Dünya Dışı Yaşam Hakkında Sorularım.
-
yassun bunu yazdı:
-----------------------------
allah dünya dışı yaşam olmadıgını belirtmiştir :| mayalılarda akıllı bi kavimmiş nası bnlerce yıl sonra nası gndemde olcaklarını çözmüşler .d kardeşimi canavarlarla korkutuyodum küçükken uzaylıda öle bişe
hangi ayette yazıyorr hocam? -
DarkF4Te bunu yazdı:
benimde bir sorum var djdoom sana yönelik, öncelikle arrivals dizisini izlemediysen soruyu önemsemeye bilirsin , izlediğini varsayarak soruyorum.O dizide ufoların galaktik federasyonların ateizmin evrimin vb pek çok şeyi insanları dinden ayırmak adına olduğunu ve masonların bunu yaptığını.İlluminatininde bunlardan biri olduğunu söylüyorlar.İlluminatiyi araştırmadım daha önce benden çok bilgin vardır eminim.Ama eğer böyleyse o dizideki her şey sahte değilse illuminatiye inanmayıp ufolara inanmak yada gerçek olduğunu varsaymak çelişki olmuyor mu ?
Eğer izleyipte bunları düşünüyorsan nedeni nedir, dizinin kırılma noktası nedir anlatırsan sevinirim.
arrivals i tam oalrak izledim. bircok sacma safan bilgiler iceriyor. bunu yaptigim bircok arastirmaya gore soyluyorum. arrivals gibi onlarca belgesel izledim. arrivals da güzel bilgiler de var fakat cok sacma seyler de var. Benim dusuncemi sorarsan arrivals yerine Devid Icke nin belgesellerini izlemen cok daha yararina olur, cunku arrivals in aksine Devid Icke belgeselelrinde fiziksel ve bilimsel kanitlara daha cok onem vermistir... -
Dj_DooM3 bunu yazdı:
????? fiziksel kaynak olmadan ses de mi olmaz?? hocam fizik bilgini kontrol etsen iyi olur. Ses ve isik enerjisle oalrak da uretilir.
-----------------------------ses ve ışık fiziksel değil diyorsan zaten tartışma sona ermiştir bence ...
işin içine dini katmasanız olmazdı zaten, al işte saplamanın biri allah adına konuşmaya başlamış demek allah sana dünya dışında yaşam yok dedi ama kitabında farklı bişeyler yazdığını iddia edenlerde var , mesela
http://www.mystiqx.com/kuranda-dunya-disi-yasam.html
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------Dj_DooM3 bunu yazdı:
????? fiziksel kaynak olmadan ses de mi olmaz?? hocam fizik bilgini kontrol etsen iyi olur. Ses ve isik enerjisle oalrak da uretilir.
-----------------------------ses ve ışık fiziksel değil diyorsan zaten tartışma sona ermiştir bence ...
normal newton fizigiyle dusunuyorsan dogrudur tartismaya gerek yok. bir de quantumu dene, arti bir tavsiye, Tvsan Delikleri diye bir belgesel var onu mutlaka izle ;) isik da ses de quantum fizigine gore hem physical hem de non-physical oalrak tanimlanir. -
Dj_DooM3 bunu yazdı:
DarkF4Te bunu yazdı:
...
arrivals i tam oalrak izledim. bircok sacma safan bilgiler iceriyor. bunu yaptigim bircok arastirmaya gore soyluyorum. arrivals gibi onlarca belgesel izledim. arrivals da güzel bilgiler de var fakat cok sacma seyler de var. Benim dusuncemi sorarsan arrivals yerine Devid Icke nin belgesellerini izlemen cok daha yararina olur, cunku arrivals in aksine Devid Icke belgeselelrinde fiziksel ve bilimsel kanitlara daha cok onem vermistir...
Peki, teşekkür ederim.Bende ilk olarak arrivalsı izledim yine tbtde bir konuda görmüştüm duruyordu bilgisayarda.İlgimi çekti açıkçası konu, olaylar.Devidten devam edeyim en iyisi. -
@xzxz
hocam sayende anladım biraz biraz :)
-
takipçinizim
-
@DjDoom ses fizikseldir. Hava moleküllerinin titreşimidir. O kadar kompleks bir olay değil. Tabii, beyninde devreleri yakan birisi hava olmadan da sesler duyduğunu iddia edebilir, gerçekliği tartışılır.
Konu ile ilgili bana göre en mantıklı açıklama @xzxz'den gelmiş, altına ben de imzamı atarım.
