folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dosya Sıkıştırma Yöntemleri ?

Dosya Sıkıştırma Yöntemleri ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

hocam sıkıştırma yapamazsın..Git bir harddisk al daha iyi yani..

yada hic olmadi ucuz dvd bul..bizim burda 25 kurus :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam, genellikle elinde bulunan resim, video ve ses dosyaları, sıkıştırılmış dosya formatlarıdır...

örneğin elinde bulunan 700 mblık bir avi dosyası normalda 4 gblık bir dvdden codeclerle riplenerek dosya boyutu küçültülmüş ve sıkıştırılmış dosyalardır

aynı şekilde mp3 ses dosyalarına uygulanan bir sıkıştırma formatıdır...

Bu sebeple elindeki dosyalarda görüntü ses kalite kaybı olmadan muhtemelen sıkıştrma yapamayacaksın...

örneğin bi mp3 dosyasını al, sıkıştır ve boyutuna bak...

zaten sıkıştırılmış bir dosyayı sıkıştırdığın için muhtemelen boyut ya hiç küçülmeyecek yada bi mikta büyüyecetir...

kaldıki sen 14 gblık dosyayı 2 gba sıkıştırmak istiyorsun imkansız gibi bişey :)

Elindeki bi word dosyasını sıkışırabilirsin

bi text dosyasını sıkıştırabilirsin

ama zaten sıkıştırılmış bi dosyayı sıkıştırman bir işe yaraayacaktır...

rene aslında söylediğin şeyden şu sonuc cıkartılabilir hocam bildigim kadarı ile mesela bir word dosyası sıkıstırırken o dosya içerisinde ki aynı kelimeler göz ardı ediliyor ve boyut düsüyor yani bunun gibi bir seydi argoritma peki bir mp3 te veya x bir ses formatında o şarkıda ki aynı nakarat ve sözleri algılayıp bu worde ki mantıgı uygulayan bir sıkıştırma yazılımı yapılırsa boyut küçülme işlemi gerçekleştirilemez mi belki biraz fantastik oldu ama öyle bir den aklıma esti.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

müzikteki nakarat bire bir aynı değildir hocam, en ufak bir farklılık bile binary dönüşümünü tamamen değiştirir

Hemen hemen tüm üniversitelerimizde öğretilen temel sıkıştırma algoritması huffman amcanın kodudur

örneği var burada : http://tr.wikipedia.org/wiki/Huffman

incelerseniz anlarsınız...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

insidae bunu yazdı:

fifsonic bunu yazdı:

cd/dvdye vereceğin paralar yerine bir tane harici disk alıp içine atsana cdler ömürlük değil sonuçta

alıcaktım hoca araştırdım falanda hatta hdd yandı gittim değiştirdim para kalmadı şimdi arkadaşa filmleri atıcam tekrar indirdim ondan lazım.bende kalmaycak.

hoca öğrenci değilsen aydan ya taksitle alabilirsin yinede sen bilirsin bende senin gibiydim gittim ucuza denk geldi dvd ve cd aldım 1 hafta sonrada harici diski aldım dvdler ve cdler boşta

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:

cd/dvdye vereceğin paralar yerine bir tane harici disk alıp içine atsana cdler ömürlük değil sonuçta

kaliteli dvdler ömürlüktür, bir harici harddiskin ömrü 15 seneyi asla bulmaz (düşürmediğin oraya buraya çarpıp hasar vermediğin sürece)

ha bu demek değil ki harddisk alma, ben de 1.5 tb bi harici harddisk kullanıyorum, çok pratik çok güzel.verdiğim cevap sadece yukarıdaki alıntıyla ilgili.

http://kocaer.me
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

bişey diecem harici hardisklere işletim sistemi kurabilirmiyiz...genelde internet cafelerin cogunda bızım burda usb vıruslerı vardır hardıskı taktıgımızda vırus engellemek ıcın ne yapmamız lazım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

_Dert_ bunu yazdı:

bişey diecem harici hardisklere işletim sistemi kurabilirmiyiz...genelde internet cafelerin cogunda bızım burda usb vıruslerı vardır hardıskı taktıgımızda vırus engellemek ıcın ne yapmamız lazım..

usb calistirma iznini al ellerinden, ve evet isletim sistemi kurulur.

la liberte ne meurt jamais.
Toplam Hit: 3827 Toplam Mesaj: 18