folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Download Kısıtlaması Koymanın Bi Yolu Varmı

Download Kısıtlaması Koymanın Bi Yolu Varmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    8mm saolsın  mikrotik  firewall kullandın mı hiç limiter gorevide gorüyomuş  

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Isa server ile yaparsin yada direk linksys cisco wag160n benim modem destekliyor al bitane :D portuna gore internet hizini ayarla
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    martech hocam linksy WRT54GCv3 kullanıyom onda oyle bi ozellik varmı ben arayüzde goremedim ole bişi

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

konuyu hortlatmam icab etii mikrotik firewall hem firewall hemde limitler olarak kullanılabilimuş

bunun  tam sürümünü nerden indirebilirm aradım bulamadım bi türlü

yada başka bi çözüm olan  varsa da önerilere acığız

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yatarken mi konuyu zortlatıyorsun!

Yarın yazarım bekleyeceksin :)

Hadi eyv.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

beklicez baba ne demek büyüksün hunter :)

sana güveniyoruz her zaman 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

yaf bende arada söyliyim 5komsu neti paylaşıyoz arada asılıyorlar net mahvoluyor

modem bende deil acaba bişi yapamaz mıyım gerekirse şifreleri felan alırım onlardan  

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    uyanmadın mı daha 8mm haaala beklıozzzzzzzzzz :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

mikrotik firewall u araştırdım biraz bu iş için ideal cozüm gibi gozüküyor ama daha denemedim bu hafta cok işi anca haftaya deneyebilirim özelliklerini alıntıladım bi yerden isteyen deneyebilir

Mikrotik ile neredeyse tüm ag hizmetlerini verebilir, isteyebilirsiniz.

1. Mikrotik’i yönlendirici (Router) olarak kullanabilirsiniz. Basit ara yüzü ile static router kurallarinizi kolaylikla yönetebilirsiniz.
    2. Mikrotik’i Bandwidth Manager (Bant Genisligi Yönetimi) olarak kullanabilir. Aginizdaki belli bir makineyi veya belli bir ip blogunda bulunan makinelerin trafigini kisabilir, bloklayabilir aginizi daha düzenli hale getirebilirisiniz.
    3. Mikrotik’i Ates Duvari (Firewall) olarak kullanabilirsiniz. Belli portlari ve belli protokolleri kisitlayabilir. Aginizi ayrintili analiz edebilir gelen giden baglantilari görüp, yönlendirip, bloklayabilirsiniz.
    4. HotSpot Gateway olarak kullanilabilir. Bulundugunuz alanda bu hizmetten yararlanmak isteyen kullanicilara ücretli, ücretsiz, süreli, süresiz sekilde internet hizmeti verebilirsiniz.  HotSpot’un Türkçesi tam olarak bulunmuyor ama kablosuz ag baglantisinin yapilabildigi bölgeye verilen bir addir.
    5. VPN (Virtual Private Network) uygulamalarin da VPN Server olarak kullanabilirsiniz.
    6. Mikrotik ile BGP yapabilir aginizda en alt seviye yönetime sahip olabilirsiniz.
    7. Traffic Monitor  olarak kullanabilirsiniz. Aginizdaki tüm trafigi tüm protokollerle birlikte izleyip loglayabilirsiniz.
    8. Dial-in ve Dial-out server olarak kullanabilir. Dial-Up hizmeti verebilirsiniz.
    9. PPP, PPoE, PPPoA server ve client ile adsl aglarina baglanabilir. Mikrotiginize adsl ipsi aldirtabilirsiniz.
    10. Biden fazla adsl hattinizi ayni anda yönetip kullanabilirsiniz.
    11. Proxy olarak kullanabilirsiniz. Mikrotigin Web-Proxy, Proxy Cache özellikleri ile içerigi yönetebilirsiniz. Ayrica Transparent Proxy destekler.
    12. DHCP ile aginizdaki IP yönetimini tamamen mikrotige verebilirsiniz. MAC adresi tabanli filitreleme ve erisim denetlemeleri yapabilirsiniz.
    13. DNS server olarak kullanabilirsiniz.
    14. SDSL Single Line DSL hizmetlerini destekler.
    15. Wirelless istemcisi olarak kullanabilir WDS,WEB,WPA sifreleleme desteklerinden yararlanabilirsiniz.
    16. Voice Over IP (VoIP) destegi sayesinde bilgisayardan bilgisayar veya bilgisayardan telefona baglanti saglayabilirsiniz.

Bunlar disinda Mikrotik’in kendi betik dili (scripting) , çoklu kullanici destegi yönetimi ve erisim denetleyicisi kullanmaniz için sizi bekliyor.

Daha birçok özellik mevcut fakat en çok kullanilanlar bunlar.Daha fazla özellik için http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/guide/specs.php adresini takip edin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

kablosuz ağları dinlemek için cain abel diye bi program war ne yaptıklarını hangi siteye girdiklerini ne şifresi yazdığını falan görebiliyosun. (tabi ssl şifreleme olmayan siteler için geçerli şifreleri görme yöntemi).

ama şifreler dışında bütün herşey açık olarak görünüyo. biraz araştır bişeyler çıkarabilirsin. :)

Toplam Hit: 16070 Toplam Mesaj: 22