dns değişikliğiyle giremessin hoca vpn proxy vb şekilde erişim sağlamaya çalış
modem arayüzüne baktım ama çok karışık bişi zaten modem sorunlu yarın yeni bi modemle deniycez
-----------------------------TT dışında farklı bir ISP mi kullanıyorsun? TT networkünde VPN vs. kullanmadan ip bazında engellenen sitelere girmen imkansız.
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------TT dışında farklı bir ISP mi kullanıyorsun? TT networkünde VPN vs. kullanmadan ip bazında engellenen sitelere girmen imkansız.
-----------------------------ttnet kullanıyorum hocam ama bu ip bazında olayını tam anlayamadım :|
örnek olarak tbt engellendiğinde ip bazında mı engellendi ?
-
hayır tbt isim olarark engelenmişti "www.tahribat.com" şeklinde çünkü tbt nin ip nosundan giriş yapabiliyorduk ayrıca www1.tahribt.com www2.tahribat.com şeklindede çok rahat giriş yapılabiliyordu
ama girmeye çalıştığınız site her neyse ip bazlı bir engelleme söz konusu olmuş olabilir
aynı siteyi deneyin sen sadece dns değiştirerek girebiliyorsan arkadaşın dns değiştirerek de giremiyorsa başka bir filtre söz konusu olmuş olabilir bu ttnetin aile filtresi cart curt nasıl bir engelleme yapıyor tam bir bilgim yok ama olabilir. -
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------hayır tbt isim olarark engelenmişti "www.tahribat.com" şeklinde çünkü tbt nin ip nosundan giriş yapabiliyorduk ayrıca www1.tahribt.com www2.tahribat.com şeklindede çok rahat giriş yapılabiliyordu
ama girmeye çalıştığınız site her neyse ip bazlı bir engelleme söz konusu olmuş olabilir
aynı siteyi deneyin sen sadece dns değiştirerek girebiliyorsan arkadaşın dns değiştirerek de giremiyorsa başka bir filtre söz konusu olmuş olabilir bu ttnetin aile filtresi cart curt nasıl bir engelleme yapıyor tam bir bilgim yok ama olabilir.
-----------------------------anladım hocam saol