Dolandırıcılık - Savcılığa Suç Duyurusu Yapmak
-
Merhaba arkadaşlar.
Daha önceden bir araç alış satışı esnasında dolandırıldım.Mahkemeye verdim adamı.1.5 sene mahkeme sürdü adamın bana 25.000 lira ödemesine karar verildi.Adamda kabul etti ödeyeceğim diye mahkemede beyan etti.Ama adam parayı ödemiyor kayıp.Elimde mahkeme kararı oldugu için icraya verebilirim ama çok uzun iş bu.Gidip direkt savcılığa suç duyurusunda bulusam.Dolandırıcılık v.s tarzda birşey.İlgilenirlermi ? Bu konulardan çakanlar yardım ederse çok sevinirim.Hatta avukat arkadaş olsa iyi olur yol göstermesi için
Saygılar
-
sen geç kalmışsın. en kısa zamanda icra takibi başlatman gerekiyordu.adamın kayıp olması icrada pek bir önem teşkil etmiyor. üzerinde araç, tapu vs varsa paranı alman daha kolaydır. icra takibi açar, adam gelir ben ödeyiyecem derse taahüt alırsın. taahüttünde durmazsa hapis cezası var.
suç duyurusunu ne istinaden açacaksın? bu adam bana borçunu ödemiyor dersen icra daireleri bunun için var derler ve icraya gönderirler.
-
biraz once senin sansina isyerine giren icra memuruna okuttum abi bi fikir ver diye sasirdi adam yani icra islemleri pek uzun surmez parasini zorla aliriz biz dedi :) bence git ya avukata danis ya da icra memurluguna mahkemeye tekrar verme isi cok sacma geldi bana
-
eray bunu yazdı:
-----------------------------
biraz once senin sansina isyerine giren icra memuruna okuttum abi bi fikir ver diye sasirdi adam yani icra islemleri pek uzun surmez parasini zorla aliriz biz dedi :) bence git ya avukata danis ya da icra memurluguna mahkemeye tekrar verme isi cok sacma geldi bana
-----------------------------Ne şanslı adamım ben ya :)
Ama kardeşim admaın tüm malı mülkü üzerinde icra haciz var bana sıra gelmez ondan ilk başta savcılığa vereyim diyorum
-
sen hala o olayı kapatmadın mı abi ? bunca zamandır epey oldu komşun değilmiydi bu adam öyle hatırlıyorum
yav ne şanssız adamsın -
tefeci falan tanıdığın yokmu :F yarı yarıya anlaş ertesi gün paran cebinde :F
-
SeRDaR bunu yazdı:
sen hala o olayı kapatmadın mı abi ? bunca zamandır epey oldu komşun değilmiydi bu adam öyle hatırlıyorum
yav ne şanssız adamsın
-----------------------------Hiç sorma serdar hala halledemedim :(
-
git bi avukata konuş 25 milyarı kovalarken 100 liradan kaçma bence :)
-
dede bunu yazdı:
git bi avukata konuş 25 milyarı kovalarken 100 liradan kaçma bence :)
-----------------------------100 liradan kaçtıgım yok ama en düşük isteyen 1.5 milyar.
-
benim bildiğim icra takibine avukat masraflarıda dahil abi yani icra edilirken avukat parasıda icraya eklenişyor oda tahsil ediliyor şimdi 1,5 liraı verirsin ama pararyı kurtardığında geri alırsın büyük ihtimal
-
Yanlış bilmiyorsam ilamsız icra takibi başlatacaksın.Avukatsızda yapabilirsin.Bir tanıdık filan varsa nufüs müd. TC Kimlik ile adresine baktır o adresi yokla.Orada yaşıyorsa direk ilamsız icrayı aç.