Dünyanın En Pahalı Kahvesi (Kopi Luwak)...
-
Kopi Luwak, dünyanın en pahalı kahvesi! Üstelik bir tür kedi dışkısından üretiliyor :). Kedi dışkısından kahve başta garip gelse de işkembe çorbasının da yenebildiğini hatırlatarak durumu normalleştirebiliriz sanırım.
Kopi, Endonezyaca kahve demekmiş. Luwak ise Endonezya ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan, memeli ve etobur bir Misk kedisi türü. İşte bu Luwaklar kahve bitkilerini yiyor ve kahve çekirdeklerini tüm olarak yutuyorlar. Bütün halinde mideye gelen kahve çekirdekleri, enzimlerin etkisiyle burada asitlenerek doğal bir işlem görüyor. Bu enzimler kahveye acı tat veren proteinleri de azaltıyor. Burada Luwak’ın sindirim sistemi kafeinin bir kısmını emiyor. Bu da Kopi Luwak’ın diğer kahvelere oranla daha az sert olmasına sebep oluyor. Midede bulundukları sırada çekirdekler pek deformasyona uğramıyor ve kesinlikle erimiyorlar. Daha sonra da dışkı yoluyla dışarı atılıyorlar. Kahve üreticileri özel çiftliklerinde besledikleri Luwaklar’ın dışkılarından kahve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra özel işlemlerden geçiriyorlar ve kahve olarak kullanıma sunuyorlar.
Kopi Luwak’ın bu kadar pahalı oluşunun nedeni yılda sadece 250 kilogram üretilebiliyor olması. Kopi Luwak 2008 ortalarından beri Türkiye’ye getirilmeye başlanmış ve sadece bir fincanı için 66 lira ödemeniz gerekiyor!
Ne kediler var arkadaşlar zıçtığına para yetmiyor hayvanların...

-
ömür yetse de deneyebilsek
-
Miilet kedi bkunada para veriyor ya helal olsun :)
-
:|
-
evet öyleymiş :)
hatta bir sene önce konusunuda açmıştım
-
Kedi Poku Bu Kadar Pahalımı Lan :D 66 Liraya Cins Kedi alınır Birde bunlar Kahvesini Yapıyor
Allahım Sana geliyorem :D
-
işkembeyle bir mi La o ? :/
-
tadı güzelmiş ama :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=77942
zam gelmemiş hala 66 tl :)
-
Yuh aq sonunda bu da oldu :D
-
Olsada içsek kesin güzeldir :|
-
sivil_padisah bunu yazdı:
-----------------------------tadı güzelmiş ama :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=77942
zam gelmemiş hala 66 tl :)
-----------------------------:) ilgincime gitti paylaştım hocam. hatta forumda "kahve", "kopi luwak" diye falan da arattım ama olmayınca paylaştım. neyse resimleri ile daha da açıklayıcı olmuştur inşallah :D...