Doların Yükselmesi / Küresel Saldırı?
-
ProBilisim bunu yazdı
Dış güçler işi gücü yok, bizlemi dolarlamı uğraşacak diyen arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum ama bilmeleri gerekirki hayat tospembe değil, dış gücler Evet! yeni değil belkide 150 yıldır bizimle uğraşiyor, kelimenin tam anlamıyla ortadoğudaki müslüman ülkelere nefes aldırmıyor. Çok değil Büyük Fotoğrafta son 100 seneye bakılınca bile, ortadoğuda randımanlı bir devletin oluşmasına izin verilmediğini aklı selim her insan görebilir. Gelmiş geçmiş tüm partilerde içinde Türkiye nezaman rahat bir nefes almaya çalışsa, insanlarımızın başına çorap örülüyor. Darbeler, ekonomik krizler vesaire. Kalan Fatura ülke için çok acı.17 aralıkta birileri 2milyon çalmış çalmamış,suçludur hırsızdır meselesi değil, halk 2milyon Tlyi konuşurken birileri 18aralıkta 25milyar dolar çekiyor senden ve seni hala dibe batiriyor. bu iş ticarettir şanstır alan razı satan razı olayı değil.Ülkendeki herşey senin bu ekonomine bağlı. Küresel güç alenen sana saldırıyor,ve herşeyide anında medyaya veriyor.ülkede darbe kriz cinnet ortamı ayarlıyor, ve bunlar olduğundada bundan hiçbir Türk karlı çıkmaz. Dış gücler karlı çıkar, sen 2milyon tlyi konuşurken o senin tüm rezervini çeker ve dımdızlak kalırsın.Ki ona doğru gidiyor yol şuan. 30 sene geriye gider Sil baştan başlarsın,ve seni devamlı bu döngüyle yine hep başa alır binlerce yıl sömürür durur. buzamana kadar olduğu gibi. sende o 2milyon tl yi çaldıya bütün bunlar onun yüzünden oldu dersin, yani yine küçük dünyanda kalmaya devam eder büyük fotoğrafı hiçbirzaman göremezsin. (2milyonTL onlar için sakız parası güzel arkadaşım) Şimdide türkiyeyi terorist ülke ilan etmeye çalışıyorlar. Eğer buda olursa doların bu ülkede ne olabileceğini düşünebiliyor musun ? şahsi düşünüyorsan eğer gider dolar alır 8ay sonra bozdurur bianlık kar edersin. Milletini düşünüyorsan eğer ülkeni terorist ülke ilan etmek isteyenlere karşı durursun.. Bukadar net ve açık aslında. Bakanın oğlu gitsin 100 sene hapis yatsın herbiri.Müstehaktırda.Ama diğer türlü Küresel gücün ekmeğine yağ bal çalmaman lazım.Çunku onlar seni beni bu halkı kendi emelleri için kışkırtarak kullanmak isteyecekler. + Baharıda bekliyorlar tüm ekonomini çökertmek için.Bu arada konu başında dediğim gibi bende dolardan para kazanıyorum ama şahsi menfaatlerimi bir kenara bırakıp, ülkede iş çığrından çıkmaya başladığı için böyle bir konu açıyorum, bazı gerçekleri herkes görsün ve fikir alışverişi yapalım diye. 2milyon TL bu ülkeye koymaz, ama dışgüclerin varvasyonunda gidersen, onlar 2milyonun 2Bin katını sende alır ve seni 40 yıl daha geliştirmez. işte bu koyar ülkene. Afganistan,ırak,ardından suriye, iranada ambargo koyuldu, şimdi sıra Türkiyede. Sanacasta istatiksel değerlendirme için teşekkürler.
kimse dış güçler yok demiyor güzel kardeşim. dış güçler var ama bizzat kendileri. çoktan sikip atmışlar memleketi. eskiden dış güçler vatanımıza hükmetmek için götünü yırtardı. şimdi çoktan ele geçirmişler de paylaşım kavgası yapıyorlar. kıçımızdaki donu ipotek etmişler sen doları 50 kuruş yükselecek diyorsun, vurgun yaptılar diyorsun. iyi de bunca senedir yapmıyorlar mıydı? aman da dış güçler diye "şimdi" tutturmanın mantığı ne? bugüne kadar nerdeydin derler adama. ssana hitaben demiyorum da şimdi dışgüçler diye tutturan adamlar neden dış güçlerin eline verdiğimiz ve tüm bir afrika kıtasının özgürlük savaşlarına örnek olduğumuz şanlı kurtuluş savaşını, yüce atamızı kötülemek için ellerinden geleni yapıyor.
