Doğunun Engellenemez Yükselişi Balon Mu ?
-
u235 bunu yazdıelnino bunu yazdıu235 bunu yazdıelnino bunu yazdı
hocam bence asıl geleceğin gücü kapalı kutu kore olacak
kuzey kore mi?
evet öle düşünüyorum
Alt taraf güney kore üst taraf kuzey kore gece çekimi.Bence bir daha düşün.

bu resim bi yanılgı yaratabilir benim bildiğime göre yanılmıyorsam 25 milyon nufusu var bunun dışında adamlara dünyaya kapalı kutu olarak gözüküyor dünyayı kasıp kavuran android sistem adamlarda yasak android sistem içeren tlefonlarda yasak ve bu adamlara kimse karışamıyor diktatör ve kominist bir rejim izliyorlar şuan haberlerde duydum adamlar meslisten eski başbakan nın akrabasını darbeye teşebüsten idam etmişler benim bilgilerim bu şekilde çünki bu sistemler insanları salaklaştırdığına inannoyor adamlar ne yaptıklarını dünya bilmiyor şuan benim bilgilerim ve duyumlarım bu yönde eğer yanlışsa düzelte bilirsiniz
-
Kuzey kore mi asudhas götümle gülerim la :( hadi hindistan felan de bari veya Kazakistan en azından daha inandırııcı olur hocam .
Bu aynı şeye benzemiş İran israile dalsa israili siker gibi :D -
hiç bir devlet daimi süper güç kalamaz, bir tekabül gerekiyor :) eskiden ingiltere, rusya iken bugün amerika, yarın görünen o ki çin olacaktır.. çin' 20
yıl 10 yıl ve şimdi ne kadar teknolojiye yönelmiş görün.. eskiden sadece türkiye gibi montaj ülkesiydi ama dandik de olsa adamlar kendi
teknolojilerini üretiyor ve geliştiriyor.. bir zamanlar japonlar da başkalarının teknolojilerini kullanıyordu, ama işi öğrendikten sonra hepsini kovup
kendileri başladı.. çin neden yapamasın? bu adamlar dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip, bu da demektir ki en büyük mücadele onlar da var, iyi
olabilmek için en çok çalışan adam olmak zorundalar yoksa kalabalıkta kaybolup gidecektir.. benzer durum hindistanda da var ama adamların
politikası yok, alt sınıf yaşamaya alışmışlar.. çin daha önce global dünyaya açılmamıştı ama şimdilere bakarsanız artık dünyaya girmeye çalışıyor,
iskenderun a 5-6 yıl önce gittiğimde bazı fabrikalara gönderilmiş çinliler gördüğümde şaşırmıştım..
amerikayı amerika yapan paradır ve doların, merkez bankalardaki durumudur. amerika daha kendi parasını basmaktan aciz bir ülke.. parayı basan fed dir (bir ara basılması engellendi ama büyük güç yine eline alındı para işini), parasını bile yahudilere bastıran insanların ne gücünden bahsediyorsunuz ? benim açtığım eski konuda sizin bahsettiğiniz o bilişim şirketlerile ilgili basit bir araştırma yapmıştım
bakın bakalım sahipleri kimdir? amerika bir ulus devlet değil federe devlettir, her ırktan millet bölgelerini birleştirerek amerika yı oluşturmuştur, o yüzden ismi birleşik devletlerdir. adamların çıkarı ters düşerse ayrılır eyaletler olur biter.. haberlerde okudum teksas eyaleti ile bilmem hangi eyalette imza kampanyaları düzenleniyordu 2 milyon imza atılmıştı ayrılmak için.. zaten amerikanın fiziki sonu böyle olacak, maddi sonu da doların beş kuruş etmemesiyle olacak...
-
elnino bunu yazdıu235 bunu yazdıelnino bunu yazdıu235 bunu yazdıelnino bunu yazdı
kuzey kore mi?
evet öle düşünüyorum

