Dövüş Sanatı Yardım.
-
-
İlk yumruğu hiç bir zaman karşıdan beklemiceksin.
Yığana kadar durmucaksın. Kondüsyonun çok iyi olucak, 2 yumruk atıp nefes nefese kalmıcaksın.
Vücuda kondisyon enjekte ediceksin. Buda evden bilgisayar başında baktığın videolardan veya okudugun kitaplardan olmaz.
Kavgada fena dayak yersin söylemesi. Eğitim alınmadan hiçbir savunma ve mücadele sporu öğrenilemez.
Bende Muay Thai sporu ile uğraşıyorum.
-
Kardeş youtube'da istediğin tür videolar mevcut ben Jiu Jitsu çalışıyorum genelde yer hareketleri mevcut ama daha önceden kick box, Muay Thai vb... dövüş sanatları ile ilgilendiysen Jiu Jitsu ve öğrendiğin ayakta dövüş stillerini kullanarak MMA tarzı dövüşebilirsin ayakta iyisindir belki ama Türkiye'de kendi şahsıma konuşuyum kayseride tekme tokat dövüşen çok az insan gördüm genellikle güreş tarzı dövüşüyorlar.Eğer adama vurmaya korkuyorsan yani kaşında açılma olur başım belaya girer gibi düşünceler varsa Jiu Jitsu'yu öneririm.
Jiu Jitsu : http://www.youtube.com/watch?v=Ahe1kYtpeQI
Wing Tzun : http://www.youtube.com/watch?v=uidcynaAgOg
Çabuk öğrenebileceğin tekrar tekrar aynı hareketleri gösteren videolar
-
boks ile uğraşıyorum.hoca/antrenör şart.il gençlik spor müdürlükleri var.çok düşük bir ücrete çok iyi hocalardan ders alabilirsin.
-
WebJas bunu yazdı:
-----------------------------bende 11 sene karate-do ile uğraşmış olarak söyliyim.. kasmış vücutmuş eften püften şeyler
ne zaman ne yapacağını iyi ölç gerisi gelir . ilk darbeyi karşıdan bekle kavga esnasında. ana bacı olursa direk dal saniye bekleme . işin içersinde psikoloji çok büyük önem taşıyor
ilk darbeyi o vurduğunu farz edelim düşüncesi ; ulan vurdum ama ne tepki vercek ya ziker atarsa. olacaktır. ( tabi fazla ateşli değilse kavga )
ana bacı muhabbetinde sonuna kadar haksızdır vur vurabildiğin kadar yere düşürdüğün zaman yumruk yerine sağlı sollu kasık bölgesine abartmadan tekmeler at. ( dersen bu adamda morluk olur gider darp aldırır bide tazminatmı ödicem arkadaş . ) o halde (yüz hariç ) kafasına vur yumruk tekme şeklinde .. tabi yine abartmadan.
kavgada asla acıma acınacak hale düşersin rakibini ölç.. muhabbette kavgaya sebep bişy yoktu ya ama adama vuruyorm gibisinden düşünceleri kavga esnasında sil kafandan.
fazla kızgın değilsen bile delirmiş gibi davran zaten 1-0 önde başlarsın .
son olarak. gözünün kesmediği adamdan uzak dur. boşuna dayak yeme.
:):):):) hacım sen bu ısı gercekten ıyı ogrenmısın ha :) koptum burda
Gardas dovus sanatını gıt bı hoca tut ordan ogren burda gorup okuyup bırını benzetmeye kalkmayasın sakın akıllı ol
mumkun oldugunca kavgadan uzak dur.