-
Maya Takvimi'nin kehanetleri kendi bölgelerine gelen 'yabancılar'dan bahseder. 2012 yılını da göstermez. Aslen kehanetleri doğru çıkmıştır. 14yy ve 15 yy da gelen İspanyol denizciler(yabancılar)'dan bahsediliyor. Tarihi hatırlamadım ama yaklaşık bir tarih tutturmuşlarıdı kendileri. 2012 için bir kehanet yok. Bu tamamiyle popüler kültürün 'dünyanın sonu' eğlencesi. 2 insan düşünelim birine sen 70 yıl sonra öleceksin diyorlar diğerine 2 yıl sonra öleceksin diyorlar. Hangisi daha fazla tüketir? Belki size uçuk geliyor bu teori ama kapitalizmi hafife almamak gerekir. Talebi canlandırmak için her haltı yiyebilir bu kapitalizm.
Ayrıca ''altın çağ'', ''asr-ı saadet'', ''post-modern çağ'', ''yükselme dönemi'', ''Mesih çağı'' gibi söylemler bir tarihi özlemi dile getiren söylemlerdir. Modern çağın hengamesinden, veya dinlerinin diğer dinlere üstün geleceği söylemi, kahramanın gelip ulusu kurtarması, heşeyin teknolojiyle yönleneceği ve insana gerek kalmayacağı gibi ideolojiye veya dine veya dinsizliğe göre değişen bu umut ve özlem lirik bir söylemi de beraberdinde getiriyor.
Uzaylıların gelip bizi kurtaracağı, dünyaya barış ve güvenlik getireceği özlemi de aynı zihni yapıyı ifade ediyor bana göre. Bunun ''toplumsal hafıza'' ile da alakası var. Orta Çağ'da Hırsitiyanlar 'Tanrı'nın devleti' için geleceği hazırlamak için misyoner teşkilatları kurdular. Müslümanlar da da bu var Yahudiler'de daha çok var. Daha sonra 19. yy da yükselen pozitivizmle beraber bu safer dünyaya 'bilim ve aklın' ışığı ''aydınlanma çağı' gib söylemler egemen oldu. Şimdi de bu uzaylıların dünya dışı fiziksel yapıları farklı olması itibarıyla bizden üsütn oldukları ve bize yardım edecekleri iddiası var.
Söylemlere bir bakarsanız bunun 'toplumsal hafızayla' yakından alakalı oldukarı ve bir ideoloji ve bir ''efsane''den öteye gidemedikleri bellidir. ''Federasyon'': Devletler veya eyaletler topluluğu anlamına geliyor. ABD ve Almanya gibi. Burada farklı tipteki uzaylı türlerinin barış içinde bir arada yaşadıklarını söylüyor olmalı bu imge. Bu yüzden biz Dünyalılar olarak ''onlara'' katılmalıyız. Burada da tabii bir egemenlik devri bir feragat hasıl olur.
''Koşulsuz Sevgi'' uzaylıların üstün ırk bizim aşağı ırk olduğumuz varsayılırsa onlara katılmamız durumunda bir üst bilinçle onların fizki dünyalarına adım atacağımız varsayılıyor. Benim hoşlanmadığım nokta da bursaı zaten. Biraz ABD ''demokrasisi''(!)ne benziyor. Ve aynı zamanda bir ''sömürülen-Sömüren'' ilişkisi mevcut. Burda da 'Dünyalılar barışı sağlayamazlar, biz sağlarız' gibi bir durum var. Bunu Berlin Konferansı 1888 Afrika'yı sömüren Batılı güçlerin söylemlerine benzetiyorum açıkçası.
özetlersek bu uzaylıların bizi kurtaracağı bizi aydınlatacağı söylemi ve özlemi tam anlamıyla bir ''efsane''dir bir ''mit''tir. Tarihi bir söylemdir.
-
Dj_DooM3 bunu yazdı:
xzxz bunu yazdı:
Dj_DooM3 bunu yazdı:
normal newton fizigiyle dusunuyorsan dogrudur tartismaya gerek yok. bir de quantumu dene, arti bir tavsiye, Tvsan Delikleri diye bir belgesel var onu mutlaka izle ;) isik da ses de quantum fizigine gore hem physical hem de non-physical oalrak tanimlanir.
fiziğin ana kuralı hiçl bişey yoktan var olmaz , vardan yok olmaz.
quantum fiziği dediğin şeye göre yoktan ışık veya ses var ediyosun ?
Ayrıca hocam galaktiklerin fiziksel karşılığı yok diyosun , diğer konunda ufo görüntüleri paylaşıyosun ?