Dolandırıcılar Hakkında Bilgi
-
adamgibi bunu yazdı
selamun aleykum arkdaslar
bı telefon geldı zamanında telefonda taahhut vermısım anadolu sıgortamıdır ne boktur
şimdi dıyolarkı hızmetı kullanmadıgınız goruyoruz bıze 1750 tl borcunuz var
sorum şu ben herhangı bısey ımzalamamısım bana bı evrak fln gelmemıs bunların bu parayı benden alma sanları varmı yasal yollardan fln ?beni de aramışlardı, ben de oh iyi olmuş demiştim. Suratıma kapatmışlardı :)
Bunlar dolandırıcılar kardeşim, inanmayın.
-
Sende onları dolandır hocam hiç acıma :) Güzel bir fikir geliştir ve şu liselinin yolundan ilerle bence :)
http://www.yeniakit.com.tr/haber/liseli-genc-dolandiricilari-dolandirdi-51969.html -
kadirozdemir bunu yazdı
Beni aradılar bir gün. He he dedim kıza. Dalga geçtiğimi anlayınca atarlandı eve kağıtlar gelince görürsünüz dalga geçmeyi dedi show yaptı he he dedim gene :D. 1 yıl geçti hala birşey gelmedi :)
Benide aradılar akşam arayın dedim akşam aradılar :D benle niye tek müşteri temsilcisi görüşüyo bayan müşteri temsilcisi istiyorum dedim 2 saat bekletip bı kızı getirmişlerdi adınız neydi şirketin deyince vermişlerdi bende googlea adınızı yaZınca dolandırıcı çıkıyo demiştim yalan deyip adresi vermişti bende başlarım yalanına orospu çocukları benimi kandırıcaksınız dedim eve belge gelince görürsünüz dedi göndermeyeni siksinlermi dedim kapadı 2 yıldır hiç bi bok yok ortada bidahada aramadılar
-
dün müşteri geldi dedi anadolu sigortadan arıyolar borcun var diye
- para verdinmi
-hayır
-siktir et ararlarsa açma :)
-
02127034814 nolu telefondan aradilar bu tehditvari konustu :)
konunun hit olmasi onemli arayan vatandas en azindan burdan ulassin
-
Hocam bunların sistemlerini açıklıyorum;
- Daha önce bir şekilde biryerden ele geçmiş içinde kimisinin kredi kartı bilgiside bulunan dataları satın alıyorlar.
- 2-3 veya daha fazla bir ekiple günlük başlıyorlar listeden aramaya ve konuşmalar standart çağrıya şöyle giriyorlar "Merhaba xxxx bey/hanım şu şu tarihlerde şu firmadan (kredi kartı bilgisi varsa elinde daha inandırıcı olması için) şu şu bankaya ait 4545 ile biten kartınızla bilmem ne poliçesi almışsınız bıdı bıdı.
- Sonra size genellikle ptt üzerinden atm den para gönderebileceğinizi söylerler genelde atm başına gittiğinizde arayın derler.
Bu işi yapan farkında olmadan bir ara elastix konusunda destek verdiğim bir firma vardı Beykoz'da öğrendikten sonra uzaktan erişimle IVR tanımlayıp santrale dolandırıcılık servisine hoşgeldiniz mesajı koymuştum beni vuracaklardı nerdeyse agsahha
-
hocam benimde zamaninda turk.net midir ne zikkimdir bi adsl actirmaya kalkmistim beni tam manasiyla magdur ettiler, 25gunde bi hat bagalamaya gelmediler evime eve gelmemelerini birak sozlesme bile gondermediler. bende baska yere uye oldum. sonra aradan bir sure gecti geldi biri bagliyalim diye bende ben baska yerden aldim dedim, su kagidi imzalayin bok pusur diye bana sozlesme uzatti bende kovdum adami. ardindan alti ay kadar beni aradi durdular, hizmeti kapatmak icin bize dilekce gonderin diyorlar, bende birsey imzalamadim neyin dilekcesi vs. surekli aradi durdular en son aradiklari numarayi engelledim. eger biyere imza atsaydim bana giydireceklerdi acma kapama bilmem kac aylik para diye cokeceklerdi.
Imzan yoksa bi halt yapamazlar. sana birsey imzalatmaya calisirlarsada hicbirsey imzalama. gidin icraya verin de yapabiliyorsa yapsinlar evrakta sahtecilikten tepelerine binersin. Muhtemelen bunlar dolandirici. siktiret gale bile alma.
-
cevap verme hiç amk piclerine
bir gün arkadası aradılar işte bedavaya telefon kazandınız felan diye sadece 200 lira veriyosunuz felan bir boklar dediler
ver dedim nosunu ccuga aradım adamlarla taşak geçip kargo istedim başka bir şehire :D
adamlar ptt den gelmiş gibi mesaj attılar bana kargonuzu alın yoksa sizi mahkemeye vericez diye. fake i yedim tabi anlık olarak :D sonra tel caldı hemen kargonuzu niye almıyonuz diyo roman şivesiyle bir yarram dedim almıyom vazgeçtim mahkemeye vericez siktir git ver dedim kapadım sonra bi bakdım ptt nin mesaj felan atma olayı yokmus :D amk cocukları ya zeka seviyesi düşük olan insanları fena sömürmüşlerdir :D
hatta ses kaydıda vardı :D bulursam atarım :D
do_som tarafından 28/Oca/17 20:44 tarihinde düzenlenmiştir