folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünya Orduları Ve Sıralama

Dünya Orduları Ve Sıralama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    futbol takımımı bunlar :D yürekli olan kazanır..akıllı olan kazanır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    TÜRKİYE'nin 8.olmasına üzüldüm :S ama 1. ile bi savaş çıksa yani abd ile :S kesinlikle yeneceğimize eminim.. iman gücü var bizde :P

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Saçma bir karşılaştırmadır.

1)Askeri Eğitim Baz Alınmamış( Kimi dandirikten yüzbaşıdır kimi gerçek)

2)Siyasi sınırların büyüklüğü , korunacak alan baz alınmamış

3)Askeri gücün niteliği baz alınmamış (kimi f4'tür kimi f18)(kimi yaşlıdır kimi genç)

4)Komşular ve jeopolitik-jeostratejik önem baz alınmamış

Mesela Hindistan toprakları çok büyük,nüfus çok fazla onu göz önüne almamışlar. 

ne anladım ben bu karşılaştırmadan.. Fransa gibi ölmüş bir ordu hele Çin gibi kontrol edilemez bir ordu.

Almanya gibi etkisiz ve Japonya gibi Amerikan kuvvetlerine bağlı bir ordu.. Tek kelimeyle saçma bir karşılaştırma.

İnanmayın,kanmayın. Övünen milletler olmuştur. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek

Çok saçma bir liste.Brazilyayi bile 9 a koymuslar.Japonya,france falan bunların teknolojik savaş orduları yok.Sadece kendilerini koruyacak kadar ve türkiyede 8 ci.Güldüm ya ben:) Türkiye 8 ci ise yunanistanunda en az 10 cu olması lazım.Dünyada AH-64 Apache helikopterine sahip olan sayılı ülkeler arasında ve modern silahlar kullanıyorlar.Mesela kuzey koreyi 18 yapmıslar, güney koreyi 12. Saçmalıga bak kuzey kore istediği anda güney koreyi yerlebir eder ama ABD desteği var güneylilerde.Daha geçenlerde nükleer denemeler yapmıstı kuzey kore.Japonyayada tehdit etmisti gerekirse tokyoyu yıkarız diye ve japonyadan ses çıkmamıstı:))Bu listede ülkelerin ekonomik durumlarınıda baz almıslar bence.Yani ülke savaştayken ülkede kıtlık olurmu, yaşam durumu ne olur gibisindn ve bazılarıda çinin sayısının işe yaramacağını söylüyor.Siz dünya ordu tatbikatlarını izlemiyorsunuz sanırım:))Çin kendi ülkesi içinde istediği an 500milyon askeri hazır hale getirebilecek gücte ve ordaki disiplin hiç bir yerde yok.Gelgelim ABD nin 1ci olması normal, çok teknolojik bir ordusu var.Savaş alanında fazla zahiyat vermeden hedefi yok etme felsefesini benimsemisler.Bu çok onemlidir.Sen bir bölgeyi ele gecireceksen mümkün oldugu kadar az kayıp vermek veya hiç vermemek önemlidir.Bizimkiler gibi 1 terorist için 5 şehit vermek bizde askere verilen değeride ortaya koyar.İsrail i 26 ya atmıslar.Şuan dünya üzerinde israili tek başına yok etcek bir ordu yok.İranı 16 ya koymuslar.Tabi listeği hazırlayanlar kendi çıkarlarınıda unutmamıslar.İranın bir çok silahini kendi üğretir ve zamana neredeyse uygundur.Bizim envanterimiz irandan büyük derler.Ama nedense birçok kullandımız silah çok eski.Biz halen mig29 un batıdaki karşılığı olan f16 ları kullanıyoruz ki mig29 ,genede f16 dan iyidir.(istiyen araştırsın :| ) İngiltereyi 10 cu sıraya atmıslar.Saçma sapan bir liste oldugu burdanda belli.Dünyanın en iyi komandolarını yetiştiren ingilizler ayrıca havada baya üstünler.Ki ABD lilerin yaptıgı AH64 apachelerden  daha iyi yapıolar.WAH-64 Apache yi ingilziler yapıor.Hyr ucak savarın neredeyse mevcut zamanda gücünü yitirdiği dönemdeyiz ve şehir savaşları ön planda bur dada saldırı helikopterlerinin önemli çok büyüktür.sizin daha görüş mesafenizden bile daha uzaktan gelen apacheden ateslenmis bir hellfire roketini bir çok şeye değişmem ve o listedeki bütün devletleri tamamen değerlendirmedim.Şahsen zaten onların kendilerini koruyacak güçleri yok ve aynı zamanda ABD nin talimatlarına gore çalışıyorlar.Olası işgallerde direk teslim olurlar.

