folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Dokuz Eylül Üniversitesi Zorunlu HGS Soygunu



Dokuz Eylül Üniversitesi Zorunlu HGS Soygunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    NoktaliVirgul bunu yazdı

    Bilmediğim için soruyorum: Okula arabayla gelmek zorunlu mu? Her öğrenci gibi otobüsle yada yürüyerek gidemiyor musunuz?

     

    Yani hocam ogrencilik mesaili is gibi degil bitince evine donmuyorsun cogunlukla. Odevin oluyor projen oluyor labin oluyor. Benim arabam yoktu mesela ama okulla ev arasi 20 km, okulla is yerim arasi 70 km civari ve geceyarilari sabaha karsi cok taksi parasi verdim (neden, cunku ankara bir kasaba ve toplu tasima her zaman yok. hele benim okuldan, evime gidebilecegim dolmus aksam 7de kesiliyor, ise giden toplu tasima zaten asla yok, kizilaydan aktarma yapinca toplam yol 110 kmye cikiyor ve o da belli saatlerde var). arabam olsaydi o sirada ya da odunc alabilecegim biri olsaydi arabayla gidip gelmek isterdim. onun disinda neden boyle basit dusunuyorsun, kampus ogrencinin evidir. oranin kedisi gece hasta hasta miyavladiginda kalkip arabasina atip goturebilmek hos bir sey, taksi almiyor cunku. ya da hastalanan arkadasini gturursun hastaneye. geceyarisi sinava sabahlarken acikirsin yemege gidersin. bi yerden ders notu duser acil fotokopiye kosarsin. yapabilmelisin yani bunlari, luks seyler oldugunu dusunmuyorum. ha ozel universiteye gitmissindir her seyin fahis oldugunu bile bile goze alarak, o zaman yine bi derece. ama deu gibi koklu bir devlet universitesinin ogrencisine ne koparsak kardir diye yanasmasi cirkin bir sey.


    sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    ah ah! ülkeme bak! zihniyete bak! yorumlara bak! anasını satayım!

     

    amerikada 21 yaşından önce alkol satın alamayan, 18 yaşıdan önce sigara satın alamayan veletler 16 yaşında ehliyet alabiliyor ki okula kendi arabalarıyla gidip gelebilsinler.

    bizimkilerse hala (bazı müritler dahi) "sen öğrenci adamsın araba senin neyine" goy goyu yapıyorlar.

     

    ne yapsınlar? birileri onlara arabanın ihtiyaç olmadığını, aksine lüks olduğuna inandırmış. onlar da hala aynı şeyi savunuyor.

    aslında kısmen haklılar: kdv ,ötv , ötv nin kdvsi, mtv , zorunlu trafik sigortası, mauyne, kasko, ogs, hgs, kol gibi 3. köprü fiyatı,  bacak gibi benzin fiyatları derken cidden zengin olmak lazım tabi :)

    sizin üniversite de çok afedersin fırsattan istifade "bi tur da ben s*kimiyim çok mu" demiş.

     

    cidden üzülüyorum lan bu ülkeye; ülke, 7 tane zencinin arasında kalan aptal sarışın gibi.

    silken silkene... kim neresinden yakalarsa artık... kimin, nerden, ne soktuğu belli değil....

     

    ama 9 eylülün yaptığı çakallığın daniskası. eskiden bizim üniversitede de araç tanıma bandrolü diye satıyorlardı. ön cama yapıştırıyordun o kadar. 

    bu bandrölü alırsan girişte direkt geçebiliyordun, yoksa kayıt mayıt yapıp plakayı falan alıyordı . ancak böyle  büyük bi soygun bu kadar fazla para ödeme falan yoktu. 

    şimdi ne durumda bilmiyorum.

     

    edit:  şimdi baktım 2016 için yıllık 50 tl olmuşmuş öğrenci bandrolü.

