Doktor Veya Doktor Adayı Müritler Yardım
-
Arkadaşlar geçen gün doktora gittim kan tahlili falan yaptırdım. b12 değerlim 282 çıktı yani düşük. Doktor dedi midende sorun olabilir, endoskopi çektirdim reflü çıktı, Yani emilim bozukluğu filan yok. Şimdi b12 takviseyi almalımıyım ? alıcaksam önerileriniz neler ? veya kullanan var mı ? sanırım 900'lü değerlerde olması lazımmış. tabi bu eksiklik yorgunluk iştahsızlık ve halsizlik yapıyor bende.....
-
Kardeş doktor değilimde takviye için doktor iğne falan yazıyor. Cart diye 1 ayda toparlıyorsun. Alternatifle tamamlanması uzun herhalde.
Dediğin gibi eksikliği halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, uykuyu alamama, aşırı eksikliği unutkanlık, sürekli sinirli/gergin olma durumları yapıyor. Bende 65 gibi bir şeydi 15 iğne bastırdım şimdi her ay bir tane yaptırıyorum rutine bağlanması gerekiyormuş :)
-
Hmm. bu solgarın b12 vitamini işe yaramı acaba
-
bir doktor ya da tıp öğrencisi değilim ama, b12 de bir vitamindir nihayetinde ve karaciğerde depolanır, fazlası atılır. hap falan almayı düşünmüyorsan hayvansal gıdalara ağırlık ver.
-
Özellikle hayvansal protein açısından beslenmen normal ise kronik B12 eksikliği ciddi problemdir. İnsan hafızasında geri dönüşümsüz tahribatlara yol açabilir. Böyle durumlarda ağızdan alınan vitaminler değil de enjeksiyon tercih edilir. Doktorun ne önerdi ise onu yap.
-
B-12'yi gastroenteroloji endikasyonları olan birinin ilaç formuyla almasından ziyade doğal besin takviyeleriyle alması bence daha uygun.
Üstelik bahsettiğin şikayetler için tek şüpheli ajan B-12 eksikliğidirde diyemeyiz bence.
-
282 düşük ama aşırı düşük değil. O sebeple bemiks c veya benexol b12 kullansan yükselir bir kaç haftaya.
Daha düşük olsaydı dodex iğne yazarlardı. Ama midendeki reflüyü falan çözmen lazım. Bunun içinde proton pompası inhibitörü kullanmalısın. Buradan ilaç adı yazmam doğru olmaz benim, doktor bunları yazmadı mı sana?
-
hayvansal olarak pek beslenemiyorum. o yüzden destek amaçlı ilaç kullanmayı düşünüyorum kırmızı et filan nadir yerim kokuyor bana
-
bu aralar bende de unutkanlık arttı pztesi gidip test yaptıracam
-
b12 miktarın aslında normal gibi görünüyor. elindeki değerin yanındaki referans aralığı kaçtı.
ben şahsen çok fazla gerekli olmadıktan sonra iğne vurdurtmam kendime. (nedeni popodan yaptırılan iğne bir ihtimal siyatik sinire gelip o taraf bacakta kuvvet kaybına veya felce neden olabiliyor. her ne kadar iğneyi yapan kişi düzgün yapsa bile siyatik sinir bazı kişilerde iğne yapılan yerden geçebiliyor.)
bunun yerine ağızdan kullanılan hapı tercih ederdim.
-
mrkps bunu yazdı
b12 miktarın aslında normal gibi görünüyor. elindeki değerin yanındaki referans aralığı kaçtı.
ben şahsen çok fazla gerekli olmadıktan sonra iğne vurdurtmam kendime. (nedeni popodan yaptırılan iğne bir ihtimal siyatik sinire gelip o taraf bacakta kuvvet kaybına veya felce neden olabiliyor. her ne kadar iğneyi yapan kişi düzgün yapsa bile siyatik sinir bazı kişilerde iğne yapılan yerden geçebiliyor.)
bunun yerine ağızdan kullanılan hapı tercih ederdim.
Normal değer 197-771 yazıyor bende çıkan 282