folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Download Hızım Yüksek Fakat Siteler Yavaş Açılıyor

Download Hızım Yüksek Fakat Siteler Yavaş Açılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

dün ttnetden doping internete geçiş yaptım bugün bu sorun ortaya çıktı. download yaparken sıkıntı yok allah ne verdiyse indiriyor

herhangi bi siteye girmeye kalkınca kaplumbağa gibi. dns otomatik yaptım, anti vardı onu kaldırdım değişen bişey olmadı . ttnet kullanırken

hızım 8 mbitti onda böyle sorunlar yaşamıyordum 16 mbite geçtim böyle bi zikindirik sorun çıktı.modemim airties air5341 16 mbit

destekliyor.nedir bunun çözümü arayıp hızımı sabitleyin desem sorun çözülür mü ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

dns ni sırayla yandex dns , google dnx , open dns olarak  

1 saat 1 saat 1 saat olarak test et.

en hızlı sana hangisi geldiyse onu kullanmaya devam.

bazen fark ettım ki proxy kullanırken  ( ücretsizler dahil ) sirelere daha hızlı giriyorum normal netten.

anormal bi durum olması gerekirken ülkemizdeki filitrelemeler , kayıt altına almalar ve çeşitli şeyer aklıma gelince normal oldugunu anladım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Büyük ihtimalle ping sorunun vardır hocam.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet doping internette ciddi bir yavaşlama var. Dosyayı indir sömürüyor. ama bir siteyi açmak çok uzun sürüyor.  herhangi bir site farketmiyor.

8 mb tek başıma kullanıyorum. Siteler açılsm mı açılmasam mı düşünüyor. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

@PanxeR deneyeceğim hocam 

@Mustafa hız testinde 1 ile 20 arasında çıkıyor ping normal aslında

@imlegend daha ilk günden sorun çıkardı bu doping

edit:http://www.tahribat.com/Forum-Downlaod-Hizim-Yuksek-Fakat-Siteler-Yavas-Aciliyor-122122 şu konuda en son mesajda mtu değerini değiştir demiş bununla alakası olabilir mi?

adeleks tarafından 07/Haz/14 00:36 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hocam sanırım sen bulunduğun ildeki sunuculardan hız testi yaptın ondan öyle çıktı ping.Yurtdışı sunucularda test yap derim birde.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Hocam sanırım sen bulunduğun ildeki sunuculardan hız testi yaptın ondan öyle çıktı ping.Yurtdışı sunucularda test yap derim birde.

evet hocam yurtdışı yapınca ping arttı bunu nasıl düşürecez 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacı bu yedinci ay daha böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Resmen işkenceye döndü.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek

İlk başta bilgisayar veya modem mtu ayarlar vesaire kaynaklı diyecektim fakat birden çok kişide aynı sorun var görünüşe bakılırsa.

Alt port kullandıkları için yani TT kablolarından olduğu için ms ile alakadar olacağını düşünmüyorum. Ama mantık yürütmek gerekirse, sistemleri yetersiz kaldığı için veri işleme konusunda sorun yaşanıyor ve bu yüzden dolayı da sayfalar geç açılıyor. 

Download ile sitelerde gezinmek aynı şey değildir, hız etkilemez bunu.

Buna benzer bir örnek olarak şunu da söyleyebilirim, Aveanın EDGE bağlantı hızı Turkcell'in EDGE bağlantı hızından biraz daha iyidir. Ancak Turkcell EDGE de sayfalar daha hızlı açılır Avea'ya göre. 

Önerim şu olacak hocam sana; çağrı merkeziyle görüşüp sana bağlantını farklı portlardan vermelerini talep et. Çünkü bu konu zaman zaman TTnet'te de meydana geliyor ve farklı porttan verdiklerinde yoğunluk dengelenince sorun çözülüyor.

Baktın olmuyor, varsa binada fiber Superonline  tam gaz gider ;)

imza.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

Hocam torrentten bisey indirirken hizin birden dibe vurup tekrar yukseliyorsa 16 mbps desteklemiyordur. Bende de oluyodu aynisi.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Ben şimdi konusunu açacaktım son anda gördüm.Aynı sorun bende de var speed testte 7mbit ve ping 7ms ama oyuna giriyorum ping uçmuş siteler cok yavaş açılıyor veya zaman aşımına uğruyor

DNS değistim flush ettim yok Zenmate e bakarken benim ip 127.0.0.1 olarak gözüküyordu dedim hata var sanırım zenmate i ladırdım tekrar yüklerken ''nete bağlanmanız için proxy gerekmekte deyip hata veriyor'' Şimdi sorun bende mi ttnet de mi ?

طדṮ
Toplam Hit: 3752 Toplam Mesaj: 17