Dünya"Nın En Lastikli Dili Türkçe
-
dünyada tüürkçe kadar zengin ve güzel başka bir dil varmıdır ?
2 3 örnekle süslemişsiniz ne güzel peki bunların yanında lastik olmayan kaç güzel kelime kaç güzel şah eser çıkar ?
bazen gülmek içinde olsa fesatlıklada yapmış olsak içimizde kötü olsa geçen ki başlık gibi "O rus Bu çocuğu"ourken ne anladığına bağlı satır aralarında gizli olanyazılar ve anlamlar bu kadar güzelbir dil dünyanın neresine gidersen git hangi dili öğrenirsen öğren insanahiç bu hkadar heyecanlandırımı ki acaba vesselam...
-
geyiğe daha yakışır bi konu gibi bilmiyorum sadece türkçe bildiğimden mi bu kadar çok seviyorum ama sondan eklemeli dil olması ve bu kadar çok eş anlamlılık barındırmasından kaynaklanıyo olucak çok kullanışlı bi dil hatta cümle içinde saçmalamaya başladığınızda fiilimsilerle toparlıyosunuz olayı var mı diğer dillerde böyle bişey merak ediyorum doğrusu şiirlerini de uyakları nasıl ne kadar anlam bütünlüğü yakalanabiliyor diye
-
iyi bi hocam vardı bu tür Türkçe söylemlere karşı esnek olan Türkçe değil beyinleriniz derdi :)
-
-sana neşeyle kayanın hakkıyla oyanın selamı var
+ :|
-
fotokopi çektircem önlü arkalı ne kadar dediğimde gülen adamla nasıl kavga etmem :D
edit: hea bi de şey vardı matematik hocamız anlatırdı antalya da bir kadın minibüscüye sormuş başıbüyükden geçermı die minibüscü cevap verir geçer teyze gel die sonra teyzemiz yine sormuş hem kalkarmı minibüscü cevap vermiş kalkar kalkar :D xD ne anlarız bundan :D
-
Bence dünyanın en lastikli dili çince kelimelerin söylenişi birbirine o kadar yakınki her kelime yanlış bir anlama çekilebilir.
-
cyberfalcon bunu yazdı:
-----------------------------
Bence dünyanın en lastikli dili çince kelimelerin söylenişi birbirine o kadar yakınki her kelime yanlış bir anlama çekilebilir.
doğru..
mesela bir isim vardı..
ona koma bana ko :|
-
zumsuk bunu yazdı:
iyi bi hocam vardı bu tür Türkçe söylemlere karşı esnek olan Türkçe değil beyinleriniz derdi :)
hocan dogru söylemiş