ben açıkçası senin ne demek istediğini anlamadım. samimiyetle söylüyorum bak iğnelemek için değil. bi sürü cümle kurmuşsun ama hep muallak cümleler. dediklerin aslında çok doğru. ona lafım yok. ama bi yandan da adam ölüyor kan kaybediyor sen diyorsun ki sakalı uzamış traş olması lazım. ben traş olmasın demiyorum ki. derdimi anlatabildim mi?
2 milyon tl bu ülkeye koymaz diyorsun. bi kere o iki milyon değil, 3 dalga operasyonun iddiasını toplarsak 300 milyar dolardan fazla para yapıyor. ki daha fazladır, ülkenin amına bile kor.
neyse siktiret de sana okuduğum birşeyi anlatayım. tarih, isim hatırlamıyorum kusura bakmayın. mecliste kürsüye çıkan millet vekili, ismet inönü'yü devletten kumaş çamakla suçluyor. öyle organize şebeke değil, 300ton 500ton da değil ha 2 metre. evet sadece iki metre. olay şu, ismet inönü'nün karısı yanlış hatırlamıyorsam sümer fabrikası ziyaretinde bi kumaşı beğenip iki metre almış. demokrat partiden olacak, bunun hesabı mecliste soruluyor. ismet inönü o gün cevap vermiyor. ertesi gün kürsüye elinde faturaytla çıkıyor. o iki metre kumaş parasıyla alınmış, zaten ismet inönü tüm faturaları saklarmış evinde. bunu başka yerde okumuştum.
o hiç beğenmediğimiz ismet inönü (ki ben de pek bayılmam adama) 2 metre bezin hesabını verebiliyor. şimdikiler sarılacakları 2 met
re bezi bile düşünmüyor.
kadrolaşmasını falan çoktan geçmişiz, çalmasını da geçmişiz bari memleketi satmayın lan diyorum o da olmuyor. burda 2 milyon sakız parasıdır diyemezsin, vatanını seven bi kardeşim olarak dememelin.bonus olsun : http://karacabeytakip.com/devlet-malini-calanlarin-cenaze-namazi-kilinmaz/
Prometheus tarafından 11/Oca/14 05:47 tarihinde düzenlenmiştir -
ProBilisim bunu yazdı
Dış güçler işi gücü yok, bizlemi dolarlamı uğraşacak diyen arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum ama bilmeleri gerekirki hayat tospembe değil, dış gücler Evet! yeni değil belkide 150 yıldır bizimle uğraşiyor, kelimenin tam anlamıyla ortadoğudaki müslüman ülkelere nefes aldırmıyor. Çok değil Büyük Fotoğrafta son 100 seneye bakılınca bile, ortadoğuda randımanlı bir devletin oluşmasına izin verilmediğini aklı selim her insan görebilir. Gelmiş geçmiş tüm partilerde içinde Türkiye nezaman rahat bir nefes almaya çalışsa, insanlarımızın başına çorap örülüyor. Darbeler, ekonomik krizler vesaire. Kalan Fatura ülke için çok acı.17 aralıkta birileri 2milyon çalmış çalmamış,suçludur hırsızdır meselesi değil, halk 2milyon Tlyi konuşurken birileri 18aralıkta 25milyar dolar çekiyor senden ve seni hala dibe batiriyor. bu iş ticarettir şanstır alan razı satan razı olayı değil.Ülkendeki herşey senin bu ekonomine bağlı. Küresel güç alenen sana saldırıyor,ve herşeyide anında medyaya veriyor.