Donanımcı Arkadaşlar Bir Bakabilirler Mi?
-
Arkadaşımın laptop bilgisayarına HDD tarafından parfüm sıkılmış. Durumu farkeden arkadaş, bilgisayarı açmaya çalışmış.
Anakarta ulaşmadığından bilgisayar çalışmış. Harddisk görmüyordu. Harddisk içindeki bilgilere ulaşmak istiyoruz.
*Harddisk kartı yanmışsa içindeki data zarar görmüş olabilir mi?
*Bu karttan bulup değiştirerek, harddisk çalıştırılabilinir mi?
* Bu karttan veya aynı harddiskten elinde olan Mürid varsa yer ve fiyat bilgilerini pm atabilir mi? Veya emailim : ereresel@gmail.com .
İlginize teşekkürler.
Not: Bu konuyu daha önce açtım, açtığım saatin geç olmasıyla mı ilgili bilemiyorum hiç cevaplanmadı. Bir daha açtım.
-
çalışacağını zannetmiyorum benim başımada böyle bir olay gelmişti bir kaç yere sordum.. Aynı marka modelini bulsan bile çalışması bir mücize olarak nitelendirmişti bir abim, Kırılan dişi yeniden yaptırılması gerektiğini söylemişti ve onun için ucuk bir ücretle yapıyorlar dedi bende birakmıştım...
Yaptıra bilirsin ama tanıdık bir bilgisayarcı bul bilgilerin çok önemli ise mecbur yaptırman gerekecek..
-
Hocam sağol verdiğin bilgiler için. Yine de ben bir tane bulup denemek istiyorum. Ankara'da önerebileceğin bir yer var mı bu harddiskten bulma ihtimalim olan bilgisayarcı? Tabi ki bu durumu anlatmadan sorarım ki fiyatı uçurmasınlar.
-
Hocam şirketteki server' ın HDD pert olduğu için dataları kurtaramıyordum. Aynı HDD' den buldum ve özenli bir şekilde (elimde pudralı ameliyat eldiveni) sağlam HDD' nin devre kartını söktüm ve arızalı HDD' ye taktım. HDD' yi pc' ye taktığımda tıkır tıkır çalıştı. Kaldığım yerden devam ettim. Kısacası HDD' nin içindeki disklere, optik okuyucuya, optik okuyucu motoru ve mekanizamasına zarar gelmediği sürece aynı üründen bulduğun taiktirde devre kartını değiştirdiğinde sorunu çözebilirsin. Ben bu durumu 3 kere yaşadım 3 ünde de bu şekilde çözdüm. 2 kere 3,5'' ve 1 kere de 2,5'' HDD' de yaşadım ve bu şekilde çözdüm.
-
2,5 hdd de hiç denemedim ama 3,5 hdd lerde çok denedim aynı marka model olsa bile çalışmıyor
-
hocam harici olarak IDE'den usb çevirip denediniz mi acaba ?
pin kırılmış ama sanrım ben göremedim.
ve hala göremiyorum.
parfüm olayınıda anlamadım :| hayırlısı.
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------hocam harici olarak IDE'den usb çevirip denediniz mi acaba ?
ve hala göremiyorum.
-----------------------------Arkadaşımın küçük çocuğu parfüm sıkmış laptopun yan tarafından (herhalde bilgisayar çalışmazken).
Arkadaşım bilgisayarı çalıştırmış, HDD görmeyince bana getirdi.
Harddiski yerinde çıkardım bir ıslaklık var, baktık parfüm. Hardiskin girdiği bölümden başka yere akmamış demek ki, bilgisayar çalışıyor.
Harddiskin kartı yanmış diye düşünüyoruz.
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------hocam harici olarak IDE'den usb çevirip denediniz mi acaba ?
ve hala göremiyorum.
-----------------------------Arkadaşımın küçük çocuğu parfüm sıkmış laptopun yan tarafından (herhalde bilgisayar çalışmazken).
Arkadaşım bilgisayarı çalıştırmış, HDD görmeyince bana getirdi.
Harddiski yerinde çıkardım bir ıslaklık var, baktık parfüm. Hardiskin girdiği bölümden başka yere akmamış demek ki, bilgisayar çalışıyor.
Harddiskin kartı yanmış diye düşünüyoruz.
-----------------------------Barış hoşgeldin,
Ha oha ben hdd yandı anladım parfüm diyince, şu anda görmez o zaten, saç kurutmasıyla iyice kurutun, bolca havlu peçeteyle de artık bırakmışsa diye onları temizleyin, zaten parfüm alkol olduğu için en fazla bir kaç güne kendiliğinden çalışır...
-
hocam doğru senin devre kartın yanmış içindeki diske bir şey olmaz çünki diski ancak vidalarını sökersen ve parfüm sıkarsan o zaman eyvallah diskin gitmiş deriz ama kart nemlenmiş bilgisayara güç verdiniz karta giden ceyeran oradan oraya zıplamış nemden dolayı kart pert sen fazla kurcalama git bilgisayarcıya onun devre kartından bul değiştir ama onda olurmu bilmem !
-
Hocam Siz Hdd nin içindekileri almak istiyorsanız gidip o hdd için bi aparat var normal pcye bağlıyorsun o hdd y içindekilerini alıyorsun
-
Mycity bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Siz Hdd nin içindekileri almak istiyorsanız gidip o hdd için bi aparat var normal pcye bağlıyorsun o hdd y içindekilerini alıyorsun
-----------------------------Hocam sesnin dediğin cihaz Dock Station denen aparat. O aparatı ofisimde bende kullanıyorum. Fakat HDD' nin devre kartı yanmış zaten. (Hiç olmazsa şuan öyle anlaşılıyor) O yüzden Dock Station bir işe yaramaz şu anda.