Doğanay Limonata Cam Pet??
-
sağlıklı mı sağlıksız mı onu deyin ak
-
bugrahan45 bunu yazdıRETRET bunu yazdıbugrahan45 bunu yazdı
facebook taki grubunda içindeki camın 1 mikron kalınlığında olup gözle görülemeyecek kadar ince olduğunu söylüyor yetkili abiler.
peki bu 1 mikron kalınlığındaki cam elle sıkılıp şişe esnetilince içeceğe karışıyor mu? karışıyorsa sokarım öyle işe.
soru :
benm merak ettiğim dışı pet içi cam peki düşürdük yere yanlışıkla dışı yamuldu hafiften içindeki ince cam kırıldı mesela bunu yutarsak bir zararı olmazmı ve bunu nasıl anlarız iç camının kırılma riski varmı ? bunu çok ama çok merak ediyorum
cevap :
Campet'in içerisinde bulunan cam 1 mikron kalınlığında ve gözle görülemeyecek kadar incedir. Yapılan testlerde hiç kırılmadığı gözlenmiştir. Campet ile laboratuvar ortamında yapılan ağırlık testlerinde 29,5 ton ağırlığa kadar testler yapılmıştır. Diğer bir deyişle, üzerinden dolu bir tır geçse dahi şişenin içerisindeki cam kırılmamaktadır. Campet şişedeki Doğanay Limonata'yı gönül rahatlığıyla içebilirsiniz, afiyet olsun!
yetkili abi öyle demiş
güvenmiyorum a.q. plastikten içer kanser olurum o şişeden içmem. depositolu normal cam şişe yapsalardı olurdu.
-
whoobay bunu yazdı
Peki bunu geri dönüşüm kutularından hangisine atacağız? Plastik kutusuna mı yoksa cam kutusuna mı?
Arkadaşım içmiş bitirmiş boş kutuyu nereye atacağım diyor :) Adam haklı. -
Şişecam açıklaması demiş ki: Silika bazlı kimyasal bir maddedir. Düz mantık yapalım. Cam bir kimyasal madde değildir. Demek ki o içeride kalan kısım cam değil yine kimyasaldır.
Hadi hayırlı tıraşlar.
-
doğanay iyi bir marka idi ama bu campet olayı yanlış bir hamle oldu.
-
denemedim ama bana güven vermiyor bu iş.
-
camına koyim ya.
-
Caliber bunu yazdı
Şişecam açıklaması demiş ki: Silika bazlı kimyasal bir maddedir. Düz mantık yapalım. Cam bir kimyasal madde değildir. Demek ki o içeride kalan kısım cam değil yine kimyasaldır.
Hadi hayırlı tıraşlar.
Hocalar şaşırmayın etrafınızda kimyasal olmayan hiç birşey yok. Cam bir madde olmamakla beraber kesinlikle kimyasal bir materyaldir. Zaten silika camı oluşturan esas bileşendir.
-
meraktan gidip iftar için aldım. tadı fena değil. uludağ'a göre daha ekşi ve güzel hoşuma gitti.
-
Ulan ilk çıktığında aldım nerede cam dedim, kırıldıda içinemi karıştı acaba dedim, kısacası oltaya geldim a.q,