DSLR Fotoğraf Makinesinden Anlayanlar
-
Hocalar aşağıdaki 3 makineden birini alabilitem var.
sizce hangisi ?neden?
Canon eos 50 d
Nikon d90
canon eos 500d -
canon ve nikon ikisi mercedes bmw gibiler ben canon kullanıyorum 450 d var bende ben 50 d al derim
-
bir kere 50d video çekmez, d90 ve 500d çeker. önce buna karar ver.
-
50D de harbi fotoğraf çeker :)
-
d90 diyor ve susuyorum :)
-
eos 500d kullanıyorum .. ve kesinlikle tavsiye ediyorum. 1080p video cekiyorum. dehset .) foto cekmesini zaten anlatmama gerek yok fotokrike girip bak :D
-
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------
d90 diyor ve susuyorum :)
bende bunu düşünüyorum ama sen neden d90 diyosun. -
ntxsoft bunu yazdı:
50D de harbi fotoğraf çeker :)
50d için yorumlar pek iyi değil diyorlar hocam,bekleneni verememiş felan ! .
ne diyosun bu işe? -
paran varsa canon 5 d mark 2 al :) bu makinayla sinema filmi cekiyolar :)
-
Martech bunu yazdı:
paran varsa canon 5 d mark 2 al :) bu makinayla sinema filmi cekiyolar :)
o kadar da değil hacı,abd 'den alıcaz.800-dolar civarı ne alabilirz. -
hocam şimdi nikonun xxd serileriyle canonun dxxx serileri giriş seviyesi makinalardır. bunların iso performansları, ulaşabilecekleri max. enstantane değeri bir üst segmente yani; nikonun xxxd canon dxx serilerine göre düşüktür. örnek verecek olursak -kendi makinem üzerinden yola çıkıyorum 450d kullanıyorum- makinemde en yüksek iso değeri 1600 iken 50d de 12800'e kadar çıkabiliryor ayrıca performans olarakta oldukça üstün aynı şekilde 450d 1/4000 enstantane verirken 50d 1/8000 gibi bir değer veriyor.seri çekim hızları artar makinelerin üst segmente çıktıkça mesela 450d saniyede 3,5 kare fotoğraf çekerken 50d -yanlış hatırlamıyorsam- 6,3 kare fotoğraf çekiyor.
şimdi; eğer ki fotoğrafçılığa yeni başlıycam diyorsan bence 50d'yi silmelisin kafadan.
500d ile d90'a gelirsek;
500d nin bodysi d90'a göre oldukça küçük ancak kullanım kolaylığı, ele oturuşu bakımından incelediğin zaman ise d90ı tavsiye ederim.