Dram Tarzı Film Önerileriniz
-
Selam müridler ^^
Uzun bir psikolojik gerilim film listini bitirmem akabinde dram türüne yavaş yavaş geçmekteyim. Bu aşamada gerçekten bu ağlatır hocam dediğiniz filmler varmıdır?
Son 2 gündür izlediğim ve tavsiye ettiğim(dram);A Walk to Remember
Léon : The Professional
Edward Scissorhands
Önerilerinizi bekliyorum.. -
sleepers
-
requiem for a dream
oldboy
-
The Saint of Fort Washington
-
umut
-
bu biraz da sana bağlı hocam, ruh haline bağlı.
seven pounds - will smith
the pursuit of happyness - will smith
dönüş - türkan şoray ( bu filmin son sahnesi iyidir )
bir japon filmi vardı adını da oyuncularını da hatırlamıyorum, güzel bir kadın kocası savaşta öldü sanarak aç kalmamak için başka birisiyle yaşamaya başlıyordu, bu sırada kocasının yaşadığı ortaya çıkıyor ve kocası eve dönüyor kadın hamile ve kocasını da sevdiği için bir şey söyleyemiyor, çocuk senden diyor hayatımda bir başkası yok diyor. Adam tekrar savaşa gidiyor kadın kocasının hem ölmesini diliyor hem de içten içe seviyor. Bu arada diğer adam kadına bakıyor ülke harap bir halde açlık diz boyu, ikinci çocukları oluyor, ve kadının kocası savaştan bu sefer bir bacağı olmadan geliyor, diğer adamı evde görüyor kadına her şeyi anlatmasını istiyor, kadın da anlatıyor. Kocası kadına para gönderdiğini neden bir başkasıyla olduğunu soruyor bu sırada eli silahında, kadın kocasına ondan hiç para gelmediğini söylüyor. Adam kalkıp iki mahalle aşağıya gidiyor ve para getirmesi gereken adamın evine gidiyor, adam ölmüş karısı ve çocuklarına soruyor benim param nedede? Kimse konuşmuyor evin yaşlısı adama parayı kendileri için kullandıklarını ve bu utanca dayanamadığı için oğlunun intihar ettiğini söylüyor. Adam tekrar kendi evine gidiyor ama diğer adam da orada ve çocukar da diğer adama ait :| kadına onunla gelip gelmeyeceğini soruyor, sadece onun için hayatta kaldığını söylüyor, bu esnada diğer eleman silahını çekiyor ama adamımız herifi başından bir kurşunla vurarak öldürüyor. Daha sonra kadınla adam birlikte yaşamaya başlıyor, adam her gece rüyasında karısının diğer adamla yattığını görüyor, çocuklara önce şevkat gösteren o adam sonra içten içe düşman kesiliyor, sonunda adamımız kadını ve çocukları boğup intihar ediyordu, gördüğüm en enteresan filmdi. oyunculuk yüz ifadeleri duygular oha ulan demiştim. Adam kadını boğarken arada durup saçlarını okşuyordu :| filmi hatırlayan olursa koysun da bir daha seyredelim.
Bir de stalinin bir generalinin karısına aşık olduğu psikolojik dram vardı adam sonunda stalini vurmaya kalktı ve başaramayınca trende dövülerek öldürüldü o film de iyiydi.
-
-
LordVader bunu yazdı:
-----------------------------
Eternal Sunshine of the Spotless Mind :B
----------------------------bastır parayı 9 seans aynısını hipnozla yapıyorlar, tabi sen ne kademede istersen o kadarını :|
-
The Fountain,
-
flightplan
dram gizem karışık bayağı gergin bi film
düzenleme: ağlatmaz
-
Üç Renk : Beyaz
Üç Renk : MAvi
Üç Renk : Kırmızı
Benjamin Button'un Sıradışı Hikayesi
düzenle : Yeni Ailem - Çizgili Pijamalı Çocuk - Lorenzo'nun Yağı - Hayat Güzeldir
düzenle bölümündeki bu dört filmi seyretmeden ölmeyin