Dünyadan Uzaya Asansör Yapılacakmış
-
zuahaha :)
-
uzaylılarla komşu olacağız desenize yakında filmide çıkar bunun :DDD
uzaylılar asansörde..:DD:
-
öğle bişi yapamaz lar 36.000 km den bahsediyoz çünki o kadar yüksekliğe demir,beton v.s yetmez yapsalar bile kaç kişilik olucakki örneğin 20 çokmasraflı olduğundan çokta pahalı olur ancak bill gates çıkar onada
-
bisson bunu yazdı:
-----------------------------öğle bişi yapamaz lar 36.000 km den bahsediyoz çünki o kadar yüksekliğe demir,beton v.s yetmez yapsalar bile kaç kişilik olucakki örneğin 20 çokmasraflı olduğundan çokta pahalı olur ancak bill gates çıkar onada
-----------------------------anında maliyet hesabını yaptım bakıyorum :)
ulen demir, betonun maliyeti ne olaki :) uzaya asansör diyor adamlar sen bi tornavidayı uzaya gönder bakayım bu günki maliyetlerle ne olucak? kaça patlıycak sana?. hatta geçtim onu bi uydu yolla bakalım kaça patlıyo sana :)
ulen memleketin adam akıllı uydusu yok be uzayda millet kıçımızdaki donun rengini görebilio ordan sen demir beton parasındasın hala...
aah benim her şeyi maliyete döken zihniyetim aah...
-
böyle bi çıkıntı nereye dikersen dik topun dönüşünü etkiler.normal dönerken savrulup falso almamıza neden olabilir.
ki bugün bilim son 100 küsur yılda yapılan yapay barajların. suyu tutarak ne kadar dönüşün doğal akışını bozduğunu tartışıyor.
tabi uzaya çıkmada çok yararı olabilir ama.
en azından karşılıklı 2 tarafa yada çaprazlamasına 4lü 8li dikilirse daha iyi olur.merkez kaç kuvveti fazla etkilenmez.
lunaparktaki o dönen salıncaklarada bindiyseniz.bilisiniz.kafanıza göre her yere pindirmezler.dengeli dağıtırlar insanları salıncaklara.inerkende pinerkende dengeli indirirler.
-
Şerefsizim bizimkilerin aklına gelmiştir.
-
Bence imkansız (:
-
Parası pahalı olur bea..:D
-
bundan 2-3 yıl önce bu konuyla ilgili bir belgesel yanılmıyorsam discovery kanalında yayınlanmıştı. Hala bir hayaldir gidiyor bakalım olabilecekmi olsada herkesindede bildigi gibi biz göremeyiz..
-
Geç bunları yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaLLLLaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn... (: