Donanımla İlgili (Vizeye 15+ Puanlık Ödev Yardım Pls)
-
harddeath0070 bunu yazdı:
-----------------------------
sa arkadaşlar ödev şu 1500 liramız var bununla bi pc topliycaz grafikerlik işi için neler önerirsiniz ve mesela ekran kartını yüksek tuttun ya bunu niçin yüksek tuttuğunuda yazıcaksın donanımdan fazla çakmadıgımız için bi yardım pls...
-----------------------------öncelikle ekran kartını bence çokta fazla yüksek tutmaya gerek yok 256/512 aşırmalı bi ekran kartı yeterlidir. Grafiker için en önemli donanımlar;
1- Ram
2- Sağlam bir anakart ve işlemci
Diğer donanımlar olarak ise en az zannımca 22'' monitör.
Ram neden yüksek tutulmalı : Grafikerlik için kullanılan bir çok program yüksek ram ihtiyacı duymakta rahat ve takılmadan çalışabilmek için yüksek tutulmalı.
Sağlam bir anakart ve işlemci neden ? : Ram için söylediklerim bundada geçerli kullanacağın programların yeni versiyonlarında yüksek derecede gereksinimli programlar. Örneğin After Fx Cs5 64 Bitlik işlemci gerektiriyor. E işlemcin son derece iyi olsun ne işe yarar hiç bir işe, çünkü anakart ile arasında çok iyi bir uyum sağlanmalıki esnek ve rahat çalışabilesin.
Neden 22'' Monitor : Geniş bir alanda proje oluşturmak oldukça kolay ve kaliteli sonuçlar sunuyor.
// Yani Eşittir :)
- SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 PCI-EX16 ( Ekran Kartı )
- GIGABYTE H57M-USB3 H55 S1156 SES+VGA DDR3 ( Anakart )
- KINGSTON 4GB 1333MHZ DDR3 (KVR1333D3N9K2/4G) ( Ram )
- INTEL CORE i3-540 3.06G 4M Entegre Grafik 733M ( İşlemci )
- SAMSUNG E2220NW 22 1680X1050 5ms SİYAH ( Monitör )
buraya kadar 956 Lira :) Harddisk ıvır zıvır derken taş çatlasın 1000 lira :)
saygılar..
-
-
beykozlu57 bunu yazdı:
-----------------------------harddeath0070 bunu yazdı:
sa arkadaşlar ödev şu 1500 liramız var bununla bi pc topliycaz grafikerlik işi için neler önerirsiniz ve mesela ekran kartını yüksek tuttun ya bunu niçin yüksek tuttuğunuda yazıcaksın donanımdan fazla çakmadıgımız için bi yardım pls...
-----------------------------öncelikle ekran kartını bence çokta fazla yüksek tutmaya gerek yok 256/512 aşırmalı bi ekran kartı yeterlidir. Grafiker için en önemli donanımlar;
1- Ram
Ram neden yüksek tutulmalı : Grafikerlik için kullanılan bir çok program yüksek ram ihtiyacı duymakta rahat ve takılmadan çalışabilmek için yüksek tutulmalı.
Sağlam bir anakart ve işlemci neden ? : Ram için söylediklerim bundada geçerli kullanacağın programların yeni versiyonlarında yüksek derecede gereksinimli programlar. Örneğin After Fx Cs5 64 Bitlik işlemci gerektiriyor. E işlemcin son derece iyi olsun ne işe yarar hiç bir işe, çünkü anakart ile arasında çok iyi bir uyum sağlanmalıki esnek ve rahat çalışabilesin.
Neden 22'' Monitor : Geniş bir alanda proje oluşturmak oldukça kolay ve kaliteli sonuçlar sunuyor.
saygılar..
-
-----------------------------hocam işte bunun gibi bişe arıyoduk çok sagol :) ı love you
-
harddeath0070 bunu yazdı:
beykozlu57 bunu yazdı:
-----------------------------harddeath0070 bunu yazdı:
1- Ram
saygılar..
-
-----------------------------hocam işte bunun gibi bişe arıyoduk çok sagol :) ı love you
-----------------------------önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Fiyatın nereye ait olduğunu öğrenmek istersen reklam olmuyacaksa Gold Computer :)
-
Amd sistem toplamaya bak. hem masraftan yırtarsın hemde amd grafik oyunda inteldelden rakiplerine göre iyidir.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
Amd sistem toplamaya bak. hem masraftan yırtarsın hemde amd grafik oyunda inteldelden rakiplerine göre iyidir.
-----------------------------ben şahsen pek bir randıman alamadım amd sistemden

