Dolandırılabilme İhtimali Hakkında...
-
merhaba müdür arkadaşlar
başıma adli idari siyasi bir olay geldi.. az çok seküriti tecrübem var ama insan ancak yaşayınca çaresiz kalabiliyör.. üstelik hukuk okuduğum halde alay konusu da oldum :p
geçen cuma günü sabah 9 sıralarında adliyeden arayan bir polis ile konuştum
bana önce telefon hattımın internete bağlı olup olmadığını sordu.. hayır dedim. ardından bana birilerinin (isim bile verdi) sabit telefon hattımı kullanarak hakkımda elde ettikleri başka bilgilerle bankadan kredi başvurusunda bulunulduğunu, bankalarında kendilerine haber verdiğini söyledi.. daha sonra adliyeye kadar gelip gelemeyeceğimi söyleyince gelebileceğimi belirttim.. sonra bana hangi bankalarda hesabımın olduğunu ve içinde nakit paranın olup olmadığını sordu . para yok diyince bana gerekenleri biz yapacağız .. adliyeye de gelmenize gerek yok diyip telefonu kapattı.. arka planda telsiz sesleri de geliyordu...!
uykulu haldeydim ve konuştuklarım hep yüzeysel bilgilerdi bir an dona kaldım ve bu beni arayan polis olduğunu söyleyenin adını neden sormadım ki? :((
5dk sonra 155 i arayıp kendilerinden bilgi almak istedim.. daha lafımı bitirmemişken azarladı beni.. niye bilgilerini veriyorsun diye :)) ya abicim bilgi vermedim yüzeysel bilgiler verdim .. babam bile arasa ne banka hesap bilgilerimi ne de diğer kişisel bilgilerimi telefonda kimseye vermem
polis bana biz aramadık ve bunun bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu söyledi .. eğer istersem savcılığa gidebileceğimi de söyledi officer :))
telefonu son arayan numara ekranda yoktu telekomu aradım ve beni en son hangi numara aradı diye sordum adamlar bilemeyiz dedi :)
daha sonra hesabımın olduğu iki bankaya talimat verdim.. ben dahi gelsem kimseye kredi mredi vermeyin diye..
bunu da hallettikten sonra adliyede tanıdığım bir dostum yazı işleri müdürlüğü yapıyor.. iş yoğunluğundan dolayı ulaşamadım kendisine.. yoksa beni arayan bir polis varmı yok mu öğrenirdim ama işleri 1-2 haftaya ancak bitermiş..
beni arayan kişinin polis olup olmadığından bir nedenle şüphe etmekte tereddüt ediyorum.. bana sabit telefonumdan bir şekilde bağlantı kurarak bankalarla görüşüldüğünü söylemişti
polis bana olayın gerçekleştiği tarihi iki hafta önce yapıldığını söyledi...iki hafta önce de ev telefonumuzun kablosu muallaktaydı ve bir kablosu kopmuştu..
bu yüzden emin olamıyorum beni arayan kişi doğru mu söyledi yalan mı ... birileri telefonu kablolara bağlayarak bankayla konuşmuş olabilir miydi ?
sizce bir polis bu bilgileri telefonla söyler mi ? bu iş savcının alanına girmiyor mu ? bu işler nasıl yapılmalı ?
başka ne yapmam gerekir acaba ?
-
İnanmayin hocam su heriflere
-
banada rastladı bitane bi ara bunun gibi bi olay :D
O söylemeden ben dedim aman hocam bi yolunu bulalım aramızda kapatalım siz bana hesap numaranızı verin ben size hediye mahiyetinde bi miktar para yolluyum.
Adam kapadı telefonu daha sonra çok aradım açmadı :D
-
-
İş hattımı boyle dolandırıcılar aradığında bir dakika sonra sıradan ofisteki diğer arkadaşları arıyorlar (1 arttıra arttıra verilmiş telefonlarımız) bekliyoruz sıradakini arasın diye cok eglenceli oluor
-
Başımıza gelmişti. Telsiz olayını da düşünmüş hıyarlar. Bize de biz uyurken telefon etmişlerdi. Muhtemelen uykuluyken ağzından birşeyler kaçırma ihtimali üzerinden yapılan şerefsizlikler işte. Hoşaf herifler.
-
beni düşündüren şey adamlar benden para fln istemediler .. birileri benim adıma birşeyler yapıyormuş bu da onların peşindeymiş.. :))
belkide banka hesabımda nakit olmadığını söylediğim için benden vazgeçtiler :)) -
http://tahribat.com/Forum-Telefonda-Dolandirmaya-Calistilar-133942/
Al hoca zamanında benimde başıma benzer bişi gelmişti buyur yukarıda yazmıştım komple :)
-
gercekte ilk olarak adliyeye çağırmaz kanımca karakola çağırır bi sana detaylı anlatırlar durumu.
öyle şeylere inanmayın hocam ya çok hevesliyse benim banka işlerime buyursun evime gelsin kendi alsın ;)
-
beyler hep hayal ediyorum beni de arasınlar diye .. sonra ben naparım diye düşünüyorum
lan adamı oyalardım abü ben de polis olcam peder izin vermiyo .. nasıl polis olunur .. piçleri yakalıyosunuz siz ben seviyorum polisliği felan
maksat cep aran kampanyasından cep lira kazanmak amk :d