Benim tavsıyem budur yınede ogrenmek ıstıyosan kursa gıt caktırmadan :):)
----------------------------- -
al sana boks seti :D
-
zengo bunu yazdı:
-----------------------------sana 8 yıl kung fu yapmış birisi olarak söyleyeyim
eğer birisi seni dövmek için geliyorsa çevrendeki ilk gözüne kestirdiğin aleti al ve kapa gözünü dal :D gerisi gelir zaten ...
bu taktiğe kısaca funkontak deniyor yanlış bilmiyorsam kendimde denedim .... adamın kafasında sandalye kırdım :D
-----------------------------
8 yilda hicbisey ogrenememissin demek ki en azindan fullcontact nedir onu oggrensen iyiymis neyse vidyolardan medet umma. hem olmaz hem de ogrendigini yanlis ogrenirsin zarari olur. -
kendini savunman icin wing tzun (kung fu) öneririm.. boksla fln zor korursun kendini, boks agir spordur, aikido'cu veya kung fu'cu biri daldimi görürsün boks'u, suda var iyi bir tane indirirsen karsindakine o zmn bidaha ayaga kalkamaz.. ama ihtimal pekde yüksek deil
wing tzun videolarina fln bak, hatta forumda promet mürid bu isle ugrasiyordu en son, bi sor derim.. :)
Edit: üsttekine sor :D
-
Sorrowful bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------teşekkürler =)
wt konusuna hiç girmedim çünkü vidyolardan öğrenmek istiyormuş. wt bırak vidyoları hoca seçerken bile dikkatli olunması gereken bi stil. doğru ve yavaş öğrenirsen 6 ayda üstün olmaya başlar gittikçe de yenilmez hale gelirsin. ama öğrenemezsen rezil olursun. çok ince püf noktaları var. duruş açılarını, hareket etme ve algılama şeklini en doğru şekilde öğrenip reflekslere yerleştirmen gerekir.
birkaç arkadaş da söylemiş, refleklere yerleşmedikten sonra işe yaramaz hiçbir teknik. sonra "ben 10 yıl karate yaptım sokakta hiçbirini kullanmadım kafama göre girdim" dersin. bunu bizzat duydum birinden.
bi spor seçecekseniz derinlemesine araştırın. aikido fanı çok. ama ben kişisel olarak hiç önermem. herşeyden önce bi adamın evde otururken geliştirdiği daha doğrusu jiu-jitsudan modifye etmeye çalıştığı bi stil.
mesela jiu-jitsu ise japon samuraylarının yüzyıllarca kullandığı geliştirdiği bir stildir. MMA maçlarındaki etkinliğine bakarak zaten farkını görebilirsin. bugün jiu-jitsu çalışmayan MMA dövüşçüsü yok. tabi dejavantajları da var jjnin ama bu konuya şimdi girmeyeyim.
diğer yandan 300den fazla kıngfu stilinin çoğu da bana göre işe yaramaz. birçoğunda felsefe almış gidiyor. bugün tai chi ile dövüşürüm diyen sanmıyorum ki biri çıksın.
bazı kungfu stilleri ise çok etkili. wing tsun bunlardan biri hatta bana göre dünyada var olmuş en etkili 2 stilden biri derim. diğeri hangisi onda emin olamam ama =)
sonuç olarak tekrarlayayım üzgünüm vidyolardan olmaz. altyapın olmadan vidyolar fayda etmez hatta zarar getirir.
-
Sorrowful bunu yazdı:
-----------------------------kendini savunman icin wing tzun (kung fu) öneririm.. boksla fln zor korursun kendini, boks agir spordur, aikido'cu veya kung fu'cu biri daldimi görürsün boks'u, suda var iyi bir tane indirirsen karsindakine o zmn bidaha ayaga kalkamaz.. ama ihtimal pekde yüksek deil
wing tzun videolarina fln bak, hatta forumda promet mürid bu isle ugrasiyordu en son, bi sor derim.. :)
Edit: üsttekine sor :D
-----------------------------
galiba boks hakkında hiç bir bilgin yok.boks da aikodo,kung fu kadar reflekse,hıza dayalı spor hatta daha hızlı ve atik olabilir.ağır sıklet maçların son roundlarına göre değerlendirip ağır demeyin.