// bu arada istanbullular dikkat hava sakat modem yakıyor 2 modemim gitti

-
beykozlu57 bunu yazdı:
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------ben şahsen pek bir randıman alamadım amd sistemden

// bu arada istanbullular dikkat hava sakat modem yakıyor 2 modemim gitti

-----------------------------yo ben aşırı randıman alıyorum hemde 64x2 4800+ dan :) tek ekran kartım dandik olduğu için kasıntı oluyor bazen 2,5 ram vardı onud 4,5 yaptım Ben çok intel çok amd kullandım hiç bi intel amdnin eline su dökemez.. Tabi aynı klasmandaysa eğer. Amd kullanan biri anlar bunu. Amdyi tavsiye etmeyeceğim yer sadece hızlı sistem isteyenlere olacak amd hızlı değildir ama resim işleme video işleme oyunlarda aynı seridekilerin eline döker amdnin farkı budur.
-
yo ben aşırı randıman alıyorum hemde 64x2 4800+ dan :) tek ekran kartım dandik olduğu için kasıntı oluyor bazen 2,5 ram vardı onud 4,5 yaptım Ben çok intel çok amd kullandım hiç bi intel amdnin eline su dökemez.. Tabi aynı klasmandaysa eğer. Amd kullanan biri anlar bunu. Amdyi tavsiye etmeyeceğim yer sadece hızlı sistem isteyenlere olacak amd hızlı değildir ama resim işleme video işleme oyunlarda aynı seridekilerin eline döker amdnin farkı budur.
-----------------------------ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX AM2+ ANAKART'ım serviste şuan hemde alalı daha 1 ay olmadı :( anakartlarından randıman alamadığımı belirtirsem daha açık olur sanırım. İşlemcisinden yana problem yok Amd Athlon x2 kullanıodum bende 64 bit.
-
beykozlu57 bunu yazdı:
yo ben aşırı randıman alıyorum hemde 64x2 4800+ dan :) tek ekran kartım dandik olduğu için kasıntı oluyor bazen 2,5 ram vardı onud 4,5 yaptım Ben çok intel çok amd kullandım hiç bi intel amdnin eline su dökemez.. Tabi aynı klasmandaysa eğer. Amd kullanan biri anlar bunu. Amdyi tavsiye etmeyeceğim yer sadece hızlı sistem isteyenlere olacak amd hızlı değildir ama resim işleme video işleme oyunlarda aynı seridekilerin eline döker amdnin farkı budur.
-----------------------------ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX AM2+ ANAKART'ım serviste şuan hemde alalı daha 1 ay olmadı :( anakartlarından randıman alamadığımı belirtirsem daha açık olur sanırım. İşlemcisinden yana problem yok Amd Athlon x2 kullanıodum bende 64 bit.
-----------------------------bende şu aralar sistemi yenileme çabasına girdim am2 kart var + olsa direk işlemciyi yenilicem ekran kartı alcamda bunların üstüne anakart alacak param yok :/
-
bende şu aralar sistemi yenileme çabasına girdim am2 kart var + olsa direk işlemciyi yenilicem ekran kartı alcamda bunların üstüne anakart alacak param yok :/
-----------------------------servisten geldikten sonra Am 2 pLus anakartımı satmayı düşünüyorum işlemcisiyle birlikte..