DNS Sorunu - Herhangi Bir Sitenin IP Adresini Öğrenme (Yardım)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam dns adreslerini sabit ip verirmisin 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 diye
sitelerin iplerini bulman birşeyi değiştirmez çünkü 100 siteden 95 ine ip ile ulaşamazsın...
ekşisözlüğe ulaşırsın
tahribata ulaşırsın
google a ulaşırsın
mynete ulaşırsın...
nadir siteler var...
-----------------------------Verdiğiniz IP'ler Ttnet'in kendi "DNS sunucusu" deniyor galiba onlar sanırım. Arıza kaydı yaptığımda da bana bu IP'leri girmemi söylemişlerdi fakat değişen bir şey olmamıştı ama tekrar deniyeyim belki bir değişiklik olur.
Teşekkür ederim.
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
Hocam dns adreslerini sabit ip verirmisin 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 diye
sitelerin iplerini bulman birşeyi değiştirmez çünkü 100 siteden 95 ine ip ile ulaşamazsın...
ekşisözlüğe ulaşırsın
tahribata ulaşırsın
google a ulaşırsın
mynete ulaşırsın...
nadir siteler var...
-----------------------------Verdiğiniz IP'ler Ttnet'in kendi "DNS sunucusu" deniyor galiba onlar sanırım. Arıza kaydı yaptığımda da bana bu IP'leri girmemi söylemişlerdi fakat değişen bir şey olmamıştı ama tekrar deniyeyim belki bir değişiklik olur.
Teşekkür ederim.
-----------------------------Vay öküzler harbiden ttnet deki adam sana bu dnsleri mi gir dedi?
Tekrar arayıp ses kaydını alsana makaraya bak :D
-
TeRRoR bunu yazdı:
Vay öküzler harbiden ttnet deki adam sana bu dnsleri mi gir dedi?
Tekrar arayıp ses kaydını alsana makaraya bak :D
-----------------------------Baştaki rakamları tam olarak hatırlamıyorum fakat sonu 222.222 ve 220.220'ydi çok net hatırlıyorum. Ttnet'teki dayı bunları kullan demişti.
-
Bunlar ttnet dnsleri değil ttnet
195.175.39.39
yukarda verdiğim adresler opendns firmasının gayet hızlı dnsleri...
eğer 208.67.222.222 girmene rağmen halen giremiyorsan, o zaman başka bir yerde sorun olabilir hocam... firewallından olabilir sisteminden olabilir...
-
Firewall ya da sistemden olacağını sanmıyorum çünkü format attığım gibi hiçbir şey yüklemeden ve de firewall kapalı iken de denedim. Kaldı ki sorun bilgisayarımda olsa arkadaşlarım geldiğinde dizüstü bilgisayarıyla bağlanıyor, onlarda da aynı problem var.
Bu problem araştırdığım kadarıyla tamamen Ttnet ile alakalı ve de yetkili dayı da beni aradığında problemi teyit etmek için bana bir IP adresi verdi, bu adres ile Mynet.com açılıyor ise problem gerçekten vardır dedi. IP'yi denedim hakkakten de Mynet'e girdi. Ondan sonra bana sizin verdiğiniz IP adresini falan önerdi ama bir işe yaramadı işte.
-
Opendns güzel alternatif.ttnet call center yetkiliside open dns ten yaralanıyor ne acı.neyse ben İSP lerin proxy lerinin site erişimini kısıtladığını biliyorum.tarayıcı sayfaya yönlenemez bir türlü ama vekil sunucu da rahat girersin bunun gibi örnek youtube yeni zelanda erişim yasaklı ama başka sunucusuna yönlendirebiliyor youtube ve ya google aynı altyapıya sahip olduğu için ama elinde bir site var o siteye giremiyorsun sen İP ile bağlanamıyorsun dediğiniz gibi ne kadar kesin onun İP si olduğu Who s yapsan bile.burada İpnear güzel bir yöntem host ile alakalı noktalar çözülebilinir bu kısımla ilgilenilirse bilinmeyen kısımları öğrenmiş oluruz ben de o noktadayım 1 sene önce rahat girdiğim siteye şu an vekil sunucu ile giriyorum ve ödeme aktivasyon işleri sıkıntılı.