bu resim bi yanılgı yaratabilir benim bildiğime göre yanılmıyorsam 25 milyon nufusu var bunun dışında adamlara dünyaya kapalı kutu olarak gözüküyor dünyayı kasıp kavuran android sistem adamlarda yasak android sistem içeren tlefonlarda yasak ve bu adamlara kimse karışamıyor diktatör ve kominist bir rejim izliyorlar şuan haberlerde duydum adamlar meslisten eski başbakan nın akrabasını darbeye teşebüsten idam etmişler benim bilgilerim bu şekilde çünki bu sistemler insanları salaklaştırdığına inannoyor adamlar ne yaptıklarını dünya bilmiyor şuan benim bilgilerim ve duyumlarım bu yönde eğer yanlışsa düzelte bilirsiniz
kuzey kore ekonomisi çok küçük , yer altı zenginlikleri var fakat güney gibi işleyemiyor.
ayrıca parasını güney gibi teknolojiye yatıramıyor çünki fuzuli askeri harcama yapıyor.
kuzey korede güney gibi az çok gelişen bir yer

burası hep kuzey kore , fakat önce sağlam bir nufus ve finansman gerekir.
Rusya nufus orta finansman orta.
Hindistan nufus var finansman yok
vs vs
-
Dediğin şöyle bir şey oluyor:
Başarılı olmak istemediğin birini durdurmak için,
hey sen zaten çok iyisin sen varya yürümüyor aslında koşuyorsun, diyerek onu yüksekte olduğuna inandırıp çabalamasına engel oluyorsun. Yapılan bu.
-
SPY-CX5 bunu yazdı
Bizim urfada zamanında baya petrol çıktı ne idüğü belirsiz insanlar gelip cıva dökerek petrolün yönünü değiştirdiler gerisini siz düşünün...
pek inanmadım hacı nedense=)
-
cin'de durum cok farkli.
maoist dusunce geregi, koyluleri isci sinifina dahil etmek istediler ve koylere dahi fabrikalar kurdular.
ulkenin tamami, kapitalist ulkelere muhtac kalmamak icin buyuk bir sanayilesme icerisine girdi. her ihtiyaci karsilamak icin fabrikalar arttikca artti ve butun nufus isgucune dahil oldu.
daha sonra sosyalist ekonominin geregi, ihtiyaca gore uretim yapmak icin arti deger uretilmedi. Arti deger uretilmeyince, sanayi cok yaygin oldugu icin fabrikalar bir ay calisiyor, on bir ay yatiyordu, cunku butun uretim bir ayda karsilanabiliyordu. Depolari doldurduktan sonra da yapilacak uretim arti deger olacagi icin uretim durmak zorunda kaliyordu.
Eninde sonunda zorunlu olarak, uretimin surekliligi ve halkin refahi icin ulkeyi kapitalizme actilar ve arti deger uretmeye basladilar. Uretilen arti degerleri yurt disina pazarladilar. Is gucunun cok yuksek olmasi sebebiyle, isci ucretleri dustu ve halk yok pahasina arti deger uretmeye basladi. kapitalistlerde bu isgucunden faydalandi. Ihtiyaca gore uretim yerine, kapitalizme gore uretim yapilmaya baslandi.
Konunun ilk mesajinda belirtilen kapitalist firmalarin cogu ABD menşeili olabilir ancak bu firmalar ayni zamanda uretimlerinin bir cogunu cinde gerceklestiriyorlar cunku is gucu cok ucuz. Yani dolayli yoldan, ABD kazanirken ayni zamanda cin'de kazaniyor.
Patron, Kapitalist, Burjuva ne dersek; cebine giren parayi arttirmak icin, üretimin yapildigi yerlerden kısmalı ki, cebinden cikan para da o oranda az olsun. Patron, kâr etmek icin is gücüne az para vermeli ki, o kadar fazla kazansin. Haliyle is gücünün fazla oldugu ulkeler cin, hindistan gibi yerlerken, cinde maoizm'den kaynakli zaten hazirdaki sanayi, kapitalistlerin agzini sulandirmaya yetiyor.
Bu durum ileride şöyle seyredebilir, cin kendi burjuva sınıfını olusturarak kapitalizme tam gecis yapacak veya su anki haliyle devam edip, devlet eliyle, devlete ait sirketler olusturup, bu sirketlerle devlet burjuvazisini olusturarak, ulkedeki is gucunu yabanci sermayenin kullanimindan cikartip, kendisi bu is gucunu kullanabilir.
böylece kendi isgücü, kendi vatandasi olmasi bir yana; hammadde ve uretimin kendi ellerinde olmasi, dogrudan, devletin kapitalistlere karsi kapitalist sirketler olusturarak, o ulkelerde satis gerceklestirip devlete kazandirmasini saglayacak. Aynı zamanda kapitalist sirketlerin üretimlerinin cin'de yapilmasini engellerse/yasaklarsa/kaldırırsa, kapitalistlerin üretim yapacagi daha pahali isgücüne sahip yerler sebebiyle, satisini yapacaklari ürünün fiyati da artacak, cin üretimi mallar ise cok daha ucuz kalacaktir. Devlet eliyle üretim gerceklesecegi icinse tipki sovyetlerdeki gibi kaliteli üretimler olacaktir.
Ancak sadece öngörüdür, kahin degiliz elbette. Cin'in kapitalizme tamamen yenilmesini de izleyebiliriz. -
PanxeR bunu yazdıelnino bunu yazdıu235 bunu yazdıelnino bunu yazdıu235 bunu yazdıelnino bunu yazdı
kuzey kore mi?
evet öle düşünüyorum

