Donanım Hakkında Düşünceniz !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Anakartı msı h81m p33

İşlemci i3 4160

Ekran kartı r7 265 yada r7 260x

Gskill 4×4 gb 1600mhz

Corsair vs 550 w güç kaynağı 

Geriside klavye fare ekran ıvır zıvır 

Al sana sistem 

Şimdi şöle bi daha baktımda hocam bukadarda baştan toplanmaz ki ama eski pc felan yokmu onun kasası da iş görür bence az biriktir öle topla yoksa memnun etmez yani kısıtlı bütçeyle toplanan kasa

piiiranha9242 tarafından 14/Oca/16 15:12 tarihinde düzenlenmiştir

..Morali hep bozuk olan insan..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Grafik render için ekran kartı işlemciden önemlidir. İşlemci Amd alma. Bir i5 yeter. Ekran kartı için Geforce 9xx serilerinden bir kart öneririm. Tabi biraz pahalı bu seri.

Senin için renderda kullanılacak ucuz olsun kartlara bir göz attımda bulamadım hocam. Ekran kartları cidden pahalı.128 bitlik kartlar uygun ama onlarda işini görür mü bilmem

Yanlış asıl işlemciye yük biner Render Polygonların matematiksel işlemlerini yapar son kullanıcıya sunar. Matematik işlemi içinde işlemci lazım.

Ekran kartının iyi olması 3d olaylarda Viewport ta rendera en yakın görüntü almasını sağlamasıdır çizim aşamasında. Yani sen renderı beklemeden en yakın sonucu görüyorsun. Diğer ekran kartlarında çözünürlük diyim Viewportta düşük olur. Render almadan tam sonucu göremezsin. Bu da vakit kaybıdır. 

ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    ZaZu bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

Grafik render için ekran kartı işlemciden önemlidir. İşlemci Amd alma. Bir i5 yeter. Ekran kartı için Geforce 9xx serilerinden bir kart öneririm. Tabi biraz pahalı bu seri.

Senin için renderda kullanılacak ucuz olsun kartlara bir göz attımda bulamadım hocam. Ekran kartları cidden pahalı.128 bitlik kartlar uygun ama onlarda işini görür mü bilmem

Yanlış asıl işlemciye yük biner Render Polygonların matematiksel işlemlerini yapar son kullanıcıya sunar. Matematik işlemi içinde işlemci lazım.

Ekran kartının iyi olması 3d olaylarda Viewport ta rendera en yakın görüntü almasını sağlamasıdır çizim aşamasında. Yani sen renderı beklemeden en yakın sonucu görüyorsun. Diğer ekran kartlarında çözünürlük diyim Viewportta düşük olur. Render almadan tam sonucu göremezsin. Bu da vakit kaybıdır. 

Madem işlemciye yük biniyor neden oyun performansı iyi olmayan render için kullanılan ekran kartları var. Pny modellerine bak ne işe yarıyorlarmış. Bayiliğim olan yere baktığımda en pahalı normal ekran kartı 1250$, en pahalı render ekran kartı 1920$. En ucuzlara baktığımda 26$'a bile normal ekran kartı varken render kartları 140$'dan başlıyor. Video işleme programlarının da çoğunda işlem için ekran kartını kullan gibi bir seçenek var onu seçersen daha hızlı işlem yapıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

Video işleme ve render ayrı konulardır. Arkadaş render dan bahsetmiş.  Ben render a binayen yazdım. Render kartlarının amacını açıkladım.. Render almadan rendera en yakın görüntüyü almak 3d çalışmayı işlerken ekran kartı kasılmasın sistem şişmesin diye. Burada ekran kartı devreye giriyor. Renderı alırken işlemci devreye giriyor.

3d bir program kurun 3ds max olur maya olur cinema 4d olur. Viewport seçeneklerinden Realist olarak çalışın anlayacaksınız o zaman. İşlemciniz isterse i20 olsun 30 çekirdekli olsun. Ekran kartınız normal olsun. Gerçekçi ön görüntüde çalıştığınız zaman ekran kartı yetişemediğinden kasılmalar olacak. Ancak çok hızlı render alacak.

Nvidia quadro serileri olsa kasılmadan çalışırsın. Çünkü bunun için yapılmış. Tam tersi durumu düşünün quadro olsun işlemci i3 8 gb ramli deneyin sonra süreyi karşılaştırın. Render şirketlerinde neden onlarca bilgisayar var hiç düşündünüz mü? Tek ekran kartı tek bilgisayarla halledilebilirdi o zaman

Ben burada ekran kartının hiç önemi yok demiyorum ancak asıl iş işlemcidedir. Renderda

ZaZu tarafından 14/Oca/16 18:06 tarihinde düzenlenmiştir

ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

@ZaZu;

Normalde haklısın. Renderi işlemci üstlenir ama NVidia 'nın kartlarında bildiğim kadarıyla bu iş GPU ya yaptırılıyor.Cuda denen zımbırtının olması lazım kartta. GeForce kartların da hepsinde var yanılmıyorsam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Toplam Hit: 1945 Toplam Mesaj: 17
donanım