Domaine Neden Para Ödüyoruz?
-
Hep kafama takılan bir mevzu olmuştur bu.
Biz bir firmadan alıyoruz, o başka firmadan daha ucuza alıyor vb..
Benim anlamadığım, Hostingi kendimiz temin edip, başka şirketlere para ödememe şansımız var.
Domain nasıl oluşturuluyor ? Kime gidiyor bu her alınan domaine ödenen 7-8 $ ?
-
hoca bosver parasini ver al uzumunu y bagini sorma
-
icann diye bir kuruma gidiyor hocam
http://www.icann.org/ -
arkadaşım şöyle anlatayım bnm bildiğime göre daha dorusu bir arkadaşımın anlatımına göre dünyada 4 büyük domain şirketi warmıs bu 4 domain şirketine yıllık 500 dolar gibi bir fiyat ödeyerek sana verilen script kodunu sitene yerleştiriyorsun ve sitenden 1 yıl boyunca domain verme yetkin oluyor eğer arkadaşımın anlatımı doruysa böyledir.. doruda olmayabilir iice araştırmak lazım
-
4 rakamı şöyle var icann diye bu haklara sahip olan bi örgüt var ve tum ucret bu örgüte gidiyor hemen hemen, türkiyede de 4 tane icann lisansına sahip buyuk şirket var, diğerleri de bunlardan ya da diger yabancı icann lisanslı firmalardan domain altyapısını alıp bizlere satıyor.. sadece domain satan bir firma yok bakarsanız sadece hosting yapan ise var cunku şirketler domainden cok cüzi fiyatlar kaznıyor ya da kazanmıyor, asıl parayı zaten hostingden goturuyor. benim de bildigim bu hocam, icann tum bu hakaların asıl sahibi geçmişine de hiç bakmadım araştırmadım ama google bilir bir sor istersen :))
-
icann da iyi para şıçıyodur mq:D
tüm domainler onun:D
yada şöyle bişey var mesela dot.tk domainide mi icann a gidiyo:S .tk yı adamlar şeyettiriyor? onun parasıda mı icann'a yoksa sadece bu bilinen domainler mi icann'ın? neyse siz anladınız beni...
-
host i$i basit. neden diceksin ?
evine koyarsın makinanı server olarak kullanırsın felan ama domain öle deil.
domain satanların hepsini bi okul gibi dü$ün. icaan ise meb. sen bu ülkede kalkıp bi meb daha kurabilir misin? bu da onun gibi bi$i :| örnek kötü oldu idare edin :D
-
dünyadaki bir çok dns serverın giderlerini karşılamak geliştirmek bir sorun oluşmamasını saglamak adamların görevi eh dogal olarak bu işler bedavaya olmuyor.
-
peki biz ikinci bi kişiyi araya sokmadan direk o satan adamlardan 1 adet domain alamazmıyız? hem kaliteli olur hemde birinci elden sğlam.
-
Bu işin babası ICANN yani tüm domainleri bu kuruluş register ediyor vs.Ama kar amacı gütmüyor tamamen kendi yağı ile kavruluyor şirket.Daha sonra sen bu şirkete başvurup domain satma lisansı alıyorsun ki bu lisansı her önüne gelene vermiyorlar türkiyede ODTU de bu lisans var sanırım.Sen gidip ICANN'dan register edemezsin ICANN domain'in toptancısı tek tek satmıyor.
EK:
http://www.icann.org/tr/turkish.html
-
BadSector bunu yazdı:
-----------------------------
peki biz ikinci bi kişiyi araya sokmadan direk o satan adamlardan 1 adet domain alamazmıyız? hem kaliteli olur hemde birinci elden sğlam.
-----------------------------domainin kalitelisi ve sağlamı nasıl oluyo :S
icaan'den domain reglenemiyo diye biliyorum.
alabilecegin firmalar ihs olabilir mesela. güvenilir,sorunsuz,icaan sertifikalı felan. 1. el gibi bi$i :D