     

     

     

    cann tarafından 10/Kas/16 20:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    benim zamanımda ücretsizdi. dokuş çeşmeler 24 saat girip çıkabiliyodun.

    tınaztepe ile eğitim fak. ise belirli saatlerde alıyordu içeri. bi kere araba içerde kalacaktı saat 9dan sonra çıkış yokmulş. e pezevenk benim ders 10buçukta bitiyo?

    yok öğleye kadar ön kapı öğleden sonra arka kapıdan gireceksin falan saçma sapan şeyler hacı.

    300 verip bi sene istediğinde girip çıkabilceksen iyi gene :)

    ha eğitimde ya da hukukta olsan iyi de tınaztepe zaten dağ mk ne parası istiyolar :)

    dağın başına dokuz eylül öğrencisi olarak durmayı kabul ettiğin için bence extra şeref madalyası verilmeli.

    bilmeyen müritler için söyleyeyim bildiğiniz dağ.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    Günlük 1 lira bişey değil.. kaç tane arabayla gelen öğrenci var.. sürüsüne bereket.. peki bunun öğrencilere geri dönüşü? yok. olmazda. kampüsün yerini çok iyi biliyorum. hakikaten dağın başı. ve bu kampüsü yaparken de buraya es kaza araçla gelen öğrenci veya yakını ulan hiç olmadı öğretim üyelerinin eşi dostu gelir diye otopark yapılamazmıydı. bu adamların dilinden bizim kampüste otopark derdimiz olmuyo diye duymak varken ana avrat küfür yemek hoşlarına gidiyo. 

    Kendi adıma konuşayım. evden işe 3 vesaitle 55-75 dk aralığında gidebiliyorum ki 15km.lik mesafe. her daimde toplu taşımanın olduğu saatler giriş çıkışım. araba aldım max 20 dakika da işteyim. bu saatten sonra zorunluluğum olmadığı sürece de toplu taşıma kullanmam.

    Konuyu açan arkadaşlara da bi fikir. bu benzeri bi olayda birçok arkadaş birleşip arabaları ortalık yerlerde bıraktık. trafiği kapatmadan ama yönetimin canını sıkacak şekilde. deneyin.. tepkinizi belli edin.. asalak olmayın. kurbağa misali suyunuzu sürekli ısıtmasınlar.. 1 liradan bişey olmaz demekle benzine zam beni ilgilendirmez dolar beni bağlamaz demekle ülkenin kaynaklarının özelleştirilmesi beni ilgilendirmez demekle bu noktaya geldik ve önü alınamıyor. ülkenin geleceği sizsiniz.. 


    Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Hocam şimdi olaya oynadığın rolü benimseyen bir yaklaşımdan baktığın zaman yandaş toplaman hiç zor değil fikrine lakin, toplumsal kuralları es geçerek vardığın noktanın bir ehemmiyeti yok esasında. Toplumun içerisinde yaşamakta olan birey, tüm hak ve özgürlüklerin yanı sıra, bir dizi de kurallar ve yasaklar bütününe uymak zorundadır. Biz buna, özgürlük; etrafımızı saran esaretten arta kalanlardır, diyoruz.

    Otomobil satın alacak güce ve onu kullanacak sabit gelire sahip ailelerin bir çeşit sorunları var, görüyoruz. Ötv, ctv, hgs zart zurt uzayıp giden herşeye bir tepki mevcut ve enteresan şekilde bir boykot da mevcut değil. Hem şikayet edip, hem de paşalar gibi kullanılıyor, ödeniyor. Yani aslında bilinmeyen bir şeydi de şimdi zuhur etti gibi bir durum yok. Eğer gerçekten tüm bu yaptırımlardan rahatsızsan, toplumun gidişatını değiştirmeye çalışmak yerine hayat standartlarında revizyona gitmelisin. Çünkü Dünya'yı değiştirmeye çalışırsan, bir gün aynada sadece kendini değiştirebildiğini göreceksin. Kendini değiştir, yeterli. ;)



    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 3860 Toplam Mesaj: 26
soygun deu