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

azuhuahua biz boşunamı yırtınıyoruz Türkiye, Rusya, Çin, Hindistan, İran ve diğer Türk devletlerinin birliğini

1
    United States
    2Russia
    3
    China
    4
    India
    5
    Germany
    6
    France
    7
    Japan
    8
    Turkey

Bakın bakalım kimler var bu birlikte.

Şunuda unutmayın ki bu sadece genel kendilerini kandırsınlar.Bordobereliler en sağlam özel kuvvetlerdir.Hani birinci ülkenin özel kuvvetleri deltaforce ?Almanyanınki bile geçmiştir yarışmada.

Kaldı ki şu var tabi askeri eğitim bakımından sanıyorum Türklerin eline bir çok ülke su dökemez şu 7 ülkeden.Çünkü çok acayip tekniklerimiz var.Bu ordusal bakımdan.Ama önemli olan askeri taraf.

Türkiyede her erkeğin askere gitmesi savaş sırasınd açok işe yarıyacaktır. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Karşılaştırmaları ve sıralamayı neleri baz alarak yaptıklarına bakarsak sıralama gayet mantıklı geliyor.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
           1

United States
    2Russia
    3
    China
    4
    India
    5
    Germany
    6
    France
    7
    Japan
    8
    Turkey

sıralama askeri mühimat v.s olarak doğru olabilir ama elde olanları kullanmak

bire bir savaş ,  sevkiyat , organizasyon incelenirse kesinlikle ilk 8 değişir bence

adamlar  en son ne zaman tatbikat dışında kurşun sıkmışlar sormak lazım   

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakankaya
    Hakankaya's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı:
    -----------------------------
    Karşılaştırmaları ve sıralamayı neleri baz alarak yaptıklarına bakarsak sıralama gayet mantıklı geliyor.
    -----------------------------

KrypT valla seni tbrk ediyorum olaya sakin ve mantıklı yaklaşan bir sen oldun yorumlara bakıyorum birileri bir hak iddasında ama bu sıralamayı SİTE yaptı ben degil.Ayrıca site bazı şeyleri acıklıyor öyle kafadan atarak demiyor hem adamlar belli bir şey söylüyor örnegin site diyor ki:Nükleer silahlar söz konusu degildir sıralamada...Tamam işte adamlar acıklamış herşeyi kafalarından sallayarak dememiş ki bazı şeylere dayanarak söylemişler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

avarel istediği kadar güçlü olsun, joe her zaman ondan üstündür,

yani; ordumuz istediği kadar güçlü olsun, o ordunun gücünden yararlanamayan beyinsiz ve yüreksiz bir iktidarımız var..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

bi noktayı görmek lazım adamların savunduğu metrekare başına düşen insan sayısıyla bizimkisi karşılaştırıldığında bizim ordumuz birçoğundan daha güçlü

rusya çin abd hindistan kıta kadar ülkeler nerdeyse biz ise anadolu batı trakya ama asker sayımız metrekare ye düşen daha yüksek.. bu yüzden türk ordusu güçlüdür..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
Toplam Hit: 6208 Toplam Mesaj: 47