Dosya Sıkıştırma Yöntemleri ?
-
hocam sıkıştırma yapamazsın..Git bir harddisk al daha iyi yani..
yada hic olmadi ucuz dvd bul..bizim burda 25 kurus :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam, genellikle elinde bulunan resim, video ve ses dosyaları, sıkıştırılmış dosya formatlarıdır...
örneğin elinde bulunan 700 mblık bir avi dosyası normalda 4 gblık bir dvdden codeclerle riplenerek dosya boyutu küçültülmüş ve sıkıştırılmış dosyalardır
aynı şekilde mp3 ses dosyalarına uygulanan bir sıkıştırma formatıdır...
Bu sebeple elindeki dosyalarda görüntü ses kalite kaybı olmadan muhtemelen sıkıştrma yapamayacaksın...
örneğin bi mp3 dosyasını al, sıkıştır ve boyutuna bak...
zaten sıkıştırılmış bir dosyayı sıkıştırdığın için muhtemelen boyut ya hiç küçülmeyecek yada bi mikta büyüyecetir...
kaldıki sen 14 gblık dosyayı 2 gba sıkıştırmak istiyorsun imkansız gibi bişey :)
Elindeki bi word dosyasını sıkışırabilirsin
bi text dosyasını sıkıştırabilirsin
ama zaten sıkıştırılmış bi dosyayı sıkıştırman bir işe yaraayacaktır...
-----------------------------rene aslında söylediğin şeyden şu sonuc cıkartılabilir hocam bildigim kadarı ile mesela bir word dosyası sıkıstırırken o dosya içerisinde ki aynı kelimeler göz ardı ediliyor ve boyut düsüyor yani bunun gibi bir seydi argoritma peki bir mp3 te veya x bir ses formatında o şarkıda ki aynı nakarat ve sözleri algılayıp bu worde ki mantıgı uygulayan bir sıkıştırma yazılımı yapılırsa boyut küçülme işlemi gerçekleştirilemez mi belki biraz fantastik oldu ama öyle bir den aklıma esti.
-
müzikteki nakarat bire bir aynı değildir hocam, en ufak bir farklılık bile binary dönüşümünü tamamen değiştirir
Hemen hemen tüm üniversitelerimizde öğretilen temel sıkıştırma algoritması huffman amcanın kodudur
örneği var burada : http://tr.wikipedia.org/wiki/Huffman
incelerseniz anlarsınız...
-
insidae bunu yazdı:
fifsonic bunu yazdı:
cd/dvdye vereceğin paralar yerine bir tane harici disk alıp içine atsana cdler ömürlük değil sonuçta
-----------------------------alıcaktım hoca araştırdım falanda hatta hdd yandı gittim değiştirdim para kalmadı şimdi arkadaşa filmleri atıcam tekrar indirdim ondan lazım.bende kalmaycak.
-----------------------------hoca öğrenci değilsen aydan ya taksitle alabilirsin yinede sen bilirsin bende senin gibiydim gittim ucuza denk geldi dvd ve cd aldım 1 hafta sonrada harici diski aldım dvdler ve cdler boşta
-
fifsonic bunu yazdı:
cd/dvdye vereceğin paralar yerine bir tane harici disk alıp içine atsana cdler ömürlük değil sonuçta
-----------------------------kaliteli dvdler ömürlüktür, bir harici harddiskin ömrü 15 seneyi asla bulmaz (düşürmediğin oraya buraya çarpıp hasar vermediğin sürece)
ha bu demek değil ki harddisk alma, ben de 1.5 tb bi harici harddisk kullanıyorum, çok pratik çok güzel.verdiğim cevap sadece yukarıdaki alıntıyla ilgili.
-
bişey diecem harici hardisklere işletim sistemi kurabilirmiyiz...genelde internet cafelerin cogunda bızım burda usb vıruslerı vardır hardıskı taktıgımızda vırus engellemek ıcın ne yapmamız lazım..
-
_Dert_ bunu yazdı:
bişey diecem harici hardisklere işletim sistemi kurabilirmiyiz...genelde internet cafelerin cogunda bızım burda usb vıruslerı vardır hardıskı taktıgımızda vırus engellemek ıcın ne yapmamız lazım..
-----------------------------usb calistirma iznini al ellerinden, ve evet isletim sistemi kurulur.