Donanım Veya Driver Sorunu
-
Arkadaşlar ekran kartım pc min içine sıçtı... Herhangi bir oyun vb bişeye girdigimde bi anda durup 1 sn de kendini kapatıyor pc...
bazen durup dururken kitleniyor, karşıma mavi ekran geliyor ve blabla snsuz döngüye girdi,donanımdan veya driverdan olabilir diyor... sorunum ne olabilir... driverını yüklüyorum bişey olmuyor ekran kartını pc görüyor.. modelinide söylim ati radeon 9600 / X1050 serisi
eger bu sorunum çözülürse ellerinizden öperim baydı artık ya :D
-
ekran kartının güncel halini yüklemeyi dene hocam..
-
oyundayken su sekildemi oluyor.
http://img369.imageshack.us/my.php?image=asdjq0.jpg
benim pc bu sekilde oluyordu bunu yapmaya g*tü yemeince reset atıyordu yada kapanıyordu. Aldıım adama götürdüm dün garantisi vardı, taam aksam gel al dedi.
aldığımda nesi varmıs dedim Ram ini deiştirdim dedi :/ daha oyuna girip denemedim zaman yoktu :))
-
yok bu şekilde olmuyor hocam benim ekran tamamen kapanıyor... sorunun kaynaklandıgı dosyanında ismini veriyo arada ama yakalayamadım onu henüz.. pc ciye götürmek istemiyorum şimdi hiç yoktan masraf çıkarır ve hemen yapmaz beni ayar eder...
-
anakartın modeli neydi
-
ekran kartının yerine tam oturduğuna eminmisin fanı çalışıyomu ısnıp ısınmadığınada bak çokmu ısınıyor
-
Anakart Adı MSI PM8PM-V (MS-7222)
olarak geçiyor...
ekran kartının yerine oturdugunu düşünüyorum çünkü oyuna girdigimde kapanması yerine oturup oturmamasından olmaz...
fan ı da çalışıyor..
acaba kısa devremi var diye düşnüyorum belki pc kendini önlem olarak kapatıyodur
-
Arkadaşım, bana soracak olursan, bu sorun meydana gelmeden önce ne yaptın onu düşün. İlla ki ekran kartından olduğunu düşünüyorsan, ekran kartının donanımsal bir hatası bilgisayarın yeniden başlamasına neden olmaz. Yalnızca görüntü gider. Ekran kartının yazılımının sorunlu olduğunu düşünüyorsan driver yazılımının son versiyonunu orjinal sitesinden indirip kurmayı deneyebilirsin.
Bunun yanı sıra son versiyon driver yazılımı da işe yaramadıysa ben sana bir fikir vereyim. Sen; bilgisayar açıkken oyun açtığında bilgisayarın mavi ekran verdiğini söylüyorsun. Mavi ekran sorunu pek çok nedenden dolayı görünebilir. Örn: driver çakışması, donanım arızası, sürücü tutarsızlığı, virtual drive tarzı sanal sürücülerin yükleniminin yarım kalması veya düzgün yüklenememesi vb.
İlla ki yazılımlarımda bir sorun yok diyorsan, sorunlu olması ihtimali olan 2 parça vardır. Bunlardan biri işlemci, diğeri RAM dir. Tabii, anakartın işlemci ve RAM slotlarının arızaları da buna neden olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal. Bu ihtimallerden en sık görüleni RAM arızalarıdır. Benim tanık olduğum RAM arızaları, genellikle sisteme yeni bir donanım takıldığında (ki bu genellikle ekran kartıdır) başgösterdi. Sana tavsiyem, yakın bir arkadaşından ödünç olarak bir RAM al. Bilgisayarına tak ve dene. Eğer sorun çıkmadıysa sorun RAM lerindedir. Eğer hala sorun olursa haberdar et, biraz daha düşünelim...
Kolay gelsin...
-
RaNGeR bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşım, bana soracak olursan, bu sorun meydana gelmeden önce ne yaptın onu düşün. İlla ki ekran kartından olduğunu düşünüyorsan, ekran kartının donanımsal bir hatası bilgisayarın yeniden başlamasına neden olmaz. Yalnızca görüntü gider. Ekran kartının yazılımının sorunlu olduğunu düşünüyorsan driver yazılımının son versiyonunu orjinal sitesinden indirip kurmayı deneyebilirsin.
Bunun yanı sıra son versiyon driver yazılımı da işe yaramadıysa ben sana bir fikir vereyim. Sen; bilgisayar açıkken oyun açtığında bilgisayarın mavi ekran verdiğini söylüyorsun. Mavi ekran sorunu pek çok nedenden dolayı görünebilir. Örn: driver çakışması, donanım arızası, sürücü tutarsızlığı, virtual drive tarzı sanal sürücülerin yükleniminin yarım kalması veya düzgün yüklenememesi vb.
İlla ki yazılımlarımda bir sorun yok diyorsan, sorunlu olması ihtimali olan 2 parça vardır. Bunlardan biri işlemci, diğeri RAM dir. Tabii, anakartın işlemci ve RAM slotlarının arızaları da buna neden olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal. Bu ihtimallerden en sık görüleni RAM arızalarıdır. Benim tanık olduğum RAM arızaları, genellikle sisteme yeni bir donanım takıldığında (ki bu genellikle ekran kartıdır) başgösterdi. Sana tavsiyem, yakın bir arkadaşından ödünç olarak bir RAM al. Bilgisayarına tak ve dene. Eğer sorun çıkmadıysa sorun RAM lerindedir. Eğer hala sorun olursa haberdar et, biraz daha düşünelim...
Kolay gelsin...
-----------------------------Eyv kardeşim yardımın için sagolasın söyledklerini deneyecegimen kısa zamanda