ülkede darbe kriz cinnet ortamı ayarlıyor, ve bunlar olduğundada bundan hiçbir Türk karlı çıkmaz. Dış gücler karlı çıkar, sen 2milyon tlyi konuşurken o senin tüm rezervini çeker ve dımdızlak kalırsın.Ki ona doğru gidiyor yol şuan. 30 sene geriye gider Sil baştan başlarsın,ve seni devamlı bu döngüyle yine hep başa alır binlerce yıl sömürür durur. buzamana kadar olduğu gibi. sende o 2milyon tl yi çaldıya bütün bunlar onun yüzünden oldu dersin, yani yine küçük dünyanda kalmaya devam eder büyük fotoğrafı hiçbirzaman göremezsin. (2milyonTL onlar için sakız parası güzel arkadaşım) Şimdide türkiyeyi terorist ülke ilan etmeye çalışıyorlar. Eğer buda olursa doların bu ülkede ne olabileceğini düşünebiliyor musun ? şahsi düşünüyorsan eğer gider dolar alır 8ay sonra bozdurur bianlık kar edersin. Milletini düşünüyorsan eğer ülkeni terorist ülke ilan etmek isteyenlere karşı durursun.. Bukadar net ve açık aslında. Bakanın oğlu gitsin 100 sene hapis yatsın herbiri.Müstehaktırda.Ama diğer türlü Küresel gücün ekmeğine yağ bal çalmaman lazım.Çunku onlar seni beni bu halkı kendi emelleri için kışkırtarak kullanmak isteyecekler. + Baharıda bekliyorlar tüm ekonomini çökertmek için.Bu arada konu başında dediğim gibi bende dolardan para kazanıyorum ama şahsi menfaatlerimi bir kenara bırakıp, ülkede iş çığrından çıkmaya başladığı için böyle bir konu açıyorum, bazı gerçekleri herkes görsün ve fikir alışverişi yapalım diye. 2milyon TL bu ülkeye koymaz, ama dışgüclerin varvasyonunda gidersen, onlar 2milyonun 2Bin katını sende alır ve seni 40 yıl daha geliştirmez. işte bu koyar ülkene. Afganistan,ırak,ardından suriye, iranada ambargo koyuldu, şimdi sıra Türkiyede. Sanacasta istatiksel değerlendirme için teşekkürler.
ilk koyu yaptığımı bi açıkla hele bi kaynak ver. ikinci koyu yaptığım yerde de nasıl karşı duracağız ne yapacağız onu da açıkla hele
-
mataramasuko bunu yazdı
yiğit Bulut'un yerine seni alalım kardeş sen daha iyi tespit yapıyorsun :)
17 Aralık'ta olan olaydan bir hafta yazdığı yazıyı koymuş bi de :) bak kardeşim küresel güçler şart zurt inanıyo musunuz gerçekten? bu düpedüz geri zekalılıktır.
olan olay şu artık anlayın amk İsrail'in işi diyenlere kanmayın------------> yolsuzluk var, cemaatle araları bozulunca cemaat ortaya çıkardı. Başka açıklama yok, küresel güçlerin işi gücü yok dolarla uğraşacak he amk
ayrıca hiç bir grup bu olayların ekmeğini yemedi bank Asya'ya iftira attılar sonra merkez bankası açıkladı böyle bir dolar alımı olmadığını
hoca senin yaş kaç 16 felan mı? :))
-
Simdi ilk onemli sey. Dolar cikmiyor Tl dusuyor. TL nin dusmesinin nedenide su anki politik sorunlar. Turkiye'ye kurulan sahte bir guven vardi bu cokunce TL degeride dusuyor.
-
Fcuk bunu yazdımataramasuko bunu yazdı
yiğit Bulut'un yerine seni alalım kardeş sen daha iyi tespit yapıyorsun :)
17 Aralık'ta olan olaydan bir hafta yazdığı yazıyı koymuş bi de :) bak kardeşim küresel güçler şart zurt inanıyo musunuz gerçekten? bu düpedüz geri zekalılıktır.
olan olay şu artık anlayın amk İsrail'in işi diyenlere kanmayın------------> yolsuzluk var, cemaatle araları bozulunca cemaat ortaya çıkardı. Başka açıklama yok, küresel güçlerin işi gücü yok dolarla uğraşacak he amk
ayrıca hiç bir grup bu olayların ekmeğini yemedi bank Asya'ya iftira attılar sonra merkez bankası açıkladı böyle bir dolar alımı olmadığını
hoca senin yaş kaç 16 felan mı? :))
Hocam o kişi hiç affetmez hakarete kadar gider. Aman dikkat başıma geldi biliyorum.
Subtitle tarafından 11/Oca/14 10:48 tarihinde düzenlenmiştir