Donanim Sorunu Lutfen Cevaplayin
-
Yaw. Benim bilgisayarı açtigimda disketi birara okuyo ya, iste ondan once normalde"ESCD Succesfull Updated" yazıyodu artik "Error: Can"t write ESCD" yaziyo.deli oluom. neden sizce
Ve 2 gb"lik hardiskim vardi eski onu bilgisayarima takinca bad sector buluyor, windows scandiski kullandıgımda 515lik verinin 100ne falan gelince mavi ekran cikiyo.dostaki scandkiski kullandıgımda da 100 lerce bad sektor buluyor.bilgisayarim 2 gunden beri acik ve scandisk yapıyor daha hala bitmedi.(Not:Bilgisayarim P2,350)
Lutfen Cevap Verin
-
sana yeni bir hdd alman gerektiğini sölüyo....benim ki ayvayı yedi diyo....
-
hdd gitmiş kardeş...
mbr si bozulmuş olabilir büyükj ihtimal ondan bitmiyo scandisk...
boşunada bekleme bitmez!!!!! -
Dostum bas bi format bakalim.
ne kadar yerde hata verecek. -
HD'i baska bilgisayarda denedigimde 1-2 tane bad sector veriyo.Ayrıca formatladigimda bi 5 saat bekledik 103 deyken 5 saatin icinde 105 e gitmis yani geriye 410 sector kaliyo
Ayrica ESCDde verilen hatanin kaynagi neden hardiski cikardigimdada o hatayi veriyor.Ben sahsen virus oldugunu dusunoyorum size de virus olabilirmi -
vİRÜS OLMASı imkansızdık kardeş!!!!!
fakar boarda olma ihtimalide var senin son yazdığına göre -
ESCD biosun sistem bilgisini içern kısmıdır. bilgisayarın IRQ(kesme istekleri) ve IO portlarını filan içererir. sisteminde donanımsal bir değişiklik yaptıysan bu sorunu verebilir. sana sunabilceğim çözümler
-Biosun default değerlerini baştan yükle
- ekran kartı dahil tüm kartları sök başka bir ekran kartı kullamarak sistemi açmayı dene
en son çarede bios updateden geçiyor.
herhalde harddiske diyecek bi şey kalmadı... -
Dikkat edersen candisk hata buluyor diyor...
bitmiyor scandisk diyor....
mesut!!!!!!!!
hddye kabahati bulmayıpta ses kartınamı bulmamaızı bekliyodun???? -
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Dikkat edersen candisk hata buluyor diyor...
bitmiyor scandisk diyor....
mesut!!!!!!!!
hddye kabahati bulmayıpta ses kartınamı bulmamaızı bekliyodun????
-----------------------------
semih ne diyor? harddiski söksem bile escd hatası devam ediyor diyor! escd hatası nerden geliyo o zaman ? tamam hdd bozuk teşhisini koyduk. ama donanımda yada biosta bi sorun olabilir..
-
arkadaslar bilgisayarda rami,ekran kartini, hdd, biouse default yapmayi, biosu guncellemeyi, ses katrini, deistirdim yinede ESCD'yr error veriyo 800 luk bi hardisk denedim o zaman vermiyo!
-
"800 luk bi hardisk denedim o zaman vermiyo! " da demek istedigim bad sector vermiyo
Toplam Hit: 4243 Toplam Mesaj: 17