Dünyanin En Büyük Uzaktan Kumandali Ucagi
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------
İçine hatrı sayılır plastik patlayıcı yerleştirip sıradan bir göktelen mükemmel bi şekilde imha edilebilir.
-----------------------------el kaide duymasın :D
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Kurtcebe bunu yazdı:
İçine hatrı sayılır plastik patlayıcı yerleştirip sıradan bir göktelen mükemmel bi şekilde imha edilebilir.
-----------------------------usta yanmalı patlamalı yorumlar yapmayın. sitede rc ile ilgilenen ve patlayacılara ilgi duyan müritler var. ne olur ne olmaz :D :D
dengesizin biri denemesin sonra :D
-
RC merakı uzun süredir var bende. Ufak çocuklar için olan, oldukça amatör bir 3.5 kanallı Helikopter aldım. 1 gün uçurduktan, daha doğrusu uçrmaya çalıştıktan sonra Helikopter kendi etrafında dönmeye başladı. Havalanmıyor. Hazır konusu açıkken sorayım. Ne yapmam gerekli?
Helikopterin şarjı tamam da acaba kumandanın pili böyle bir şeye sebep olur mu?
-
lordvader89 bunu yazdı:
RC merakı uzun süredir var bende. Ufak çocuklar için olan, oldukça amatör bir 3.5 kanallı Helikopter aldım. 1 gün uçurduktan, daha doğrusu uçrmaya çalıştıktan sonra Helikopter kendi etrafında dönmeye başladı. Havalanmıyor. Hazır konusu açıkken sorayım. Ne yapmam gerekli?
Helikopterin şarjı tamam da acaba kumandanın pili böyle bir şeye sebep olur mu?
-----------------------------hocam helikopteri görmemiz gerekli. iki palli mi yani üst üste iki pal mi var? ucarken garip sesler cıkartıyor mu? örneğin dişli kayması gibi.
büyük bir ihtimalle iç şaftı yamulmuştur bu gibi sorunlar çok oluyor. pallerden biri gerekli gücü üretemediği icin alet havalancak kuvvet bulamıyor. diğer palde, arızalı olana göre daha kuvvetli olduğu için alet kendi etrafında dönüyor. bu tür modelerin tamiri zordur. cünkü yedek parcası bulunmaz. bununla ilgili olarak zaten sana tavsiyem 4 kanalli profosyonel bir model alman. arızalanırsa bütün parcalarınu bulabilirsin ya da thk dan gidip simulator sipariş edebilirsin. yani gercek rc'yi ucur derim. keyfi bambaşkadır.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------El kaidenin eti ne budu ne gökdelen uçursun :)
-
FoKMaN bunu yazdı:
hocam helikopteri görmemiz gerekli. iki palli mi yani üst üste iki pal mi var? ucarken garip sesler cıkartıyor mu? örneğin dişli kayması gibi.
büyük bir ihtimalle iç şaftı yamulmuştur bu gibi sorunlar çok oluyor. pallerden biri gerekli gücü üretemediği icin alet havalancak kuvvet bulamıyor. diğer palde, arızalı olana göre daha kuvvetli olduğu için alet kendi etrafında dönüyor. bu tür modelerin tamiri zordur. cünkü yedek parcası bulunmaz. bununla ilgili olarak zaten sana tavsiyem 4 kanalli profosyonel bir model alman. arızalanırsa bütün parcalarınu bulabilirsin ya da thk dan gidip simulator sipariş edebilirsin. yani gercek rc'yi ucur derim. keyfi bambaşkadır.
-----------------------------Hocam teşekkürler.
Benim aldığımda üstte 1 denge çubuğu, 1 büyük pervane, bir de küçük pervane var. Arkada da bir pervane var kuyruk kısmında.
Kanatlar birbirine çarpıyor gibi sesler geliyor. Ama o sorunu çözemedim nasıl olacak bilemedim.
İlk bşalarda güzelce havalanıyordu zaten yaklaşık 2 saat kullandım şarjı bittikçe doldurdum falan ama neden böyle oldu anlamadım.
Aslında ben 4 kanallı bir alet alacaktım ama ilk başta el aşinalığı olsun istedim. Zaten yakında 4 kanallı bir alet alacağım ama bunun da uçmasını istiyorum :S Nasıl olacak anlamadım.
Bir tane yedek pervanesi var onları değiştirsem, sürtmeleri geçse uçar mı?
-
Kurtcebe bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------El kaidenin eti ne budu ne gökdelen uçursun :)
-----------------------------cia duymasın diyecem o da çok gereksiz olacak netice itibariyle :)
-
lordvader89 bunu yazdı:
FoKMaN bunu yazdı:
hocam helikopteri görmemiz gerekli. iki palli mi yani üst üste iki pal mi var? ucarken garip sesler cıkartıyor mu? örneğin dişli kayması gibi.
-----------------------------Hocam teşekkürler.
Benim aldığımda üstte 1 denge çubuğu, 1 büyük pervane, bir de küçük pervane var. Arkada da bir pervane var kuyruk kısmında.
Kanatlar birbirine çarpıyor gibi sesler geliyor. Ama o sorunu çözemedim nasıl olacak bilemedim.
İlk bşalarda güzelce havalanıyordu zaten yaklaşık 2 saat kullandım şarjı bittikçe doldurdum falan ama neden böyle oldu anlamadım.
Aslında ben 4 kanallı bir alet alacaktım ama ilk başta el aşinalığı olsun istedim. Zaten yakında 4 kanallı bir alet alacağım ama bunun da uçmasını istiyorum :S Nasıl olacak anlamadım.
Bir tane yedek pervanesi var onları değiştirsem, sürtmeleri geçse uçar mı?
-----------------------------Hocam aslında hangi yöne dönüyor onu cözmen lazım. ana pervane döndüğü zaman helikopteride döndürmek ister. kuyruk pervaneside bunu dengeler ve aletin düz durmasını sağlar. eğer kuyruk pervanesinin havayi iteklediği tarafa doğru dönüyorsa kuyruk pervanesi yeterli calışmıyor demektir. sorun ondadır eğer havayi iteklediği tarafın tersine dönüyorsa sorun üstteki pervanededir. kanatlar birbirine carpiyor gibi sesler geliyor demissin büyük bir ihtimalle motorun altında bulunan ve kuvetti pal şaftına ileten aradaki carkalrda sorun vardir. pal değiştirmeyle düzelmez.
cevrende bu işlerden anlayan birisi varsa en güzel tamiri o yapacaktır. unutmadan 3 kanallı bir helikopter ucus olarak değil sadece kumandayı tutmana ve aletin düştüğünde yada bir yerlere captığında nasıl olaylar oluyor onu görmene yardımcı olabilir. yani 4 kanalli bir helikopter aldığında çok farklı uçacaktır.
-
wert bunu yazdı:
http://www.youtube.com/watch?v=qQ9dSrrBN28
-----------------------------hocam buda harika bir yapimmis ama inis ve kalkislari yok :|