folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dolar 2000 Yılından İtibaren 4.5TL Düşmüş? Var Mı Böyle Bir Şey?

Dolar 2000 Yılından İtibaren 4.5TL Düşmüş? Var Mı Böyle Bir Şey?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Pinpon topuna endekslemiştir o.

Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Dolar fiyatı belli hocam. 6 sıfırı eski paradan düş dolar o dolar işte.

Yani karşılaştıracaksan öle kafana göre birimlere sokup karşılaştıramazsın.

Yani diyemezsin ki 2000 yılında 1 galon petrol 80 dolardan alınıyordu bugün 70 dolardan alınıyor demekki dolar düşmüş. O zaman bende derimki 2000 yılında google.com un fiyatı 100milyon tl'ydi bugün 50milyar tl.

Bunların tek yaptığı zaten ekonomiyi abuk subuk parametrelerle karıştırıp milletin kafasını karıştırmak. Ülkeyi 10 kat dış borca sokup imf borcunu kapamak gib.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek

böyle bişey daha buldum ama anlamadım :D 100 lira felan diyo http://arsiv.ntv.com.tr/news/66190.asp

Beklemek Kaybetmenin Yarısıymıs Ben Herşeyimi Beklerken Kaybettim!(-_--_-)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

altına endeksle. o zaman gerçek değeri çıkar.bu işler altınlar olur.

edit: başka bi olayda 2000 yılında askari ücretle kaç gr altın alıordun, şimdi kaç gr alıorsun.burdan da tlnin değerini çıkartırsın

Ekerci tarafından 10/Haz/15 23:36 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    TeXsTeMeR bunu yazdı

buyrun benim :D malüm bi koalisyon muhabbetidir dönüyo biri dediki bu ülke 90 larda koalisyon döneminde şimdinin paraysıyla doların 6 liraya çıktığını gördü dedi ihtiyarlardan biri bende hadilen ordan dedim dümdük demedim içimden deddim 6 liraya dolarmı olur diye sonra geçmiş kuralara baktım para çevirmeye baktım 6-7 lira çıkıyo amma velakin neyin endeksine göre kıyaslanır bilemem 

Hocam 6-7 lira 0.007 kuruş falan oluyo öyle bi ali cengiz oyunu olmasın adahajak eski 1 milyon 1 tl ya hani

hocam benim bildiğim parayı çevirirken 6 kuruş atıyoz 1996 da 1 dolar satış kuru 75.345,0000 burdan 6 sıfır silince büyük rakamlar çıkıyor :D tahminen bu buşekildedir 75.345,00.00 burdan silincede 7.345 lira oluyor 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

edit doğru dürüst hesaplayayım şimdi

unbalanced tarafından 11/Haz/15 00:05 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    TeXsTeMeR bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    TeXsTeMeR bunu yazdı

buyrun benim :D malüm bi koalisyon muhabbetidir dönüyo biri dediki bu ülke 90 larda koalisyon döneminde şimdinin paraysıyla doların 6 liraya çıktığını gördü dedi ihtiyarlardan biri bende hadilen ordan dedim dümdük demedim içimden deddim 6 liraya dolarmı olur diye sonra geçmiş kuralara baktım para çevirmeye baktım 6-7 lira çıkıyo amma velakin neyin endeksine göre kıyaslanır bilemem 

Hocam 6-7 lira 0.007 kuruş falan oluyo öyle bi ali cengiz oyunu olmasın adahajak eski 1 milyon 1 tl ya hani

hocam benim bildiğim parayı çevirirken 6 kuruş atıyoz 1996 da 1 dolar satış kuru 75.345,0000 burdan 6 sıfır silince büyük rakamlar çıkıyor :D tahminen bu buşekildedir 75.345,00.00 burdan silincede 7.345 lira oluyor 

tahminen bu şekildedir ne demek hocam yetmiş beş bin üç yüz kırk beş yazıyo orada, o sıfırların iki tanesini niye aldın sayıya :/ 

test 1 2
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek

yok hocam orda yazan rakamı kopyala yapıştır yaptım 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi hocam adım adım gidelim.. Paradan altı sıfır atıldı o halde 1 000 000 (bir milyon) günümüzün 1 TL sine eşit. Şuan doların fiyatı 

Buradan 2.73 tl yi eski paraya çevirirsek

2.73 TL = 2 730 000 ediyor. 

buraya kadar sorun yoksa devam edeyim..  akp iktidara gelmeden önce doların fiyatına bakalım

1998 e ait bir tablo

buradan gördüğümüz gibi 1 dolar 219 bin 160 tl ediyor. Dikkat edersen iki tablo arasında birisinde virgül diğerinde nokta kullanılmış. Türkiye sisteminde virgül 3 lü basamakları ayırır, nokta ise tam olmayan sayıların gösterilmesinde kullanılır.

Şimdi 1998 e göre 1 dolar = 219 000 tl ediyor diyelim. Günümüzde ise 1 doların fiyatı  2 730 000 Tl ediyor diye hesapladım. Dikkat edersen 12.5 kata yakın artmış.. Bu sayı önemli tam 12.5 kat artmış dolar.

Diyebilirsin ki bu normal bir şey.. Peki o halde dolar ve euro arasındaki farka bakalım onlar ne kadar değişmiş..

burada dolar/euro oranını görüyorsun.. 1 dolar = 0.85 euroya denk geliyor yani.. tarih 1999 gördüğün gibi.. (neden 1998 almadım, çünkü o tarihte euro yoktu)

şimdi günümüze bakalım

1 dolar =0.82 euro olduğunu görüyoruz. Yani doların değeri euro karşısında değer kaybetmiş. Aradaki fark çok ama çok küçük ve doların aleyhine..

şimdi türkiyede dolar 12.5 kat artmışken bu adamlarınki neredeyse aynı kalmış.. 12.5 kat ne demek? senin 1 doların varsa şuan 12.5 doların varmış gibi düşün.. 1 milyon doların varsa 12.5 milyon doların değerine eş oluyor..

hala anlamadıysan diyecek başka bir şeyim yok

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeXsTeMeR
    TeXsTeMeR's avatar
    Erkek

eyvallah ocam anladım sağolasın

Toplam Hit: 2979 Toplam Mesaj: 24
#dolar