folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dua Ettikten Sonra Niçin "Amin" Deriz

Dua Ettikten Sonra Niçin "Amin" Deriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    Tahmin edilebileceği gibi bunun nedeni Muhammed’e atfedilen bir hadisdir. Buhari’nin sahislerinde yer alan bir hadise göre :
    Ebu hureyre anlatıyor: Allahın resulü dedi ki, Namazda İmam fatiha’yı okurken “mağdubi aleyhim ve lad dallin” dedikten sonra “amin” deyiniz. Amin diyenlerden kimin sözü , amin diyen bir meleğin sözü ile aynı anda olursa o kişilerin geçmiş günahları affedilir.

dipnot: benim cami hocalarından ve lisedeki dinkültür hocalarımdan duyduğum şeklin aynısıdır..

Amin: Öyle Olsun (Rabbim Senin Katında ve rızanda Öyle olsun)

o kadarda saçmalamayın yaw ne yahudisinden geçme bi kelime nede hristiyanların evrim geçirmiş bir kelimesi :DD

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek
    vay be ne din hocasıymış ansiklopediler dolusu mısır tarihini sildi geçti:D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Z-CHAN

bu konudan ekmek yiyemessin koçum :)

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

İbranice ve arapça aynı kökene sahip iki dil olduğu için selamin alyküm dahil birçok kelime ortaktır. Bunun dinden dine geçmesi ile ilgisi yok, hami sami dil ailesinin sami kolu yani tüm semitik diller birbirine çokça benzer özellikle de fiil üretme gibi gramer alanlarında.

Ayrıca da semitik dinler tanah yada müslümanların çoğunun bildiği kadarıyla tevrat kökenlidir. Belki okumayanlar bilmez ancak ben tanahın tevrat dahil birçok bölümünü okudum, kuranda anlatılan hikayeler isimler peygamberler doğrudan tevrat kaynaklıdır..

Burada dini bir yorum yapmıyorum, isteyen ikisinide aynı allah yazdırdı herhalde aynı olacak der isteyen tevrattan kopya çekilmiş der ancak ortada bir gerçek var, binlerce yıllık semitik dillerin ve inançların ortaklıkları 1500 yıllık bir tarih içinde incelenemez, yahudiler de araplar da islamdan çok önceleri "Amin" kelimesini "selam-şalom" kelimesini "ilah" kelimesini vs. kullanıyordu...

E=mc2 ise F=m.a dır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

Z-CHAN

bu konudan ekmek yiyemessin koçum :)

-----------------------------
    koptum buna :d

///______________