Dns Server Oluşturmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    arkadaşlar benim bilgisayarım 7/24 nete bağşı ve uyduruktan bi sitem var bunu ben kendi makinamda host etmek istiyom sorun web serverde değil ben bu siteyi bilgisayarıma yönlendirmem için dns sunucusuna ihtiyacım var ama ben bunada para vermek istemiyom. bunuda kendi bilgisayarımda halletmek istiyom bunu nasıl başarırım?

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Kendinin dns serverının olması gerekmiyor senin sabit bir ipin ve web sunucunun olması yeter....DNS ayarını domain name'le alakalı ayarları yaptıgın bir yer vardı oraya kendi ipni yazarak yapıyorsun diye biliyorum....

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    öle bişey olmaz zannedersem ahhh ir2 nerdesin bea hacı ne vardıda bıraktın gittin bizi

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yahyags
    yahyags's avatar
    Erkek

Bir site için dns server a ihtiyaç yok

web server işini görürü (iis)

bide sabit ip lazım

yahyags
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    abü sabit ipişini no-ip ile çözersin bide iis server kurdunmu yeter nette bi aart iis server die çıakr ebn kurmuştum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    ya ms hacı ben wwww.ebenininki.com die bi alana sahipswm bunu nasıl no-ip yönlendircem olmaz dolayısı ile ben www.ebeninki.com u bilgisayarıma yollandırmak istiyom

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.frmtr.com/windows-isletim-sistemi/4626-web-server-kurmak-icin-neler-yapmaliyiz.html

http://www.kusenler.com/forum/bilgisayariniza-asp-server-kurmak-t2617.html?s=30871c297cc2255ecb14ea196da8a937&

vista için

http://www.paylasiriz.biz/printer_friendly_posts.asp?TID=1809 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    tamam işte onun için var olan bir DNS kendini kayıt ettiriceksin onuda domain name ini kendi ipne yönlendirerek yapıcaksın.....

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dns serverı oluşturmaktan çok yönetmek önemlidir. Serverda da öyledir kurmak hiç mühim değildir önemli konu manage etmek yani yönetmektir.

Şimdi konu şu:

Statik bir p in varsa yada bunu herhangi bir proxy ile sağlıyabiliyorsan iis kurarark ip yide localde virtual server yada dmz ile local portuna yönlendirerek ip ye sallıyorum 212.233.21.12:80 yazdığın zaman senin pc den senin web çalışır. İşte asıl hadise bunu güvenliğini sağlamak ki o önemli bir mevzu.

Şimdi gelelm diğerine. Bir domainin var ve web server olarak (aslında web server diye bir olay yok,tamamen amatörce yaptığımız outline sistem işte) kullanacağız. O zaman domainin ns tanımlamalarını yapmamız gerekir. İşte o dakika dns e ihtiyacın var.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek

işte hacı bana o dns yönlendirme olayı lazım onu nasıl yapabilirim

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Telkomdan aldığın ip ile de bir domain yönlendireceksen f5 e basılı tutsam kapanır o server :)

Mutlaka dedicated ve yurt dışı server gerekir yada en azından hat lazım. Oyle beleş apayım derken günlerin gecelerin ziyan olur..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 2533 Toplam Mesaj: 16