kuzey kore ekonomisi çok küçük , yer altı zenginlikleri var fakat güney gibi işleyemiyor.
ayrıca parasını güney gibi teknolojiye yatıramıyor çünki fuzuli askeri harcama yapıyor.
kuzey korede güney gibi az çok gelişen bir yer

burası hep kuzey kore , fakat önce sağlam bir nufus ve finansman gerekir.
Rusya nufus orta finansman orta.
Hindistan nufus var finansman yok
vs vs
senin anlattıklarına göre bana bu konuyu anlatan beni güzelce keklemiş yada oda bir boktan habermiş
-
-
Doğruluğu şu yönde tartışılabilir .. bu güne kadar ve halen yiyecek,içecek ,giyecek ve elektronik eşya ve inşaat sektöründeki tüketilen tüm ürün ve malzemeler amerika ve avrupa menşeeli ve uzun yıllardır bu ülkelerin malları pazarlanmakta ancak dünyada gözle görülür bir glabal kriz var, parası olan bile ucuz ürünlere yönelmekte her sektörde ( hayasızca para harcayacak kadar zengin olanlar hariç) dolayısıyla son yıllarda ucuz ve taklit ürün üretmekte olan Çin ve benzeri doğu ülkelerinin dünya pazarındaki ulaştıkları pazar boyutu her geçen gün hızla büyümekte sebebi kalitesiz hammade ve ucuz işçilik ..
amerika ve avrupa kendi ülkesinin kalite ve insan standartlarını düşürmemek için halen kaliteli ve pahallı üretim yapmakta ama bu gidişatla onlarda artık ucuzculuğa ayak uydurmak zorunda kalacak yani kalitesiz ürün üretip ucuz işçi çalıştırmak zorunda kalacaklar zaten geçenlerde amerikada yaşanan ekonomik krizin nedeni budur ,gerçi şu an güçlü olmaları nedeni ile müdahale edebildiler ancak daha ilerki yıllarda zorlu günler her an kapılarında ,zaten bu yüzden orta doğu ülkelerine müdahale edip ellerinde tutuyorlar ancak petrol bitince ayakta kalabilmek için başka neler yapabilirler onu şimdiden kestirmek mümkün değil yaşayan görecek ..