Dönem Projesi Yardım
-
Hocam benim bitirme tezim pic den sen düşün durumumu.
Başlangıç olarak forumda yapacağın ufak bir aramayla ccs c dili ile ilgil ibir ton kitap bulabilirsin (nedense müridler ccs c seviyor).
bunun dışında: http://www.tahribat.com/Forum-Pic-C-Programlama-Dili-122715/2/#1397004 bu konuyu veriyorum çünkü htc c dilinde bulduğum bir iki kitap paylaşmıştım. Ayrıca bu tip bir devre kendi tezim için banada gerekli iş bu sebeple eğer birşey bulursam buradan veya pm yolu ile seni haberdar ederim.edit: hocam hangi dili kullanıcagını sormadan muhabbete girdik ama ileri programlama için bu dilleri önerdiğimi söylemeliyim.
edit2: bana çok garip bir yangın alarmı lazım nasıl içinden çıkıcam bilmiyorum.
-
Hocam sensör meselesi cok gıcık iştir.Duman sensörü analog cıkıs verıyor ise once onu dijitale donusturmen sonra PICe okutman gerekir.Bu da başlangıc sevıyesı ıcın cok zor bir olay.Cünkü analogu dijitale ya ADC entegreleri ile yada ıcerısınde ADC modül bulunan PIC ile yapman gerekir.Ben yardım etmek ısterdım fakat similasyonla olacak iş degil.Türkiyedede degilim.Umarım birşekilde ornek yada yardımcı bulursun.Sensör olayları mutlaka reel calısma ile olmalı.proteusta yada başka şeylerle olacak iş degil olumlu sonuc cok zor.ben ASM ve Picbasic biliyorum tavsiye ederim picbasici.Mantıgı kaptıktan sonra hepsini okuyarakta ogrenırsın.Caresiz kalırsan sana tavsiyem.duman sensoru ile calısan bir devre bul hobi devresi olarak.Ve onu dırek kopyala eğer şansın varsa işe yarar.Istanbul,ankara,izmirden birisini bulabilirsen hobi devresını sana bulabilir.
kontrolkalemi.com,elektrobilim.org gibi sitelere bakabılırsın.Kusura bakma.
-
Üst devrelerinle kontağa geç...yapan birileri vardı sanırım hatırlıyorum bizim çocuklardan ama senin bulman lazım..yakuta sor...
-
Hocam pic için yardımcı olmaya çalışırım programda.
hala yapamadıysan,
ama kontrolkalemi.com adresine bir bak.